GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

راهنمای جامع کار و اقامت در سنت کیتس و نویس

در این راهنما چه چیزهایی دستگیرت میشه:

  • زمان مطالعه تخمینی: حدود ۴۵ دقیقه
  • اصل مطلب در یک نگاه: این مقاله یه راهنمای کامل و خودمونی برای گرفتن ویزای کار و مهاجرت کاری به کشور سنت کیتس و نویسه. از صفر تا صد مراحل، مدارک لازم، هزینه‌ها، مسئولیت‌های تو و کارفرما، و حتی شرایط زندگی و قوانین اونجا رو برات توضیح میده. یاد میگیری که چطور باید برای مجوز کار اقدام کنی، چه چیزهایی لازمه و چه انتظاری باید داشته باشی.
  • برای کی مناسبه؟ برای هر کسی که به فکر کار کردن توی یه کشور جدید مثل سنت کیتس و نویسه و میخواد با زبون ساده و راحت، تمام جزئیات رو بفهمه. فرقی نمیکنه تجربه داری یا نه، این راهنما از پایه همه چیز رو توضیح داده.

اول راه: چرا اصلا سنت کیتس و نویس؟

شاید اسم «سنت کیتس و نویس» رو کمتر شنیده باشی. این کشور یه فدراسیون توی حوزه کارائیبه که از دوتا جزیره تشکیل شده. پایتختش شهر «باستر» (Basseterre) و واحد پولش هم دلار کارائیب شرقی (EC$) هست. زبان رسمی اونجا انگلیسیه و ساعتشون چهار ساعت از ساعت گرینویچ عقب‌تره (GMT -4).

این کشور به خارجی‌هایی که به اقتصاد و جامعش کمک کنن خوش‌آمد میگه. در گذشته اقتصادشون بیشتر روی کشاورزی و گردشگری میچرخید، اما جدیدا بخش‌های تولیدی و بانکداری خودشون رو هم حسابی توسعه دادن. یکی از مزیت‌های جالبش اینه که عضو «جامعه کارائیب» (CARICOM) هست. این یعنی به یه بازار منطقه‌ای بزرگ با بیشتر از ۱۸ میلیون نفر دسترسی داره.

جدا از مسائل اقتصادی، سنت کیتس و نویس به خاطر زیبایی‌های طبیعی خیره‌کننده‌اش معروفه. سواحل دست‌نخورده، جنگل‌های بارانی سرسبز و کوه‌های باابهت، بخشی از جذابیت‌های این کشوره. دولت اونجا برای کسب‌وکارهای خارجی یه سری مشوق‌های مالیاتی جذاب هم در نظر گرفته. چیزهایی مثل معافیت‌های مالیاتی موقت، نرخ‌های پایین مالیات بر درآمد شرکت‌ها و واردات بدون عوارض گمرکی.

اما برای اینکه یه کسب‌وکار بتونه بدون مشکل توی سنت کیتس و نویس فعالیت کنه، باید با قوانین کار محلی کاملا هماهنگ باشه. این شامل تنظیم قراردادهای کاری مطابق با استانداردها و رعایت تعهدات مربوط به مالیات و حقوق و دستمزد میشه. پس دونستن قوانین و مقررات استخدامی اونجا خیلی مهمه تا از هرگونه مشکل جلوگیری بشه.

اصل کاری: برای کار کردن باید مجوز داشته باشی

خب، بریم سر اصل مطلب. اگه قصد داری توی سنت کیتس و نویس کار کنی، فقط داشتن ویزای توریستی کافی نیست. تو به یه مجوز خاص نیاز داری که فراتر از یه ورود عادی به کشوره. این مجوز معمولا «مجوز کار» یا همون Work Permit نام داره. گرفتنش یه فرایند جدا از گرفتن ویزای ورود به کشوره، هرچند بسته به ملیت و مدت زمانی که میخوای بمونی، ممکنه به هر دوتاش نیاز داشته باشی. این سیستم رو برای این طراحی کردن که اشتغال خارجی‌ها رو کنترل کنن و مطمئن بشن همه چیز طبق قوانین کار محلی پیش میره.

پس برای اینکه بتونی به صورت قانونی اونجا کار کنی، باید حسابی حواست به جزئیات باشه. باید بدونی چه مجوزهایی لازمه، مراحل درخواست چیه و هم تو به عنوان کارمند و هم کارفرمایی که اسپانسر تو شده، چه وظایفی در طول مدت کار دارین. این فرایند به دقت بالا و تحویل به موقع مدارک به ادارات دولتی مربوطه نیاز داره.

خیلی از ملیت‌ها میتونن برای سفرهای کوتاه بدون ویزا وارد سنت کیتس و نویس بشن، اما اگه قصد کار کردن داشته باشی، دیگه این قانون شامل حالت نمیشه و حتما باید مجوز مربوطه رو بگیری. پس یادت باشه، حتی اگه برای گردشگری نیاز به ویزا نداری، برای کار کردن حتما باید مجوز کار داشته باشی. ویزای ورود، اگه لازم باشه، معمولا برای ورود اولیه به کشوره و بعد از اون، فرایند درخواست مجوز کار شروع یا تکمیل میشه.

انواع ویزا و مجوزهایی که باید بشناسی:

نوع ویزا/مجوزهدفش چیه؟نکته کلیدی برای کار
ویزای ورود (اگه لازم باشه)برای ورود اولیه به کشوربستگی به ملیتت داره
مجوز کار (Work Permit)مجوز قانونی برای استخدام شدنبرای تمام خارجی‌هایی که قصد کار دارن الزامیه
مجوز ورود ویژه (Special Entry Permit)ممکنه برای اقامت‌های طولانی‌مدت خاص لازم بشهبستگی به شرایط داره

تمرکز اصلی برای یه کارمند خارجی، گرفتن همون مجوز کاره (Work Permit).

مسیر پر پیچ‌وخم گرفتن مجوز کار

گرفتن مجوز کار توی سنت کیتس و نویس یه فرایند چند مرحله‌ایه که عمدتا کارفرمای آینده‌ات از طرف تو انجامش میده. درخواست به «اداره کار» (Department of Labour) تحویل داده میشه.

چه کسایی میتونن درخواست بدن؟ (شرایط لازم)

معمولا برای اینکه واجد شرایط گرفتن مجوز کار باشی، باید این ویژگی‌ها رو داشته باشی:

  • مهارت یا تخصص خاص: باید مهارت یا تخصصی داشته باشی که توی بازار کار محلی اونجا به راحتی پیدا نمیشه. این یعنی دولت میخواد مطمئن بشه تو جای یه نیروی کار محلی رو نگرفتی.
  • نیاز واقعی کارفرما: کارفرما باید نشون بده که واقعا به یه کارمند خارجی نیاز داره. این معمولا با آگهی کردن موقعیت شغلی و پیدا نشدن نیروی مناسب محلی ثابت میشه.
  • پیشنهاد شغلی معتبر: باید یه پیشنهاد شغلی رسمی از یه شرکت ثبت شده توی سنت کیتس و نویس داشته باشی.
  • سلامت و عدم سوءپیشینه: باید شرایط سلامت جسمی و شخصیتی لازم رو داشته باشی. یعنی باید گواهی پزشکی و گواهی عدم سوءپیشینه ارائه بدی.

لیست مدارک لازم (باید کامل باشه)

مدارکی که برای درخواست مجوز کار لازم داری خیلی زیاده و معمولا شامل این موارد میشه:

  • فرم درخواست مجوز کار: این فرم باید به طور کامل پر بشه.
  • نامه از طرف کارفرما: کارفرما باید یه نامه رسمی بنویسه و توش موقعیت شغلی، دلیل نیاز به استخدام تو و مدت زمان استخدام رو توضیح بده.
  • کپی از پاسپورت: کپی از صفحه اطلاعات بیوگرافیک پاسپورتت و اگه لازمه، مهر ورود یا ویزای ورودت. پاسپورتت هم باید حداقل ۶ ماه بعد از تاریخی که قصد خروج از سنت کیتس و نویس رو داری، اعتبار داشته باشه.
  • عکس پاسپورتی: چند قطعه عکس جدید در اندازه پاسپورتی.
  • کپی مدارک تحصیلی و حرفه‌ای: کپی از مدارک دانشگاهی و گواهینامه‌های تخصصی که داری.
  • رزومه یا CV: یه رزومه کامل از سوابق کاری و تحصیلیت.
  • گواهی عدم سوءپیشینه: این گواهی رو باید از کشور خودت (ایران) و هر کشور دیگه‌ای که اخیرا توش زندگی کردی، بگیری.
  • گزارش معاینه پزشکی: باید توسط یه پزشک مجاز توی خود سنت کیتس و نویس معاینه بشی و گزارش پزشکیت رو تحویل بدی. این گزارش شامل تست پوستی مانتو (Mantoux) و تست سیفلیس هم میشه.
  • مدارک ثبت شرکت کارفرما: کارفرما باید مدارکی نشون بده که شرکتش به صورت قانونی ثبت شده و وضعیت خوبی داره.
  • اثبات تلاش برای استخدام نیروی محلی: کارفرما باید ثابت کنه که برای پیدا کردن نیروی کار محلی تلاش کرده. مثلا با نشون دادن آگهی‌های روزنامه‌ای که برای اون موقعیت شغلی منتشر کرده. این آگهی باید حداقل برای سه هفته قبل از استخدام یه کارمند غیربومی منتشر شده باشه.
  • قرارداد کاری یا نامه پیشنهاد شغلی: یه نسخه از قرارداد کاری که توش تمام شرایط و ضوابط کار ذکر شده.
  • هر مدرک دیگه‌ای که اداره کار درخواست کنه: ممکنه بسته به شرایط، مدارک بیشتری هم ازت بخوان.

مراحل درخواست چطوریه؟

روند کلی کار به این صورته:

  1. کارفرما تمام مدارک لازم رو جمع‌آوری میکنه.
  2. کارفرما بسته کامل درخواست رو به اداره کار تحویل میده.
  3. اداره کار درخواست رو بررسی میکنه. این بررسی ممکنه شامل مشورت با سایر سازمان‌های دولتی هم باشه.
  4. ممکنه ازت بخوان که توی یه مصاحبه شرکت کنی.
  5. بعد از تایید، مجوز کارت صادر میشه.
  6. اگه خارج از سنت کیتس و نویس باشی، ممکنه لازم باشه موقع درخواست ویزای ورود (اگه لازم باشه) یا موقع رسیدن به فرودگاه، نامه تاییدیه یا خود مجوز کار تایید شده رو نشون بدی.

هزینه‌ها و زمان‌بندی (چقدر پول و چقدر زمان؟)

هزینه‌های مجوز کار بسته به مدت اعتبارش (که معمولا اولش برای یک سال صادر میشه) و ملیت درخواست‌دهنده متفاوته. این هزینه‌ها ممکنه تغییر کنن و بعد از تایید درخواست پرداخت میشن.

  • هزینه‌های معمول: میتونه از چند صد دلار تا چند هزار دلار آمریکا در سال متغیر باشه. این بستگی به ملیت و حرفه شما داره.
  • زمان پردازش معمول: اینم خیلی متغیره. معمولا بین ۴ تا ۱۲ هفته یا حتی بیشتر طول میکشه. بستگی به پیچیدگی پرونده و حجم درخواست‌ها داره. برای همین بهتره خیلی زودتر از تاریخی که میخوای کارت رو شروع کنی، برای مجوز اقدام کنی.

اگه بخوایم برای همیشه بمونیم چی؟ (مسیر اقامت دائم)

اگه یه مدت طولانی توی سنت کیتس و نویس زندگی و کار کرده باشی، ممکنه بتونی برای اقامت دائم درخواست بدی. شرایط دقیق و مدت زمان لازم برای این کار میتونه متغیر باشه و به تصمیم دولت بستگی داره. به طور کلی، عواملی مثل اقامت قانونی مداوم، اشتغال پایدار، ادغام شدن توی جامعه و داشتن سابقه پاک، خیلی مهمن.

یه راه دیگه برای گرفتن اقامت و شهروندی، از طریق برنامه «شهروندی با سرمایه‌گذاری» (Citizenship by Investment) هست، اما این یه مسیر کاملا جدا از اقامتیه که از طریق کار کردن به دست میاد.

تکلیف خانواده چی میشه؟ (ویزای همراه)

اگه مجوز کار معتبر توی سنت کیتس و نویس داشته باشی، معمولا میتونی برای اعضای خانواده‌ات (همسر و فرزندان زیر سن قانونی) هم درخواست مجوز یا ویزا بدی تا با تو توی این کشور زندگی کنن.

  • شرایط لازم: وابستگان باید بتونن رابطه‌شون رو با دارنده اصلی مجوز کار ثابت کنن. مثلا با ارائه سند ازدواج یا شناسنامه بچه‌ها.
  • مدارک لازم: معمولا مدارکی شبیه به مدارک متقاضی اصلی ازشون خواسته میشه. مثل کپی پاسپورت، عکس، گواهی عدم سوءپیشینه (برای بزرگسالان) و گزارش‌های پزشکی.
  • روند درخواست: درخواست مجوز همراه معمولا همزمان با درخواست مجوز کار اصلی یا بعد از اون به مقامات مربوطه (مثل اداره مهاجرت یا اداره کار) ارائه میشه.
  • حقوق همراهان: مجوز همراه معمولا فقط اجازه اقامت میده و به طور خودکار حق کار کردن رو به همراه نداره. اگه همسر یا فرزندانت بخوان کار کنن، باید جداگانه برای خودشون مجوز کار بگیرن.

باید و نبایدهای قانونی (وظایف تو و کارفرما)

حفظ وضعیت قانونی یه مسئولیت مشترک بین تو (کارمند خارجی) و کارفرماییه که اسپانسرت شده.

وظایف کارفرمای تو

  • باید مطمئن بشه که قبل از شروع به کار، تو مجوز کار معتبر داری.
  • باید به موقع و قبل از تموم شدن اعتبار مجوز فعلی، برای تمدیدش اقدام کنه.
  • باید به تمام شرایط و ضوابطی که توی مجوز کار و قرارداد کاری ذکر شده، پایبند باشه.
  • باید تمام قوانین کار محلی رو رعایت کنه، از جمله حداقل دستمزد، ساعات کاری و استانداردهای ایمنی.
  • اگه استخدام تو تموم بشه یا تغییرات مهمی توی شرایط کاریت به وجود بیاد، باید به اداره کار اطلاع بده.
  • اگه مجوز کارت تموم بشه یا باطل بشه و تمدید نشه، باید خروج تو از کشور رو تسهیل کنه.

وظایف خود تو

  • باید همیشه مجوز کار معتبر و هر ویزای ورود لازمی رو داشته باشی.
  • باید به شرایط مجوز کارت پایبند باشی. این یعنی فقط برای همون کارفرمایی که توی مجوزت ذکر شده و توی همون موقعیت شغلی تایید شده کار کنی.
  • باید تمام قوانین سنت کیتس و نویس رو رعایت کنی.
  • باید مدارک سفرت (پاسپورت) همیشه معتبر باشه.
  • اگه مجوز کارت تموم یا باطل شد و تمدیدش نکردی یا وضعیت دیگه‌ای نگرفتی، باید کشور رو ترک کنی.
  • اگه تغییری توی شرایط شخصیت به وجود اومد که ممکنه روی وضعیت مجوزت تاثیر بذاره، باید به مقامات اطلاع بدی.

یه راهکار ساده‌تر: کار کردن با یه «کارفرمای رسمی» (EOR)

شاید با خودت بگی چقدر این قوانین استخدامی و مالیاتی پیچیده‌اس! مخصوصا اگه تیمت تخصص حقوقی یا منابع انسانی توی اون کشور رو نداشته باشه. اینجاست که یه چیزی به اسم «کارفرمای رسمی» یا Employer of Record (EOR) وارد ماجرا میشه.

یه EOR در واقع یه شرکت ثالثه که از نظر قانونی کارمندای تو رو استخدام میکنه و تمام مسئولیت‌های مربوط به رعایت قوانین رو به عهده میگیره. یعنی چی؟ یعنی این شرکت قراردادهای مطابق با قوانین محلی صادر میکنه، کارمندا رو پیش مقامات مربوطه ثبت میکنه، حقوق و دستمزد رو پردازش میکنه و سهم بیمه اجتماعی و مالیات‌ها رو طبق قوانین اون کشور مدیریت میکنه.

با سپردن این پیچیدگی‌ها به یه EOR، کسب‌وکار تو از اشتباهات پرهزینه مربوط به عدم رعایت قوانین و زمانی که برای یادگرفتن استانداردهای استخدامی محلی لازمه، خلاص میشه. تو میتونی روی رشد تیم و عملیاتت تمرکز کنی و مطمئن باشی که پایه‌های قانونی و اداری کارت محکمه. فرقی نمیکنه بخوای یه نفر رو استخدام کنی یا یه تیم کامل بسازی، EOR باعث میشه همه چیز قانونی پیش بره، حدس و گمان رو حذف میکنه و ریسک جریمه‌های قانونی یا مالی رو کاهش میده، بدون اینکه نیازی باشه خودت یه شرکت قانونی اونجا ثبت کنی یا یه تیم منابع انسانی محلی داشته باشی.

شرکت‌هایی مثل Playroll و Safeguard Global این خدمات رو ارائه میدن. برای مثال، Playroll میگه میتونه یه کارمند جدید رو توی سنت کیتس و نویس خیلی سریع و با حداقل زمان ۱ تا ۲ روز کاری آماده به کار کنه. این زمان از وقتی شروع میشه که کارمند تمام اطلاعات لازم رو توی پلتفرم Playroll ثبت کنه. برای کارمندای غیربومی، ارزیابی «حق کار» ممکنه تا سه روز بیشتر طول بکشه.

یه EOR چطوری بهت کمک میکنه؟

  • فرایند ساده‌تر ویزا: EOR ها توی قوانین مهاجرت محلی تخصص دارن و میتونن فرایند درخواست رو ساده‌تر کنن. اونا میتونن از طرف شرکت تو برای ویزا اسپانسر بشن.
  • ریسک قانونی کمتر: EOR مسئولیت رعایت قوانین استخدامی و مهاجرتی محلی رو به عهده میگیره.
  • ورود سریع‌تر به بازار: شرکت‌ها میتونن استعدادهای بین‌المللی رو استخدام کنن بدون اینکه نیاز به تاسیس شرکت محلی داشته باشن.
  • انعطاف‌پذیری: برای شرکت‌هایی که دارن بازارهای جدید رو تست میکنن یا توی چندتا کشور استخدام میکنن، ایده‌آله.

حقوق و مالیات چطوریه؟

سیستم پرداخت حقوق توی سنت کیتس و نویس معمولا ماهانه است و کارمندا طبق چیزی که توی قرارداد کاریشون ذکر شده حقوق میگیرن.

مدیریت حقوق و دستمزد و مالیات‌های استخدامی توی این کشور به درک روشنی از چندین تعهد قانونی نیاز داره. از بیمه اجتماعی گرفته تا مالیات‌ها و سیستم جدید PAYE (پرداخت همزمان با درآمد). کارفرماها باید به طور دقیق کسورات کارمند رو (۵٪ برای بیمه اجتماعی و ۳ تا ۱۲٪ برای مالیات مسکن و توسعه اجتماعی یا HSDL) و سهم کارفرما رو (۶٪ برای بیمه اجتماعی، ۳٪ برای HSDL و ۱٪ برای صندوق بازخرید) محاسبه و پرداخت کنن. همچنین باید تا روز پانزدهم هر ماه گزارش‌هاشون رو ثبت کنن.

چارچوب تصاعدی PAYE یه لایه پیچیدگی دیگه به این موضوع اضافه میکنه. استفاده از نرم‌افزارها یا خدمات مدیریت حقوق و دستمزد میتونه محاسبات، ثبت گزارش‌ها و رعایت قوانین رو یکپارچه کنه و ریسک و بار اداری رو برای شرکت‌هایی که توی این حوزه قضایی فعالیت میکنن، کاهش بده.

مرخصی سالانه چقدره؟

حق مرخصی سالانه توی سنت کیتس و نویس برای یه کارمند تمام وقت ۱۴ روزه. این ۱۴ روز میتونه شامل تعطیلات رسمی باشه یا علاوه بر اونها باشه. یه EOR میتونه به کسب‌وکارها کمک کنه تا مرخصی سالانه، مرخصی باحقوق (PTO) و تعطیلات محلی رو مدیریت کنن و مطمئن بشن که همه چیز با قوانین کار محلی مطابقت داره.

یه نگاه کلی به شرایط زندگی و امنیت

برای اینکه تصویر کامل‌تری داشته باشی، خوبه که یه سری اطلاعات کلی در مورد شرایط زندگی و امنیت توی سنت کیتس و نویس هم بدونی. این اطلاعات از توصیه‌های مسافرتی دولت کانادا گرفته شده.

سطح خطر

توصیه کلی اینه که اقدامات احتیاطی امنیتی عادی رو رعایت کنی.

امنیت و جرم و جنایت

  • جرایم کوچک: جرایم کوچکی مثل جیب‌بری و کیف‌قاپی اتفاق میفته.
  • جرایم خشن: جرایم خشنی مثل سرقت مسلحانه و تجاوز جنسی هم رخ میده.
  • توصیه‌ها:
    • مراقب وسایل شخصیت، مخصوصا پاسپورت و مدارک سفرت باش.
    • از نشون دادن علائم ثروت مثل جواهرات پر زرق و برق خودداری کن.
    • فقط مقدار کمی پول نقد با خودت حمل کن.
    • توی مناطق شلوغ، مخصوصا موقع تعطیلات یا جشنواره‌ها، بیشتر مراقب باش.
    • بعد از تاریکی هوا از رفتن به مناطق خلوت و سواحل بدون گشت‌وگذار پرهیز کن.
    • موقع رانندگی درهای ماشین رو قفل نگه دار.
  • نوشیدنی‌های آلوده: هیچوقت غذا یا نوشیدنیت رو بدون مراقبت رها نکن یا به دست غریبه‌ها نسپار. مراقب قبول کردن خوراکی، نوشیدنی، آدامس یا سیگار از آشناهای جدید باش. ممکنه حاوی موادی باشن که تو رو در معرض خطر تجاوز یا سرقت قرار بدن.

فعالیت‌های آبی

آب‌های ساحلی میتونن خطرناک باشن. سواحل معمولا تحت نظارت نیستن و پرچم هشدار ندارن. خدمات نجات هم ممکنه با استانداردهای بین‌المللی مطابقت نداشته باشه. اگه میخوای ورزش‌های آبی انجام بدی، مطمئن شو تجهیزات مناسب داری و هیچوقت تنهایی به دل دریا نزن.

ایمنی جاده‌ها

شرایط جاده‌ها و ایمنی رانندگی میتونه خیلی متفاوت باشه. جاده‌ها نورپردازی ضعیفی دارن و علائم رانندگی ممکنه به راحتی دیده نشن. راننده‌ها همیشه قوانین راهنمایی و رانندگی رو رعایت نمیکنن. عابران پیاده هم معمولا روی جاده راه میرن و میتونن خطرات بیشتری ایجاد کنن. خدمات امداد جاده‌ای هم به طور گسترده در دسترس نیست. اگه شب رانندگی میکنی خیلی بیشتر احتیاط کن.

حمل و نقل عمومی

  • تاکسی: تاکسی‌ها در هر دو جزیره در دسترسن ولی تاکسی‌متر ندارن. قبل از حرکت حتما سر کرایه با راننده به توافق برس.
  • اتوبوس: حمل و نقل عمومی موجوده و مقرون به صرفه است. اما راننده‌های مینی‌بوس ممکنه بی‌پروا رانندگی کنن.
  • کشتی: خدمات کشتی بین سنت کیتس و نویس، آنتیگوا و باربودا، و مونتسرات وجود داره.

بهداشت و سلامت

مراقبت‌های بهداشتی توی بیمارستان اصلی دولتی در سنت کیتس خوبه، اما جاهای دیگه محدوده. مراکز درمانی معمولا پول رو از قبل میگیرن. بعضی خدمات تخصصی توی جزیره موجوده، اما در صورت بیماری یا جراحت جدی، ممکنه به تخلیه پزشکی نیاز داشته باشی. حتما بیمه مسافرتی بگیر که پوشش تخلیه پزشکی و هزینه‌های بیمارستان رو داشته باشه.

یه سری ریسک‌های بهداشتی هم وجود داره که باید حواست بهشون باشه:

  • بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن: سرخک، هپاتیت A و B.
  • بیماری‌های ناشی از نیش حشرات: ویروس زیکا، تب دنگی و چیکونگونیا. همیشه از اسپری دافع حشرات استفاده کن.
  • هاری: توسط سگ‌ها و بعضی حیوانات وحشی مثل خفاش‌ها منتقل میشه. از حیوانات فاصله بگیر.
  • ایمنی غذا و آب: همیشه احتیاط کن و از آب و غذای سالم استفاده کن.

قوانین و فرهنگ محلی

  • مواد مخدر: مجازات‌های سنگینی برای داشتن، استفاده یا قاچاق مواد مخدر غیرقانونی وجود داره، از جمله حبس و جریمه‌های سنگین.
  • لباس‌های استتاری: پوشیدن لباس‌های ارتشی یا استتاری (حتی برای بچه‌ها) یا حمل وسایلی که از این نوع پارچه ساخته شدن، غیرقانونیه.
  • رانندگی: رانندگی از سمت چپه. برای رانندگی به یه گواهینامه رانندگی محلی نیاز داری که میتونی با ارائه گواهینامه معتبر کانادایی (یا بین‌المللی) بخریش.
  • تابعیت دوگانه: تابعیت دوگانه به رسمیت شناخته شده.
  • ارز: واحد پول دلار کارائیب شرقی (XCD) هست، اما دلار آمریکا و کارت‌های اعتباری اصلی هم پذیرفته میشن و دستگاه‌های خودپرداز به طور گسترده در دسترسن.

بلایای طبیعی

فصل طوفان‌های شدید (Hurricane) معمولا از اواسط ماه می تا پایان نوامبره. در این دوره، حتی طوفان‌های استوایی کوچیک هم میتونن به سرعت به طوفان‌های بزرگ تبدیل بشن. اگه توی این فصل سفر میکنی، آماده تغییر برنامه‌هات باش و همیشه آخرین پیش‌بینی‌های آب و هوایی رو دنبال کن.

نکته‌های تکمیلی از گوشه و کنار جهان

برای اینکه دید بهتری نسبت به قوانین مهاجرت کاری در سطح جهانی داشته باشی، خوبه که بدونی کشورها چطور با این موضوع برخورد میکنن. اطلاعات زیر از منابع مختلف درباره ویزاهای کاری در کشورهای دیگه استخراج شده تا مقایسه‌ای در ذهنت شکل بگیره:

  • ویزا در سطح جهانی: انواع مختلفی از ویزای کار در دنیا وجود داره، مثل ویزای کارگران ماهر (مثل ویزای H-1B در آمریکا)، ویزای انتقال درون شرکتی، ویزای کارآفرین یا سرمایه‌گذار و ویزای کار موقت.
  • اسپانسرشیپ ویزا: این فرایندیه که طی اون یه کارفرما از درخواست یه تبعه خارجی برای کار قانونی در یک کشور حمایت میکنه. این کار نشون میده که شرکت به مهارت‌های اون کارگر خارجی نیاز داره و حاضره قوانین مهاجرت رو رعایت کنه.
  • فرانسه و «پاسپورت تلنت»: فرانسه یه ویزای اقامت طولانی مدت به اسم «پاسپورت تلنت» داره که برای جذب افراد بسیار ماهر طراحی شده. این ویزا بهشون اجازه میده تا چهار سال در فرانسه زندگی و کار کنن و قابل تمدیده. دارنده این ویزا میتونه کارفرماش رو عوض کنه (در همون رده شغلی) بدون اینکه نیاز به مجوز کار جدید داشته باشه.
  • اروپا و ETIAS: از سال ۲۰۲۶، شهروندان سنت کیتس و نویس برای ورود بدون ویزا به بیشتر کشورهای اروپایی (منطقه شنگن) به یه مجوز سفر الکترونیکی به اسم ETIAS نیاز دارن. این ویزا نیست، بلکه یه سیستم پیش‌غربالگری برای تقویت امنیت مرزهاست.
  • کانادا و eTA: کانادا هم یه برنامه مجوز سفر الکترونیکی (eTA) داره. از ۶ ژوئن ۲۰۲۳، ۱۳ کشور جدید از جمله سنت کیتس و نویس به این برنامه اضافه شدن. این یعنی شهروندان این کشورها که در ۱۰ سال گذشته ویزای کانادا داشتن یا الان ویزای معتبر غیرمهاجرتی آمریکا رو دارن، میتونن به جای ویزا، برای eTA درخواست بدن و به صورت هوایی به کانادا سفر کنن.
  • آمریکا و محدودیت‌های سفر: دولت آمریکا در دوره‌های مختلف ممکنه محدودیت‌های سفری برای اتباع کشورهای خاصی اعمال کنه. برای مثال، در ژوئن ۲۰۲۵، یه فرمان ممنوعیت سفر برای ۱۹ کشور صادر شد و بعدا پیشنهاد شد که ۳۶ کشور دیگه از جمله سنت کیتس و نویس هم به این لیست اضافه بشن. این موارد نشون میده که قوانین سفر میتونن به سرعت و بدون هشدار قبلی تغییر کنن.
  • پاناما و معافیت ویزا: پاناما یه قانون جالب داره. هر کسی که ویزا یا اقامت معتبر از کشورهایی مثل کانادا، آمریکا، استرالیا، ژاپن، بریتانیا، سنگاپور و کشورهای اتحادیه اروپا داشته باشه، میتونه بدون ویزا وارد پاناما بشه. این قانون شهروندان سنت کیتس و نویس رو هم که معمولا بدون ویزا میتونن وارد بشن، تحت پوشش قرار میده.

منابع

  • [۱] Extraction Failed
  • [۲] Work Permits & Visas in Saint Kitts and Nevis
  • [۳] Employer of Record (EOR) in St Kitts and Nevis: 2025 Updates
  • [۴] Travel advice and advisories for Saint Kitts and Nevis
  • [۵] Canada and Saint Kitts and Nevis
  • [۶] Talent Passport France: Everything You Need to Know
  • [۷] Employer-Sponsored Visa Options | Safeguard Global
  • [۸] ETIAS for Kittian and Nevisian Citizens
  • [۹] Global Immigration: 3 Employer Tips | Safeguard Global
  • [۱۰] Travel Advisories for Foreign Nationals Entering the United States | Mintz
  • [۱۱] Work Visas in Saint Kitts & Nevis | G-P
  • [۱۲] Technical Difficulties
  • [۱۳] Technical Difficulties
  • [۱۴] Work permit visa in USA – H-1B – Reach Immigration
  • [۱۵] Visit World – Cambodian Citizens Working in Saint Kitts and Nevis: Employment Visa, Work Permit, and More
  • [۱۶] Visas — EOP
  • [۱۷] [no-title]
  • [۱۸] Technical Difficulties
  • [۱۹] Technical Difficulties
  • [۲۰] Eligible travellers from 13 more countries now qualify for visa-free travel to Canada – Canada.ca
  • [۲۱] Schengen Visa Expansion – Trinidad and Tobago | DavidsonMorris
  • [۲۲] Technical Difficulties

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *