GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

مهاجرت کاری به اسپانیا: راهنمای جامع ویزا و مجوزها

این مقاله حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه زمان برای خوندن لازم داره.

چکیده چیزهایی که قراره بخونی:

  • چرا قوانین مهمه؟ کار کردن غیرقانونی توی اسپانیا میتونه جریمه‌های سنگین، مشکلات قانونی و حتی آسیب به آبروتون داشته باشه.
  • کیا به ویزا احتیاج دارن؟ شهروندای اسپانیا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا (EU) و منطقه اقتصادی اروپا (EEA) و سوئیس برای کار به ویزا نیازی ندارن. بقیه افراد (از جمله ما ایرانی‌ها) به مجوز کار و ویزا احتیاج دارن.
  • چه نوع ویزاهایی هست؟ ویزاهای مختلفی وجود داره، مثل ویزای کارمند معمولی، ویزای افراد با مهارت بالا (HQP)، ویزای خوداشتغالی (برای فریلنسرها)، ویزای دیجیتال نومد (برای دورکارها) و چند مدل دیگه که هر کدوم شرایط خودشون رو دارن.
  • مراحل کلی چیه؟ معمولا اول باید یه پیشنهاد شغلی از یه کارفرمای اسپانیایی داشته باشی. بعد کارفرما برات درخواست مجوز کار میده. وقتی مجوز اومد، خودت برای ویزا از سفارت اسپانیا اقدام میکنی. بعد از ورود به اسپانیا هم باید بری کارت اقامت (TIE) بگیری.
  • مدارک اصلی کدوما هستن؟ پاسپورت معتبر، فرم درخواست، عکس، گواهی عدم سوء‌پیشینه، گواهی پزشکی، قرارداد کاری، مدارک تحصیلی و اثبات تمکن مالی از مدارک اصلی هستن. خیلی از این مدارک باید ترجمه رسمی بشن و مهر آپوستیل داشته باشن.
  • کارفرماهای کمکی (EOR) چی‌ان؟ شرکت‌هایی هستن که میتونن به جای کارفرمای اصلی شما، شما رو به صورت قانونی تو اسپانیا استخدام کنن و همه کارهای اداری، حقوقی و مالیاتی رو انجام بدن. این کار رو برای شرکت‌های خارجی که تو اسپانیا دفتر ندارن راحت‌تر میکنه.

چرا باید قوانین مهاجرت کاری به اسپانیا رو جدی بگیریم؟

فکر کن میخوای یه کارمند تو اسپانیا استخدام کنی یا یکی از کارمندای فعلی‌ت رو به اونجا منتقل کنی. اولین و مهم‌ترین چیزی که باید بدونی اینه که اون کارمند باید ویزای مناسب برای کار تو این کشور رو داشته باشه. گرفتن ویزای کاری اسپانیا پروسه راحتی نیست. سیستم ویزای این کشور پیچیدگی‌های خودشو داره و قوانینش هم مدام در حال تغییره. اگه نتونی خودت رو با قوانین کار و استخدام اسپانیا هماهنگ کنی، ممکنه با جریمه، مجازات یا حتی مشکلات قانونی جدی روبرو بشی.

اسپانیا با سبک زندگی جذاب و قطب‌های اقتصادی قوی مثل مادرید و بارسلون، یه مقصد عالی هم برای کارمندها و هم برای شرکت‌هاست. اما همین جذابیت باعث شده قوانین ویزا و مجوز کارش گاهی اوقات گنگ و پیچیده باشه. اگه شما یا کارمندتون این قوانین رو رعایت نکنید، خطرات جدی مثل جریمه، مجازات، زیر ذره‌بین رفتن دائمی توسط مقامات و آسیب به اعتبار و آبروی شرکتتون وجود داره. این ریسک‌ها روز به روز هم بیشتر میشن، مخصوصا با زیاد شدن دورکاری و بازنگری دولت‌ها توی سیاست‌هاشون. مثلا، موارد زیادی وجود داشته که افراد با ویزای توریستی بیشتر از حد مجاز تو یه کشور موندن.

کار کردن توی اسپانیا با ویزای اشتباه (یا بدون ویزا) کاملا غیرقانونیه. به همین دلیله که خیلی مهمه مطمئن بشی اعضای تیمت وقتی دارن خارج از کشور کار میکنن، مدارک درست و قانونی رو همراهشون دارن. برای اینکه خودت رو از دردسرهای این کارها خلاص کنی، میتونی با یه شرکت «کارفرمای رسمی» یا همون Employer of Record (EOR) همکاری کنی. این شرکت‌ها میتونن کل پروسه رو برات ساده کنن. مثلا تیم جابجایی شرکت Remote میتونه با شما همکاری کنه تا کل فرایند ویزا و جابجایی برای همه کارمندایی که میخوان تو اسپانیا زندگی و کار کنن، راحت و بدون دردسر انجام بشه.

کیا برای کار تو اسپانیا به مجوز احتیاج دارن؟

هر کسی که شهروند اسپانیا نباشه، برای زندگی و کار توی این کشور به بررسی مجوز اقامت و کار احتیاج داره.

  • شهروندای اسپانیا: این افراد به طور خودکار اجازه کار تو کشورشون رو دارن.
  • شهروندای اتحادیه اروپا (EU)، منطقه اقتصادی اروپا (EEA) و سوئیس: شهروندای کشورهای عضو اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا (که شامل نروژ، ایسلند و لیختن‌اشتاین میشه) و همچنین سوئیس، میتونن بدون نیاز به ویزا یا مجوز کار در اسپانیا زندگی و کار کنن. البته یه نکته مهم اینه که همه شهروندای اروپایی باید ظرف سه ماه بعد از ورود به اسپانیا، «گواهی ثبت‌نام اتحادیه اروپا» (EU Registration Certificate) رو بگیرن.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا این‌ها هستن:

  • اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، لیختن‌اشتاین، نروژ و ایسلند.

سوئیس هم با اینکه عضو اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا نیست، ولی قراردادهای دوجانبه‌ای با اتحادیه اروپا داره که به شهروندانش اجازه میده تحت شرایط مشابهی تو اسپانیا و بقیه کشورهای اتحادیه اروپا زندگی و کار کنن.

  • شهروندای کشورهای دیگه (Third-country nationals): شهروندای بقیه کشورها (مثل ایران) هم میتونن تو اسپانیا زندگی و کار کنن، اما معمولا هم به مجوز اقامت و هم به مجوز کار احتیاج دارن. بسته به ملیتشون، این افراد میتونن حداکثر ۹۰ روز در یک دوره ۱۸۰ روزه در منطقه شنگن بمونن، ولی این اقامت بهشون اجازه کار نمیده. اگه یه شهروند کشور ثالث بر اساس ملیتش برای ورود به اسپانیا به ویزای شنگن احتیاج داشته باشه، باید براش درخواست بده. ویزای شنگن عمدتا برای گردشگری، سفرهای کاری یا دیدارهای شخصی مثل ملاقات با خانواده و دوستانه و حق کار کردن در اسپانیا رو به دارنده نمیده.

منطقه شنگن شامل ۲۷ کشور میشه:

  • اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن‌اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.

نکته مهم اینه که با وجود اینکه همه کشورهای منطقه شنگن در اروپا هستن، همه کشورهای اتحادیه اروپا عضو منطقه شنگن نیستن و بعضی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا (مثل ایسلند، نروژ، لیختن‌اشتاین و سوئیس) جزو این منطقه هستن.

انواع ویزاهای کاری اسپانیا

اسپانیا ویزاهای مختلفی برای کار داره که هرکدوم برای شرایط خاصی طراحی شدن. در ادامه با چندتا از مهم‌ترین‌هاشون آشنا میشیم.

۱. ویزای کارمند معمولی (Regular Work Visa / Cuenta Ajena)

این ویزا برای شهروندای غیر اتحادیه اروپا طراحی شده که یه پیشنهاد شغلی تایید شده از یه کارفرمای اسپانیایی دارن. برای تایید این ویزا، کارفرما باید نشون بده که هیچ نیروی کار مناسبی از خود اسپانیا یا اتحادیه اروپا برای اون موقعیت شغلی پیدا نکرده. علاوه بر این، اون شغل باید تو لیست مشاغل مورد نیاز اسپانیا (shortage occupation) باشه. این ویزا معمولا برای یک سال اعتبار داره و میشه تمدیدش کرد.

۲. ویزای افراد با مهارت بالا (Highly Qualified Professional – HQP)

این مجوز برای افرادی طراحی شده که یه پیشنهاد شغلی تخصصی در اسپانیا دارن، یا از دانشگاه‌ها و موسسات معتبر فارغ‌التحصیل شدن، یا تجربه کاری مرتبط و مهمی دارن. این ویزا به شما اجازه میده تا سه سال در اسپانیا زندگی و کار کنید. هدف از ویزای HQP جذب متخصص‌های خیلی ماهر برای پر کردن موقعیت‌های شغلی خاصه که به مدارک پیشرفته احتیاج دارن. برخلاف ویزاهای معمولی، این ویزا نیازی به تست بازار کار نداره، یعنی کارفرما لازم نیست ثابت کنه که نیروی کار محلی برای اون شغل پیدا نکرده.

  • شرایط حقوق: برای این ویزا باید پیشنهاد شغلی با حداقل حقوق مشخصی داشته باشید. در سال ۲۰۲۵، این مبلغ برای مدیران ۵۴٬۱۴۲ یورو و برای بقیه متخصص‌های فنی، علمی و روشنفکر ۴۰٬۰۷۷ یورو در سال هست. البته برای متقاضی‌های زیر ۳۰ سال، این مبلغ با یک ضریب کاهشی ۰.۷۵ محاسبه میشه.
  • شرایط تحصیلات یا تجربه: باید یا مدرک دانشگاهی یا تحصیلات تکمیلی داشته باشید، یا حداقل ۳ سال تجربه کاری مستند که معادل مدرک تحصیلی عالی تو رشته شما باشه.

۳. کارت آبی اتحادیه اروپا (EU Blue Card)

کارت آبی یه مجوز اقامت و کار مخصوص شهروندای غیراروپایی خیلی ماهره. این کارت فرصت زندگی و کار در اسپانیا رو فراهم میکنه. این مجوز برای افرادی طراحی شده که مدارک تحصیلی عالی یا تجربه حرفه‌ای قابل توجهی تو یه زمینه تخصصی دارن. این ویزا مسیر رو برای جابجایی و پیشرفت شغلی در کل اتحادیه اروپا باز میکنه. برای گرفتن این کارت باید مدرک دانشگاهی داشته باشید و پیشنهاد شغلی شما حقوقی بالاتر از یه آستانه مشخص داشته باشه. این کارت به شما اجازه میده بعد از مدتی راحت‌تر به بقیه کشورهای اتحادیه اروپا منتقل بشید.

۴. ویزای خوداشتغالی (Self-Employed Work Visa / Autónomo)

این ویزا برای افرادیه که میخوان به عنوان یه فرد خوداشتغال، صاحب کسب‌وکار یا فریلنسر تو اسپانیا کار کنن. این ویزا برای کارآفرین‌هایی هم که قصد دارن کسب‌وکار خودشون رو تو اسپانیا راه بندازن مناسبه. متقاضی‌ها باید یه طرح تجاری (Business Plan) قابل قبول و منابع مالی کافی برای حمایت از خودشون و فعالیت‌های تجاری‌شون در اسپانیا رو نشون بدن. این ویزا مسیری رو برای افرادی فراهم میکنه که میخوان کسب‌وکار حرفه‌ای خودشون رو تو اسپانیا، چه در بخش‌های خلاق، فناوری یا خدماتی، ایجاد کنن.

۵. ویزای دیجیتال نومد (Digital Nomad Visa – DNV)

اسپانیا در دسامبر ۲۰۲۲ ویزای دیجیتال نومد رو معرفی کرد. این ویزا برای دورکارها طراحی شده که میخوان تو اسپانیا زندگی کنن ولی برای یه شرکت خارج از اسپانیا کار میکنن. این ویزا به افراد واجد شرایط اجازه میده تا یک سال در اسپانیا بمونن و امکان تمدید تا دو سال دیگه هم وجود داره. بعد از پنج سال، میشه برای اقامت دائم هم اقدام کرد.

برای گرفتن ویزای دیجیتال نومد باید این شرایط رو داشته باشید:

  • کار برای شرکت خارجی: باید برای شرکتی که در اسپانیا ثبت نشده به صورت دورکاری کار کنید یا خوداشتغال باشید و مشتری‌هاتون خارج از اسپانیا باشن.
  • سابقه کار: باید حداقل سه ماه قبل از درخواست، برای اون شرکت خارجی کار کرده باشید (یا خوداشتغال بوده باشید).
  • درآمد کافی: باید حداقل ۲۰۰ درصد حداقل دستمزد اسپانیا درآمد داشته باشید تا بتونید از نظر مالی خودتون رو در طول اقامت در اسپانیا حمایت کنید. این مبلغ حدود ۲٬۲۶۸ یورو در ماهه.
  • عدم سوء‌پیشینه: نباید در اسپانیا و کشور خودتون سابقه کیفری داشته باشید.

۶. ویزای انتقال درون شرکتی (Intra-company Transfer Visa)

این ویزا به اعضای مدیریت ارشد، متخصص‌ها یا کارآموزها اجازه میده وقتی که انتقالشون داخل همون شرکت یا گروهی از شرکت‌ها انجام میشه، در اسپانیا کار کنن. این ویزا برای سازمان‌هایی که میخوان کارمنداشون رو برای پروژه‌های خاص جابجا کنن عالیه و میشه برای اعضای خانواده هم تمدیدش کرد.

۷. ویزای کار فصلی (Seasonal Work Visa)

این ویزا برای کارهای موقتی تو بخش‌هایی مثل کشاورزی یا گردشگری در نظر گرفته شده و کارفرما باید اسپانسر بشه. این ویزا برای مدت محدودی اعتبار داره و به یه شغل خاص مرتبطه. کارگرها باید بعد از تموم شدن قرارداد به کشور خودشون برگردن.

۸. مجوز آریگو سوشیال (Arraigo Social Permit)

این یه مجوز کار ویژه برای افرادیه که حداقل سه سال بدون اقامت قانونی تو اسپانیا زندگی کردن. متقاضی‌ها باید نشون بدن که با جامعه اسپانیا ادغام شدن، مدارکی از پیوندهای محلی‌شون ارائه بدن و یه پیشنهاد شغلی از یه کارفرمای اسپانیایی بگیرن. این مجوز راهی برای ساکنان بدون مدرک هست تا وضعیت قانونی و حقوق کاری خودشون رو رسمی کنن.

بعد از پنج سال اقامت قانونی در اسپانیا، یه کارمند میتونه برای مجوز اقامت بلندمدت درخواست بده. این مجوز به شهروندای غیر اتحادیه اروپا اجازه میده به طور نامحدود در اسپانیا زندگی و کار کنن، به شرطی که در طول دوره پنج ساله اقامت قانونی مستمر داشته باشن.

فرآیند گام به گام گرفتن ویزای کاری اسپانیا

اینجا یه راهنمای مرحله به مرحله برای کمک به شما در فرآیند درخواست ویزای کاری اسپانیا، از گرفتن پیشنهاد شغلی تا رسیدن به اسپانیا، آورده شده.

  1. یه پیشنهاد شغلی در اسپانیا پیدا کنید: قبل از شروع فرآیند ویزا، باید یه پیشنهاد شغلی رسمی از یه کارفرمای اسپانیایی بگیرید. کارفرما باید نشون بده که هیچ نامزد مناسبی در اتحادیه اروپا/منطقه اقتصادی اروپا برای این موقعیت وجود نداره.
  2. کارفرما برای مجوز کار درخواست میده: کارفرمای آینده شما درخواستی برای مجوز کار (autorización de trabajo) به وزارت کار اسپانیا ارسال میکنه. این مرحله خیلی مهمه، چون مجوز کار پیش‌نیاز درخواست ویزای شماست.
  3. منتظر تایید مجوز کار بمونید: فرآیند تایید ممکنه چندین هفته طول بکشه. بعد از تایید، کارفرما یه «قطعنامه مثبت» (resolución favorable) دریافت میکنه که برای درخواست ویزای خودتون بهش نیاز دارید.
  4. برای ویزای کار در کنسولگری اسپانیا درخواست بدید: با داشتن مجوز کار تایید شده، برای ویزای کار در کنسولگری یا سفارت اسپانیا در کشور خودتون درخواست بدید.
  5. در مصاحبه ویزا شرکت کنید: یه وقت مصاحبه در کنسولگری بگیرید و در اون شرکت کنید. همه مدارک مورد نیاز رو با خودتون ببرید و آماده باشید تا در مورد شغل و برنامه‌هاتون تو اسپانیا صحبت کنید.
  6. منتظر تصمیم ویزا بمونید: زمان پردازش متفاوته ولی معمولا ۱ تا ۲ ماه طول میکشه. کنسولگری بعد از تصمیم‌گیری به شما اطلاع میده.
  7. به اسپانیا سفر کنید: اگه ویزاتون قبول شد، میتونید به اسپانیا سفر کنید. مطمئن بشید که در دوره اعتبار مشخص شده روی ویزاتون وارد کشور میشید.
  8. کارت شناسایی خارجی (TIE) بگیرید: ظرف ۳۰ روز بعد از ورود، برای کارت شناسایی خارجی (Tarjeta de Identidad de Extranjero – TIE) در دفتر محلی اتباع خارجی (Oficina de Extranjeros) یا ایستگاه پلیس درخواست بدید. این کارت به عنوان مدرک شناسایی رسمی شما در اسپانیا عمل میکنه. همچنین باید قبل از شروع کار در سیستم تامین اجتماعی اسپانیا ثبت‌نام کنید.

مدارک لازم برای انواع ویزاهای کاری

هرچند هر ویزا مدارک خاص خودش رو میخواد، اما یه سری مدارک عمومی بین اکثرشون مشترکه. اینجا یه لیست کلی از مدارکی که معمولا برای درخواست ویزای کاری اسپانیا لازمه، آورده شده.

مدارک عمومی برای متقاضی:

  • فرم درخواست ویزای ملی: هر متقاضی باید یه فرم درخواست ویزا رو کامل و امضا کنه. اگه متقاضی زیر سن قانونی باشه، یکی از والدینش باید فرم رو امضا کنه.
  • عکس: یه عکس رنگی جدید، در اندازه پاسپورت، با پس‌زمینه روشن، رو به جلو، بدون عینک تیره یا بازتاب‌دهنده، یا هر لباسی که چهره رو بپوشونه.
  • پاسپورت معتبر و منقضی نشده: اصل و فتوکپی از صفحاتی که اطلاعات بیومتریک دارن. پاسپورت باید حداقل یک سال اعتبار داشته باشه (برای قراردادهای موقت باید کل دوره قرارداد رو پوشش بده) و دو صفحه خالی داشته باشه. پاسپورت‌هایی که بیشتر از ۱۰ سال از صدورشون گذشته باشه، قبول نمیشن.
  • گواهی عدم سوء‌پیشینه: متقاضی‌های بالای سن قانونی باید اصل و کپی گواهی عدم سوء‌پیشینه صادر شده توسط کشور یا کشورهای محل اقامت در ۵ سال گذشته رو ارائه بدن. این گواهی نباید قدیمی‌تر از ۳ تا ۶ ماه باشه. مدارک خارجی باید قانونی (legalized) یا آپوستیل (apostilled) شده باشن و ترجمه رسمی به اسپانیایی داشته باشن.
  • گواهی پزشکی: اصل و کپی گواهی پزشکی که تایید کنه متقاضی هیچ بیماری‌ای که طبق مقررات بهداشتی بین‌المللی ۲۰۰۵ بتونه پیامدهای جدی برای بهداشت عمومی داشته باشه، نداره. این گواهی نباید قدیمی‌تر از ۳ ماه باشه و باید با عبارات مشخصی صادر بشه، مثلا: «این گواهی پزشکی تایید میکند که آقا/خانم (…) به هیچ یک از بیماری‌هایی که ممکن است طبق مقررات بهداشتی بین‌المللی ۲۰۰۵ پیامدهای جدی برای بهداشت عمومی داشته باشد، مبتلا نیست». این مدرک هم باید قانونی یا آپوستیل شده و به اسپانیایی ترجمه بشه.
  • اثبات اقامت در حوزه کنسولی: باید مدرکی ارائه بدید که نشون بده به صورت قانونی در حوزه فعالیت اون کنسولگری زندگی میکنید.
  • پرداخت هزینه ویزا: پرداخت هزینه ویزا اجباریه و باید موقع تحویل درخواست ویزا پرداخت بشه. هزینه به ارز محلی پرداخت میشه و ممکنه به خاطر نوسانات ارزی تغییر کنه.
  • اثبات مدارک تحصیلی یا تجربه کاری: مدارکی که نشون بده شما برای اون شغل یا کسب‌وکار صلاحیت دارید.
  • اثبات تمکن مالی: برای بعضی از انواع ویزا، به خصوص ویزای خوداشتغالی یا دیجیتال نومد، لازمه.

مدارک خاص برای انواع ویزا:

برای ویزای کارمند معمولی (Cuenta Ajena):

  • کپی مجوز اقامت و کار برای کارمند (AUTORIZACIÓN DE RESIDENCIA Y TRABAJO POR CUENTA AJENA).
  • کپی قرارداد کاری که توسط دفتر اتباع خارجی مهر شده.

برای ویزای خوداشتغالی (Cuenta Propia):

  • تکمیل و امضای فرم EX-07.pdf.
  • مجوزها و لایسنس‌های فعالیت: لیستی از مجوزهای لازم برای راه‌اندازی، بازگشایی یا بهره‌برداری از فعالیت برنامه‌ریزی شده، به همراه وضعیت مراحل دریافت اون‌ها.
  • طرح تاسیس یا فعالیت (Business Plan): طرحی که سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی شده، بازده مورد انتظار و در صورت لزوم، شغل‌هایی که ایجاد خواهند شد رو نشون بده.
  • مدارک مالی: مدارکی که نشون بده متقاضی منابع مالی کافی برای انجام سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی شده رو داره.
  • پرداخت هزینه‌ها: تکمیل و امضای دو نسخه از فرم ۷۹۰ کد ۰۵۲ و فرم ۷۹۰ کد ۰۶۲.

نکته خیلی مهم در مورد ترجمه و قانونی کردن مدارک (آپوستیل):

خیلی از مدارک خارجی مثل گواهی سوء‌پیشینه، گواهی پزشکی و مدارک تحصیلی باید قبل از ارائه به سفارت اسپانیا، مراحل قانونی رو طی کنن. این یعنی:

  • ترجمه رسمی (Sworn Translation): مدارک باید توسط مترجم رسمی مورد تایید اسپانیا به زبان اسپانیایی ترجمه بشن.
  • آپوستیل (Apostille): اگه کشور شما عضو کنوانسیون لاهه باشه (که ایران نیست)، مدارک باید مهر آپوستیل بگیرن. این مهر اعتبار بین‌المللی به مدرک میده. برای کشورهایی مثل ایران که عضو نیستن، مدارک باید مراحل «لگالایز» یا قانونی‌سازی دوگانه رو طی کنن که معمولا شامل تایید وزارت امور خارجه کشور مبدا و بعد تایید کنسولگری اسپانیا در اون کشور میشه.

یه راه میان‌بر: استفاده از کارفرمای رسمی (EOR)

همونطور که دیدید، کارهای اداری زیادی برای استخدام یه شهروند غیراروپایی یا جابجایی یه کارمند به اسپانیا وجود داره. قوانین مهاجرت اسپانیا پیچیده‌ست و فرآیندهای گرفتن مجوز کار و ویزا برای کارمندها میتونه خیلی طولانی باشه. برای اینکه این فرآیند تا حد امکان سریع و روان باشه و هر مشکل احتمالی برطرف بشه، میتونید با یه سرویس استخدام جهانی مثل Remote، Playroll یا Velocity Global همکاری کنید.

یه کارفرمای رسمی (EOR) چیه و چیکار میکنه؟

یه EOR یه شرکت ثالثه که به عنوان کارفرمای قانونی برای نیروهای بین‌المللی شما عمل میکنه، در حالی که شما کنترل کامل مدیریت روزمره اونها رو در دست دارید. این یعنی اگه شما به عنوان یه شرکت خارجی بخواهید کسی رو تو اسپانیا استخدام کنید ولی اونجا دفتر و شرکت ثبت شده ندارید، EOR میاد و اون فرد رو به صورت قانونی برای شما استخدام میکنه. این شرکت‌ها مسئولیت‌های زیر رو به عهده میگیرن:

  • انجام مراحل قانونی و مهاجرتی: حمایت از ویزا، انجام کارهای اداری مربوط به مجوز کار و اطمینان از رعایت قوانین مهاجرت.
  • مدیریت حقوق و دستمزد: پرداخت حقوق کارمندها مطابق با قوانین اسپانیا.
  • مالیات و بیمه: مدیریت مالیات و ثبت‌نام کارمند در سیستم تامین اجتماعی.
  • قراردادهای کاری مطابق با قانون: تنظیم قراردادهایی که با قوانین کار اسپانیا هماهنگ باشن.

استفاده از EOR یه راه حل خیلی خوب برای شرکت‌هاییه که میخوان بدون دردسر ثبت شرکت در اسپانیا، نیروی کار استخدام کنن. هزینه‌های این سرویس‌ها متفاوته. بعضی‌هاشون یه هزینه ثابت ماهانه برای هر کارمند میگیرن و بعضی دیگه درصدی از حقوق کارمند رو. به طور کلی، هزینه‌ها در اسپانیا میتونه بین ۱۹۹ دلار تا ۶۹۹ دلار برای هر کارمند در ماه باشه.

ملاحظات مهم برای کارفرماها و کارمندای دورکار

با همه‌گیر شدن دورکاری بعد از پاندمی کرونا، خیلی از کشورها، از جمله اسپانیا، این رو یه فرصت برای جذب درآمد و تقویت اقتصادشون دیدن. برای همین، ویزاهایی مثل «ویزای دیجیتال نومد» رو ایجاد کردن. اما این ویزاها با اینکه فرآیند مهاجرت رو ساده‌تر میکنن، برای کارفرماها ملاحظات دیگه‌ای هم به همراه دارن:

  • قوانین کار محلی (اصل قلمرو): طبق این اصل، بیشتر کشورها قوانین کار خودشون رو برای همه افرادی که در خاکشون کار میکنن، چه داخلی و چه خارجی، اعمال میکنن. این یعنی حتی اگه کارمند شما برای یه شرکت خارجی کار کنه، ممکنه مجبور بشه از قوانین کار اسپانیا پیروی کنه. بعضی کشورها استثناهایی قائل شدن، اما باید با دقت بررسی بشه.
  • تعهدات مالیاتی: هم شرکت و هم کارمند باید تعهدات مالیاتی احتمالی رو در نظر بگیرن. داشتن کارمندی که در یه کشور دیگه خدمات ارائه میده، ممکنه برای شرکت «حضور دائم» (Permanent Establishment) ایجاد کنه و شرکت رو مجبور به پرداخت مالیات در اون کشور کنه. کارمند هم ممکنه به عنوان مقیم مالیاتی اون کشور شناخته بشه و مجبور به پرداخت مالیات بر درآمد فردی بشه.
  • حفاظت از اطلاعات (Data Privacy): بیشتر کشورها قوانین مخصوص به خودشون رو برای پردازش و جمع‌آوری اطلاعات شخصی افراد دارن. کارفرماها باید این قوانین محلی رو شناسایی و رعایت کنن تا از جریمه‌های احتمالی جلوگیری کنن.

تغییرات و به‌روزرسانی‌های اخیر در قوانین اسپانیا

قوانین مهاجرت و کار همیشه در حال تغییر هستن. اینجا به چندتا از جدیدترین تغییرات در اسپانیا اشاره میکنیم:

  • کاهش هفته کاری و افزایش حداقل دستمزد: وزارت کار اسپانیا پیش‌نویس قانونی رو برای کاهش هفته کاری از ۴۰ ساعت به ۳۷.۵ ساعت با همون نرخ دستمزد منتشر کرده. همچنین پیشنهادی برای افزایش حداقل دستمزد به ۱,۱۸۴ یورو در ماه (در چهارده پرداخت) وجود داره.
  • ساده‌سازی فرآیند ویزا: دولت اسپانیا مقررات جدیدی رو تصویب کرده که فرآیند گرفتن مجوز کار و اقامت برای مهاجران رو ساده‌تر میکنه. ویزاهای اولیه برای یک سال معتبر خواهند بود و بیشتر تمدیدها برای چهار سال اعتبار خواهند داشت.
  • حفاظت از کارگران LGBTQ: کارفرماهایی که بیشتر از پنجاه کارمند دارن، باید اقداماتی برای جلوگیری از تبعیض، آزار و خشونت علیه افراد LGBTQ در محیط کار انجام بدن. این اقدامات شامل آموزش کافی و داشتن سیاست‌های مکتوب میشه.
  • چشم‌پوشی از مجوز بازگشت: تا تاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۵، اتباع خارجی مقیم اسپانیا که مجوز اقامتشون منقضی شده، میتونن از طریق مرزهای زمینی یا دریایی بدون نیاز به مجوز بازگشت وارد کشور بشن، به شرطی که پاسپورت معتبر، مجوز اقامت منقضی شده و مدرک ارسال درخواست تمدید رو داشته باشن. این استثنا فقط برای مرزهای زمینی و دریاییه و برای ورود هوایی همچنان مجوز بازگشت لازمه.

منابع

  • [۱] Work permits and visas in Spain: An employer’s guide
  • [۲] Self-employed work visa
  • [۳] Employee visa
  • [۴] Employee visa
  • [۵] seyfarth.com/news-insights/remote-work-via-digital-nomad-visas-in-latin-america-and-spain-key-employer-considerations.html
  • [۶] peoplemanagingpeople.com/global-hr/spain-work-permits-visa/
  • [۷] Spain Work Permits & Visas Process for Employers in 2025
  • [۸] Change Is Coming to Spain’s Minimum Wage, Visa Process, and LGBTQ Protections – Ogletree
  • [۹] Spain’s Digital Nomad Visa Explained: What Employers Need to Know
  • [۱۰] Spain’s Highly Qualified Professionals (HQP) permit: a complete guide for employers
  • [۱۱] Work Visa Spain: A Step-by-Step Guide
  • [۱۲] Working visa – Guide – Age in Spain
  • [۱۳] Global Immigration Recap: June 2025 – WR Immigration
  • [۱۴] Spain Visa: Requirements, Application Process and Cost in 2025
  • [۱۵] How to Get a Spain Work Visa [Step-by-Step Guide]
  • [۱۶] Work Visa Spain: Requirements & How to Apply | IAS
  • [۱۷] How to get a work visa in Spain: process, cost, and more | Expatica
  • [۱۸] Travel to Spain for work – GOV.UK
  • [۱۹] Complete Guide to Navigating Work Permits for Hiring in Spain | Rippling
  • [۲۰] Technical Difficulties
  • [۲۱] What situations allow you to obtain work permits in Spain? – Echeverria Abogados
  • [۲۲] Reddit – The heart of the internet
  • [۲۳] Reddit – The heart of the internet
  • [۲۴] Work permits – Your Europe

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *