GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

داشتن دوست صمیمی در محل کار، کارمندها رو به دفتر برمیگردونه

داشتن دوست صمیمی در محل کار، کارمندها رو به دفتر برمیگردونه

یک گزارش جدید نشون میده که یک عامل خیلی مهم و شاید غافلگیرکننده وجود داره که به کارمندها برای برگشتن به محل کار انگیزه میده. این عامل، داشتن یک دوست صمیمی در محیط کاره. جالبه که این موضوع حتی از مزایا، حقوق یا انعطاف پذیری کاری هم برای بعضی‌ها مهم‌تره.

بازگشت به اداره، اما به سبکی جدید

در چند سال گذشته، عبارت «بازگشت به اداره» یا همون RTO، بحث‌های زیادی رو به وجود آورده. هم برای کارفرماها و هم برای کارمندها، فکر برگشتن به روال قدیمی کار، کمی سخت بوده. کارمندها دنبال انعطاف پذیری و تعادل بین کار و زندگی هستن و ترجیح میدن رفت و آمد روزانه رو نداشته باشن. از طرفی کارفرماها میدونن که همکاری حضوری به ساختن فرهنگ سازمانی کمک میکنه، اما نمیخوان کارمندهایی که به کار از خونه عادت کردن رو از دست بدن. اونها همچنین دیدن که کار از راه دور چقدر میتونه بهره وری رو بالا ببره.

با پیشرفت تکنولوژی، کار از راه دور هر روز ساده‌تر میشه. حالا مدیرها دارن فکر میکنن که اصلا چرا و چطور باید کارمندها رو به اداره برگردونن و برای اینکه این بازگشت موفق باشه، چه امکاناتی رو باید فراهم کنن. به نظر میرسه بعضی از کارفرماها دارن به جواب میرسن. ترند محیط کار برای سال ۲۰۲۵ مشخصه: بازگشت به اداره دوباره داره اتفاق میافته، اما این بازگشت با مدل قدیمی فرق داره و بهش میگن «RTO 2.0».

نقش دوستی در محیط کار

یک گزارش جدید که توسط شرکت ezCater منتشر شده، ۱۰۰۰ کارمند آمریکایی که به صورت حضوری یا دورکاری کار میکنن رو بررسی کرده. نتیجه این بوده که ۸۰ درصد کارمندها گفتن وقتی توی دفتر دوست دارن، حس مشارکت و تعامل بیشتری دارن.

به گفته متخصص‌ها، گپ زدن در محیط کار نه تنها برای سلامت روان خوبه، بلکه برای عملکرد شناختی مغز هم مفیده. یعنی باعث میشه کارمندها سخت‌تر از نظر ذهنی از کار جدا بشن. دکتر اندرو بادسان، یک متخصص مغز و اعصاب، در این مورد میگه: «فعالیت‌های اجتماعی تقریبا بیشتر از هر فعالیت دیگه‌ای باعث میشن ما از مغزمون استفاده کنیم».

نسل جدید چه میخواهد؟

به نظر میرسه نسل‌های جوان‌تر، دنبال محیط کاری هستن که در اون امکانات رفاهی، فضاهای همکاری گروهی و فرصت‌هایی برای ارتباط و دوستی وجود داشته باشه.

  • نسل Z به شدت دنبال ارتباطه: ۸۵ درصد از پاسخ دهنده‌های نسل Z گفتن داشتن یه دوست صمیمی باعث میشه توی کار بیشتر مشارکت کنن.
  • انتظار از شرکت: نسل Z همچنین انتظار داره که معاشرت و دوستی بخشی از فرهنگ محل کارشون باشه. بیشتر از نصف اونها (۵۶ درصد) انتظار دارن که شرکتشون با ایجاد حس تعلق و اجتماع، به شکل‌گیری این روابط اجتماعی کمک کنه.

رابرت کسکل، معاون منابع انسانی در ezCater، در این باره گفته که شرکت‌ها باید به نیاز به معاشرت، به خصوص در مورد نسل Z، توجه کنن. اون گفته: «کارمندهایی که در محل کار دوست دارن به شکل قابل توجهی مشارکت بیشتری دارن، پس به نفع شرکت‌هاست که محیطی برای تقویت این روابط اجتماعی ایجاد کنن».

تفاوت دورکاری و کار حضوری در دوستیابی

در سال‌های اخیر، امکان کار از راه دور به یکی از مطلوب‌ترین ویژگی‌های یک شغل تبدیل شده. بعضی گزارش‌ها حتی میگن این موضوع از درآمد هم مهم‌تره، با وجود اینکه میتونه باعث انزوا و تنهایی بشه. بر اساس گزارش ezCater، کار از راه دور توانایی کارمندها برای ساختن رابطه رو کم میکنه. فقط ۴۳ درصد از کارمندهای دورکار گفتن که در محل کار دوست صمیمی دارن، در حالی که این آمار برای کارمندهای حضوری و هیبریدی ۶۹ درصد بوده.

ترندهای محیط کار در سال ۲۰۲۵

گزارش ezCater به چند ترند اصلی برای محیط کار در آینده نزدیک اشاره میکنه:

  • بازگشت به کار در حال وقوعه، اما کارمندها برای این کار مشوق‌هایی میخوان تا معامله براشون شیرین‌تر بشه.
  • تعادل بین کار و زندگی برای شادی کلی کارمندها ضروریه. اونها میگن مدل کاری هیبریدی (ترکیبی از حضوری و دورکاری) بهترین راه برای حفظ ارتباط و داشتن انعطاف پذیریه.
  • نسل Z تشنه ارتباطه و هرچقدر معاشرت بیشتر باشه، بهتره.
  • کارمندها دنبال فضاهای کاری هستن که همکاری و دوستی رو تقویت کنه.
  • کارفرماها میتونن با امکاناتی مثل ناهار رایگان، بهبود امکانات رفاهی و برگزاری رویدادهای بیشتر در محل کار، شادی کارمندها رو افزایش بدن.

منابع

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *