GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

تست تایتل در یوتیوب اضافه شد، ویژگی جدید برای یوتیوبرها

تست تایتل در یوتیوب اضافه شد، ویژگی جدید برای یوتیوبرها

دنیای شبکه‌های اجتماعی همیشه در حال تغییر و تحوله و پلتفرم‌ها مدام در تلاش هستن تا با اضافه کردن ابزارها و قابلیت‌های جدید، هم کار رو برای تولیدکننده‌های محتوا راحت‌تر کنن و هم تجربه بهتری برای کاربرها بسازن. توی چند وقت اخیر هم خبرهای زیادی از یوتیوب، اینستاگرام، ایکس (توییتر سابق) و بقیه پلتفرم‌ها منتشر شده که نشون میده این قطار با سرعت در حال حرکته. یکی از مهم‌ترین این خبرها، اضافه شدن یه قابلیت خیلی کاربردی به یوتیوب برای تست کردن عنوان ویدیوهاست؛ قابلیتی که خیلی از یوتیوبرها مدت‌ها منتظرش بودن. در کنار این، اینستاگرام هم ابزارهای ویرایش ویدیوی خودش رو هوشمندتر کرده و بقیه پلتفرم‌ها هم بیکار ننشستن. توی این مقاله قراره یه نگاه دقیق و کامل به همه این تغییرات بندازیم و ببینیم چه چیزهای جدیدی در انتظار ماست.

بخش اصلی ماجرا: یوتیوب و ابزار تست عنوان ویدیو

یوتیوب به تازگی اعلام کرده که مرحله بعدی عرضه قابلیت تست تامبنیل (Thumbnail) رو شروع کرده و کاربران بیشتری حالا میتونن به این ویژگی در بخش «Test and Compare» یا همون «تست و مقایسه» در یوتیوب استودیو دسترسی داشته باشن. اما خبر بزرگ‌تر اینه که یوتیوب حالا قابلیت تست کردن «عنوان» ویدیو رو هم به این مجموعه اضافه کرده.

این خبر رو افراد و رسانه‌های مختلفی مثل اندرو هاچینسون در «سوشال مدیا تودی» و راهول ناسکار در «اندروید پلیس» پوشش دادن. به گفته خود یوتیوب، اونها در حال آزمایش قابلیتی هستن که به تولیدکننده‌های محتوا اجازه میده تا علاوه بر تامبنیل، عنوان‌های مختلف رو هم با استفاده از ابزار «تست و مقایسه» در استودیو امتحان کنن. این شرکت توضیح داده که: «ما این قابلیت رو اول برای درصد کمی از تولیدکننده‌ها عرضه می‌کنیم، اما در مورد برنامه‌هامون برای گسترش اون به افراد بیشتر، شما رو در جریان میذاریم».

پس از این به بعد، یوتیوب به شما اجازه میده عنوان‌های مختلف رو هم امتحان کنین تا ببینین کدوم یکی جذاب‌تره و بیشتر توجه مخاطب رو جلب میکنه. این میتونه یه ابزار خیلی کاربردی باشه و به تولیدکننده‌های محتوا کمک کنه تا قبل از انتشار کامل ویدیوشون، بازخورد بهتری در مورد رویکردهای مختلف برای تولید محتوا بگیرن.

این قابلیت تست عنوان چطور کار میکنه؟

گوگل و یوتیوب با جزییات خیلی دقیقی توضیح ندادن که این سیستم برای عنوان‌ها چطور کار میکنه، اما به نظر میرسه که فرایندش خیلی شبیه به تست کردن تامبنیل‌ها خواهد بود. در حال حاضر، تولیدکننده‌های محتوا میتونن تا سه تا تامنیل مختلف رو برای یه ویدیو آپلود کنن و اونها رو به آزمایش بذارن تا ببینن کدوم یکی بهترین عملکرد رو داره. حالا با اضافه شدن تست عنوان، به احتمال زیاد تولیدکننده‌ها میتونن چند تا عنوان محدود رو هم برای یه ویدیو وارد کنن و این تست رو برای چند روز اجرا کنن تا در نهایت عنوانی که بهترین عملکرد رو داشته، نهایی بشه.

وقتی یه تولیدکننده محتوا این تست رو اجرا میکنه، یوتیوب نسخه‌های مختلف تامبنیل یا عنوان رو به افراد متفاوتی نشون میده. پس اگه شما به عنوان یه بیننده در یوتیوب هستین، تعجب نکنین اگه شما و دوستتون برای یک ویدیوی مشخص، دو تا عنوان متفاوت ببینین. این یعنی شما بخشی از فرایند تست اون تولیدکننده محتوا هستین.

بر اساس توضیحاتی که یوتیوب داده، وقتی تامبنیل‌ها تست میشن، پلتفرم اونها رو به طور مساوی بین بیننده‌های ویدیو پخش میکنه و تامبنیل برنده رو بر اساس اینکه کدوم یکی بیشترین «سهم زمان تماشا» یا «Watch time share» رو به دست آورده، انتخاب میکنه. منابعی مثل «دکسرتو» و «گیک فلر» هم اشاره کردن که معیارهای عملکرد مثل «نرخ کلیک» (Click-through rate) و «زمان تماشا» (Watch time) برای تعیین عنوان برنده استفاده میشن. بعد از اینکه دوره تست تموم شد، عنوانی که بهترین عملکرد رو داشته به طور خودکار به عنوان عنوان اصلی ویدیو انتخاب و اعمال میشه.

یوتیوب میگه که دلیل تمرکزش روی معیار زمان تماشا اینه که باور داره این معیار بهترین راه برای هدایت تصمیم‌های استراتژیک محتوایی شماست و «شانس موفقیت شما رو در این پلتفرم بالا میبره». به عبارت دیگه، یوتیوب میخواد که شما روی این معیار تمرکز کنین تا کانالتون رشد کنه، و این یعنی زمان تماشا کلیدی‌ترین عاملیه که باعث دیده شدن و دسترسی بیشتر ویدیوهای شما میشه. حالا همین فرایند برای عنوان ویدیوها هم اعمال میشه و یه گزینه بازخورد دیگه به شما میده تا محتواتون رو بهتر با سلیقه مخاطب هماهنگ کنین.

چرا این قابلیت اینقدر مهمه؟

اهمیت این موضوع وقتی بیشتر مشخص میشه که بدونیم یوتیوبرهای بزرگی مثل مستر بیست (MrBeast) زمان و هزینه خیلی زیادی رو صرف ساختن و بهینه‌سازی تامبنیل و عنوان ویدیوهاشون میکنن تا عملکرد ویدیوهاشون رو به حداکثر برسونن. در واقع، مستر بیست ادعا کرده که یه تیم شش نفره داره که فقط روی طراحی و تست تامبنیل‌های ویدیوهاش کار میکنن و برای هر کلیپ، تا ۲۰ تا نسخه مختلف رو امتحان میکنن.

حالا با اضافه شدن قابلیت تست عنوان، یه بعد جدیدی به این ماجرا اضافه میشه و به تولیدکننده‌های محتوا، حتی اونهایی که تیم‌های بزرگ ندارن، این امکان رو میده که با رویکردهای مبتنی بر داده، کلیپ‌های یوتیوب خودشون رو بهینه‌سازی کنن. این ابزار بهشون کمک میکنه تا بدون نیاز به ابزارهای جانبی یا تست‌های دستی، علاقه بیننده رو بهینه کنن و کاری کنن که محتواشون راحت‌تر پیدا بشه.

تاریخچه و روند عرضه این قابلیت

یوتیوب اولین بار در ژوئن سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که در حال توسعه قابلیت تست A/B برای تامبنیل‌هاست. بعد از اون، سال گذشته (که با توجه به تاریخ انتشار مقاله‌ها یعنی سال ۲۰۲۴) یه تست اولیه رو با تعدادی از تولیدکننده‌های منتخب شروع کرد. در نهایت، این قابلیت در اواسط سال ۲۰۲۴ برای همه تولیدکننده‌های محتوا در دسترس قرار گرفت.

قابلیت تست تامبنیل، در کنار تست عنوان، یه ویژگی بود که تولیدکننده‌های محتوا برای چندین سال درخواستش رو داشتن. به نظر میرسه یوتیوب برای عرضه قابلیت تست عنوان هم از همین روش مرحله‌ای استفاده کرده: اول دسترسی رو به تعداد کمی از تولیدکننده‌ها میده و بعد به مرور زمان اون رو گسترش میده. انتظار میره که عرضه گسترده‌تر این قابلیت در اواخر سال جاری میلادی (یعنی ۲۰۲۵) اتفاق بیفته. همچنین، در حال حاضر این قابلیت فقط از عنوان‌های انگلیسی پشتیبانی میکنه، اما یوتیوب گفته که زبان‌های بیشتری به مرور زمان اضافه خواهند شد.

این خبر در شبکه‌های اجتماعی هم بازتاب داشته. برای مثال، گلن گیب، رئیس شرکت G-Squared Interactive، در پستی در لینکدین نوشت: «شاید از تست تامبنیل یوتیوب خوشتون بیاد، اما نظرتون در مورد تست عنوان چیه؟ خیلی باحاله». مت ناوارا، کارشناس رسانه‌های اجتماعی، هم در پستی در تردز این خبر رو خلاصه کرد و نوشت که این قابلیت به تولیدکننده‌ها کمک میکنه تا با تصمیم‌های مبتنی بر داده، تعامل مخاطب رو به حداکثر برسونن.

منابع

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *