اگه سنتون بالای ۲۵ ساله، احتمالا یادتون میاد که چراغهای خیابون تو آمریکا یه زمانی نور زرد نارنجی گرمی داشتن. (البته اگه ساکن آمریکا باشید) این نور از لامپهای سدیمی میومد که تا سالها استاندارد چراغهای خیابون بودن. جدیدا با تغییر تکنولوژی روشنایی، لامپهای قدیمی با LEDهای جدیدتر و بهینهتر جایگزین شدن. اما معلوم شد که استفاده از LEDهایی که برای روشنایی خیابونها انتخاب شده بودن، یه سری پیامدهای پیشبینی نشده داشته.
نویسنده مطلب اشاره میکنه که این رنگ بنفش، حس و حال خاصی به فضا میده، اما این چیزی نبوده که هیچ شهرداریای موقع تعویض لامپهای قدیمی با LEDها قصدش رو داشته باشه.
آقای شرومکا اینطور توضیح میده:
«دهه ۲۰۱۰ اولین موج بزرگ تعویض لامپهای قدیمی با چراغهای LED خیابونی توسط دولتهای محلی، ایالتی و فدرال شروع شد، چون این چراغها خیلی بهینهتر هستن. اونها یه نور سفید مایل به آبی، خیلی خشنتر و سردتر تولید میکردن که خیلیها دوستش نداشتن. پس چرا حالا دارن بنفش میشن؟ موضوع اینه که LED سفید وجود نداره. برای ساختنش، تولیدکنندهها از یه LED آبی استفاده میکنن که از پشت یه فیلتر مخصوص نور میده و اون رو به نور سفید (تقریبا سفید) تبدیل میکنه.»
«و معلوم شد که تو اون عجله برای تبدیل همه چیز به LED، هیچکس متوجه نشد که لایه فیلتر خیلی سریعتر از اون چیزی که انتظار میرفت خراب میشه، و همین باعث میشه چراغها بنفش بشن. یا بسته به اینکه خرابی چقدر کامل باشه، آبی میشن.»
پس موضوع به کنترل کیفیت یا نبود اون برمیگرده.
دیدگاهتان را بنویسید