یوتیوب قراره در تاریخ ۱۵ جولای، سیاستهای کسب درآمد «برنامه شراکتی یوتیوب» (Partner Program) رو آپدیت کنه تا تعریف دقیقتری از محتوای غیرواقعی (inauthentic) بده و جلوی اون رو بگیره؛ بهخصوص ویدیوهایی که به صورت انبوه تولید میشن یا خیلی تکراری هستن.
توی آپدیتی که خود یوتیوب منتشر کرده، اینطور نوشته شده:
«برای اینکه بتونید از طریق برنامه شراکتی یوتیوب (YPP) کسب درآمد کنید، یوتیوب همیشه از تولیدکنندههای محتوا خواسته که محتوای «اوریجینال» و «واقعی» (authentic) آپلود کنن. در تاریخ ۱۵ جولای، ما داریم راهنماها و قوانینمون رو آپدیت میکنیم تا بتونیم محتوای تولید انبوه و تکراری رو بهتر تشخیص بدیم. این آپدیت جدید، تصویر بهتری از اینه که محتوای «غیرواقعی» (inauthentic) این روزا چه شکلیه، نشون میده.»
خب، چی قراره عوض بشه؟
این قانون جدید دو تا الگوی اصلی رو هدف گرفته:
- محتوای تولید انبوه
- محتوای تکراری
این نوع محتواها شاید از نظر فنی با قانونای فعلی جور دربیان، ولی با استانداردهای یوتیوب برای اصالت داشتن و فایده رسوندن به بیننده همخونی ندارن.
این یعنی چی؟
برای اون تولیدکنندههای محتوایی که همین الان هم دارن محتوای باکیفیت و اوریجینال میسازن، احتمالاً چیز زیادی قرار نیست عوض بشه.
اما، کانالهایی که به اتوماسیون (ابزارهای خودکار) وابستهان یا ویدیوهای تقریباً کپی و شبیه به هم منتشر میکنن، ممکنه وقتی این قانونای جدید اجرا بشن، برای پول درآوردن (مانیتایز شدن) به مشکل بخورن.
این آپدیت چند هفته زودتر اعلام شده تا تولیدکنندههای محتوا وقت داشته باشن استراتژی محتواشون رو بازبینی و اصلاح کنن.
کانالهایی که به تولید محتوای انبوه یا تکراری ادامه بدن، با این خطر روبرو میشن که از برنامه شراکتی یوتیوب تعلیق (suspend) بشن یا کلاً حذف بشن.
اما، ما هنوز دقیقاً نمیدونیم که تعریف یوتیوب از محتوای «تولید انبوه» و «تکراری» دقیقاً چیه. اطلاعات بیشتر در این مورد رو روز ۱۵ جولای میفهمیم.
قدم بعدی چیه؟
یوتیوب هنوز با جزئیات توضیح نداده که این قوانین رو چطوری قراره اجرا کنه، اما تولیدکنندههای محتوا میتونن منتظر راهنماییهای بیشتر از کانالهای رسمی خود یوتیوب، تا قبل از رسیدن تاریخ ۱۵ جولای باشن.
تیم «سرچ انجین ژورنال» (یعنی همین منبع خبر) اوضاع رو زیر نظر داره و به محض اینکه خبر جدیدی بیاد، یه آپدیت دیگه منتشر میکنه.
دیدگاهتان را بنویسید