این مقاله قراره یه راهنمای کامل و خودمونی باشه برای گرفتن ویزای کاری سنگاپور. سعی کردیم همه چیز رو با جزئیات توضیح بدیم تا سوالی تو ذهنت نمونه.
- زمان تقریبی خوندن مقاله: حدود ۴۵ دقیقه
- قراره چی یاد بگیری؟
- چرا کار کردن تو سنگاپور جذابه و چرا باید قوانینش رو جدی گرفت.
- با انواع ویزاهای کاری سنگاپور آشنا میشی، از ویزاهای مخصوص حرفهایها و مدیرها گرفته تا ویزاهای کارگرهای ماهر و کارآموزها.
- میفهمی برای هر ویزا چقدر باید حقوق بگیری، چه مدرکی داشته باشی و چقدر هزینه داره.
- مراحل گرفتن ویزا رو قدم به قدم یاد میگیری، از پیدا کردن کار تا گرفتن کارت ویزات.
- با گزینهای به اسم «کارفرمای ثبت شده» یا EOR آشنا میشی که میتونه پروسه رو برات راحتتر کنه.
- میفهمی چطوری میشه اقامت دائم سنگاپور رو گرفت و چه مزایا و مسئولیتهایی داره.
- شرایط بردن خانواده به سنگاپور رو کامل متوجه میشی.
- و کلی جواب برای سوالهای مهمی که ممکنه تو ذهنت باشه.
یه نکته کوچیک فنی: اگه خواستی خودت بری تو سایت وزارت نیروی انسانی سنگاپور (MOM) کاری انجام بدی، حواست باشه که اونها اعلام کردن بعد از تاریخ ۲۷ می ۲۰۱۸ از نسخههای قدیمی مرورگرها پشتیبانی نمیکنن. پس بهتره مرورگرت رو آپدیت کنی تا برای کارهای آنلاین به مشکل نخوری.
چرا سنگاپور؟ و چرا قوانینش اینقدر مهمه؟
سنگاپور به عنوان یکی از قطبهای اصلی تجارت و نوآوری تو دنیا شناخته میشه و همین موضوع باعث شده خیلیها برای کار و زندگی جذبش بشن. این کشور تو قلب جنوب شرقی آسیا قرار گرفته و به خاطر اقتصاد قوی و فرصتهای شغلی زیادش، مقصد محبوبی برای شرکتهای بینالمللی و استعدادهای جهانیه. جالبه بدونی که تقریبا ۲۹ تا ۳۰ درصد جمعیت این کشور رو مهاجرها تشکیل میدن و این نشون میده که سنگاپور یه جامعه چند فرهنگی و پویا داره.
این کشور برای جذب بهترین استعدادها، سیستم ویزای کاری خودش رو طوری طراحی کرده که خیلی از ویزاها بر اساس حقوق متقاضیها دستهبندی میشن و این کار رو نسبت به کشورهای دیگه راحتتر میکنه. فرقی هم نمیکنه مدیرعامل باشی یا یه کارگر ساختمونی، تا وقتی که بتونی به رشد و پیشرفت سنگاپور کمک کنی، گزینههای مختلفی برای ویزا وجود داره.
اما یه نکته خیلی خیلی مهم اینه که باید قوانین مهاجرتی و کاری سنگاپور رو دقیق رعایت کنی. سرپیچی از این قوانین میتونه خیلی گرون تموم بشه.
- جریمههای سنگین و مشکلات قانونی: اگه قوانین رو رعایت نکنی، ممکنه با جریمههای نقدی سنگین، پیگردهای قانونی یا حتی محرومیت از استخدام نیروی خارجی در آینده روبرو بشی.
- نظارت و بازرسیهای مداوم: شرکتهایی که قوانین مهاجرتی رو زیر پا میذارن، ممکنه تحت بازرسیهای دائمی و فشارهای نظارتی قرار بگیرن. این موضوع میتونه فعالیتهای روزمره شرکت رو مختل کنه و جلوی رشدش رو بگیره.
- خراب شدن اعتبار شرکت: نقض قوانین مهاجرتی میتونه به اعتبار کارفرمایی شما آسیب بزنه. اینطوری جذب استعدادهای برتر یا همکاری با شرکای محلی و بینالمللی خیلی سختتر میشه.
- نشون دادن اعتبار و مسئولیتپذیری: سنگاپور قوانین مهاجرتی خودش رو خیلی سفت و سخت اجرا میکنه تا یه بازار کار منصفانه داشته باشه. از کارفرماها انتظار میره که همیشه این استانداردها رو رعایت کنن. رعایت قوانین نه تنها از کسب و کار شما محافظت میکنه، بلکه شما رو به عنوان یه کارفرمای مسئولیتپذیر و قابل اعتماد نشون میده.
کی میتونه به صورت قانونی تو سنگاپور کار کنه؟
قضیه برای شهروندهای سنگاپور و کسایی که اقامت دائم دارن خیلی سادهست؛ اونها به طور خودکار اجازه کار دارن و به هیچ مدرک اضافهای نیاز ندارن.
اما برای بقیه، یعنی همه شهروندهای خارجی، گرفتن مجوز کار یا همون Work Permit که اصطلاح رسمی ویزای کاری سنگاپوره، الزامیه. این مجوزها توسط وزارت نیروی انسانی سنگاپور (MOM) صادر میشه و برای هر شغل، صنعت و سطح تحصیلی، نوع خاصی از اون وجود داره. کارفرماها باید مطمئن بشن که نیروی کار خارجیشون شرایط لازم رو داره و قبل از شروع کار، مجوز مربوطه رو گرفته.
یادت باشه بدون داشتن مجوز کار معتبر، کار کردن تو سنگاپور غیرقانونیه و هم برای کارفرما و هم برای کارمند عواقب جدی داره.
یه نکته مهم هم اینه که همه نمیتونن برای ویزای کاری سنگاپور واجد شرایط باشن. اگه کسی شرایط زیر رو داشته باشه، درخواستش ممکنه رد بشه:
- سابقه کیفری داشته باشه.
- قبلا تخلفات مهاجرتی داشته باشه.
- در سفرهای قبلی به سنگاپور، شرایط ویزای خودش رو نقض کرده باشه.
پس بهتره قبل از هر اقدامی، مطمئن بشی که همه شرایط لازم رو داری تا از اتلاف وقت و تاخیرهای بیمورد جلوگیری کنی.
انواع ویزاهای کاری سنگاپور
سنگاپور ویزاهای کاری متنوعی داره که بهشون «پَس» (Pass) هم میگن. این ویزاها برای دستههای مختلفی از افراد، از مدیران و متخصصان سطح بالا گرفته تا کارگرهای ماهر، کارآموزها و دانشجوها طراحی شدن. بیا با هم این دستهبندیها رو بررسی کنیم.
پَسهای کاری برای متخصصان و حرفهایها
این دسته شامل چند نوع ویزای اصلی برای افراد با مهارت و تخصص بالا میشه که معمولا تو سمتهای مدیریتی یا اجرایی کار میکنن.
Employment Pass (EP)
این ویزا که بهش EP هم میگن، برای متخصصها، مدیرها و مدیران اجرایی خارجی طراحی شده.
- شرایط حقوق: حداقل حقوق ماهانه برای این ویزا از سپتامبر ۲۰۲۳، ۵۰۰۰ دلار سنگاپور (SGD) هست. این مبلغ برای کسایی که تو بخش خدمات مالی کار میکنن، حداقل ۵۵۰۰ دلار سنگاپوره. البته منابع جدیدتر میگن که از سال ۲۰۲۵، حداقل حقوق برای EP به ۵۶۰۰ دلار و برای بخش مالی به ۶۲۰۰ دلار در ماه میرسه. یادت باشه که این مبلغ با بالا رفتن سن و تجربه کاری شما، بیشتر هم میشه.
- شرایط تحصیلی و کاری: باید مدارک معتبر مثل مدرک دانشگاهی و تجربه کاری مرتبط داشته باشی.
- پیشنهاد کاری: حتما باید از یه شرکت ثبت شده تو سنگاپور پیشنهاد کاری داشته باشی.
- اعتبار ویزا: برای اولین بار، این ویزا تا ۲ سال اعتبار داره و بعد از اون میشه تا ۳ سال تمدیدش کرد. متخصصهای حوزه تکنولوژی که مهارتهاشون خیلی کمیابه، میتونن یه ویزای ۵ ساله بگیرن.
- هزینهها: هزینه درخواست (Application Fee) برای این ویزا ۱۰۵ دلار سنگاپور و هزینه صدور (Issuance Fee) اون ۲۲۵ دلار سنگاپوره.
Personalized Employment Pass (PEP)
این ویزا که بهش PEP میگن، یه گزینه خیلی خاص برای متخصصهاییه که درآمد خیلی بالایی دارن و میخوان انعطافپذیری بیشتری داشته باشن.
- بزرگترین مزیت: این ویزا به یک کارفرمای خاص وابسته نیست. یعنی شما میتونی شغلت رو عوض کنی بدون اینکه نیاز باشه دوباره برای ویزا درخواست بدی.
- شرایط حقوق: برای گرفتن این ویزا باید حداقل حقوق ماهانه ثابت ۲۲,۵۰۰ دلار سنگاپور داشته باشی. این حقوق رو میتونی از خارج از سنگاپور دریافت کرده باشی یا در حال حاضر با ویزای EP در سنگاپور مشغول به کار باشی. برای حفظ این ویزا، باید نشون بدی که درآمد سالانهت حداقل ۲۷۰,۰۰۰ دلار سنگاپوره.
- انعطافپذیری: اگه کار خودت رو از دست بدی، تا ۶ ماه فرصت داری تو سنگاپور بمونی و دنبال کار جدید بگردی.
- اعتبار ویزا: این ویزا ۳ سال اعتبار داره و فقط یک بار صادر میشه، یعنی غیرقابل تمدیده.
- محدودیتها: نمیتونی به صورت فریلنسری کار کنی. همچنین اگه روزنامهنگار، سردبیر یا تهیهکننده باشی، واجد شرایط این ویزا نیستی.
- هزینهها: هزینه درخواست ۱۰۵ دلار و هزینه صدور ۲۲۵ دلار سنگاپوره.
EntrePass
این ویزا برای کارآفرینها، نوآورها و سرمایهگذارهای خارجی طراحی شده که قصد دارن یه کسب و کار جدید و نوآورانه تو سنگاپور راه بندازن.
- شرایط اصلی: باید یه بیزنس پلن قوی داشته باشی. کسب و کارت باید از نظر دولت سنگاپور نوآورانه باشه، مثلا سرمایه خطرپذیر (venture-backed) جذب کرده باشه، صاحب تکنولوژیهای نو باشه یا با مراکز تحقیقاتی سنگاپور همکاری کنه.
- سرمایه اولیه: شرکتی که ثبت میکنی باید حداقل ۵۰,۰۰۰ دلار سنگاپور سرمایه پرداخت شده داشته باشه.
- چه کسب و کارهایی نمیتونن این ویزا رو بگیرن؟ قهوهخونهها، فودکورتها، بارها، کلابها، سالنهای ماساژ، آژانسهای کاریابی و از این قبیل کسب و کارها واجد شرایط نیستن.
- اعتبار ویزا: این ویزا برای بار اول ۱ سال اعتبار داره و بعد از اون قابل تمدیده.
- هزینهها: هزینه درخواست ۱۰۵ دلار و هزینه صدور ۲۲۵ دلار سنگاپوره.
Overseas Networks & Expertise Pass (ONE Pass)
این ویزا یه گزینه خیلی خاص و ۵ ساله برای جذب استعدادهای برتر جهانی تو زمینههای مختلف مثل تجارت، هنر، ورزش و دانشگاهه.
- بزرگترین مزیت: دارندگان این ویزا میتونن همزمان برای چندتا شرکت کار کنن و اگه شغلشون رو عوض کنن نیازی به درخواست ویزای جدید ندارن.
- شرایط حقوق: باید نشون بدی که درآمد ماهانهت حداقل ۳۰,۰۰۰ دلار سنگاپور هست یا اینکه دستاوردهای خیلی برجستهای تو رشته خودت داری.
- مزایای خانوادگی: همسر دارنده این ویزا هم میتونه با گرفتن یه مجوزی به اسم Letter of Consent (LOC) تو سنگاپور کار کنه.
پَسهای کاری برای کارکنان ماهر و نیمه ماهر
این دسته از ویزاها برای افرادی با سطح مهارت متوسط یا نیمه ماهر تو صنایع مختلف طراحی شده.
S Pass
این ویزا که بهش S Pass میگن، برای نیروهای کاری با مهارت سطح متوسط مثل تکنیسینها و نیروهای اجرایی در نظر گرفته شده.
- شرایط حقوق: حداقل حقوق ماهانه برای این ویزا ۳۰۰۰ دلار سنگاپور هست. البته از سپتامبر ۲۰۲۳ این مبلغ برای درخواستهای جدید به ۳۱۵۰ دلار (و برای بخش مالی ۳۶۵۰ دلار) افزایش پیدا کرده و قراره در سپتامبر ۲۰۲۵ باز هم بیشتر بشه. این حداقل حقوق برای متقاضیهای مسنتر و باتجربهتر، بالاتره.
- شرایط تحصیلی و کاری: باید مدرک دانشگاهی، دیپلم یا گواهیهای فنی معتبر داشته باشی و چند سال هم تجربه کاری مرتبط.
- سیستم سهمیه (Quota) و مالیات (Levy): کارفرماها برای استخدام نیروی S Pass محدودیت دارن و باید به ازای هر نفر یه مالیات ماهانه به دولت پرداخت کنن. این سهمیه برای بخش خدمات ۱۰ درصد و برای بخشهای ساخت و ساز، تولید و کشتیسازی ۱۵ درصد از کل نیروی کار شرکته.
- اعتبار ویزا: این ویزا تا ۲ سال اعتبار داره و قابل تمدیده.
- هزینهها: هزینه درخواست ۱۰۵ دلار سنگاپور و هزینه صدور ۱۰۰ دلار سنگاپوره.
Work Permit for Migrant Workers
این ویزا که بهش WP هم میگن، برای کارگرهای نیمه ماهر تو بخشهایی مثل ساخت و ساز، تولید، کشتیسازی و خدمات طراحی شده.
- شرایط: برای این ویزا حداقل حقوق مشخصی وجود نداره، اما متقاضی باید از کشورهای مورد تایید وزارت نیروی انسانی سنگاپور باشه.
- مسئولیتهای کارفرما: کارفرما باید برای این نیروها بیمه درمانی تهیه کنه و مالیات کارگر خارجی (levy) رو پرداخت کنه.
- اعتبار ویزا: معمولا تا ۲ سال اعتبار داره و قابل تمدیده.
- هزینهها: هزینه درخواست ۳۵ دلار و هزینه صدور هم ۳۵ دلار سنگاپوره.
سایر ویزاهای کاری این دسته
چند نوع ویزای تخصصی دیگه هم وجود داره که به صورت خلاصه بهشون اشاره میکنیم:
- Work Permit for Migrant Domestic Workers: برای خدمه خانگی خارجی.
- Work Permit for Confinement Nanny: برای پرستارهای مالزیایی که برای مراقبت از نوزادان به سنگاپور میان.
- Work Permit for Performing Artiste: برای هنرمندانی که تو مکانهای تفریحی عمومی مثل هتلها و بارها کار میکنن.
پَسهای کاری برای کارآموزان و دانشجویان
این دسته از ویزاها برای جوونها و دانشجوهایی هست که میخوان برای دورههای کارآموزی یا стажи به سنگاپور بیان.
- Training Employment Pass (TEP): برای متخصصهای خارجی که برای گذروندن دورههای آموزشی عملی تو سمتهای مدیریتی، اجرایی یا تخصصی به سنگاپور میان. باید حداقل حقوق ماهانه ۳۰۰۰ دلار سنگاپور داشته باشن. این ویزا تا ۳ ماه اعتبار داره.
- Training Work Permit (TWP): برای کارآموزهای نیمه ماهر یا غیرماهر که از شرکتهای وابسته خارجی برای آموزش به سنگاپور میان. این ویزا تا ۶ ماه اعتبار داره.
- Work Holiday Pass: برای دانشجوها و فارغالتحصیلهای جوون (۱۸ تا ۲۵ ساله) از کشورهای مشخصی که میخوان هم کار کنن و هم تفریح. این ویزا تا ۶ ماه اعتبار داره. (ایرانیها باید بررسی کنن که آیا کشورشون جزو این برنامه هست یا نه).
ویزای کاری کوتاهمدت
برای بعضی از فعالیتهای کاری خاص و کوتاهمدت (کمتر از ۶۰ روز)، مثل سخنرانی در یک رویداد یا کارهای خبرنگاری، میشه برای یه ویزای موقت به اسم Miscellaneous Work Pass درخواست داد.
جدول مقایسه سریع ویزاهای اصلی
نوع ویزا | برای چه کسانی؟ | حداقل حقوق ماهانه (SGD) | نیاز به مدرک تحصیلی | اعتبار اولیه |
---|---|---|---|---|
Employment Pass (EP) | متخصصان، مدیران، مدیران اجرایی | ۵۰۰۰ دلار (و بالاتر) | بله (معمولا لیسانس به بالا) | تا ۲ سال |
Personalized Emp. Pass (PEP) | متخصصان با درآمد خیلی بالا | ۲۲,۵۰۰ دلار | بله | ۳ سال (غیرقابل تمدید) |
EntrePass | کارآفرینان و نوآوران | مشخص نشده | بستگی به شرایط دارد | ۱ سال |
S Pass | نیروهای ماهر سطح متوسط (تکنسین) | ۳۱۵۰ دلار (و بالاتر) | بله (دیپلم، گواهی فنی) | تا ۲ سال |
Work Permit (WP) | نیروهای نیمه ماهر در صنایع خاص | مشخص نشده | خیر | تا ۲ سال |
راهنمای قدم به قدم برای درخواست ویزای کاری سنگاپور
پروسه درخواست ویزای کاری سنگاپور چند مرحله مشخص داره که معمولا توسط کارفرما یا یک نماینده قانونی از طرف اون انجام میشه. اگه شرکتی که میخواد شما رو استخدام کنه تو سنگاپور دفتر فیزیکی نداشته باشه، باید از یک شرکت محلی به عنوان حامی (Sponsor) استفاده کنه. یکی از راههای ساده برای این کار، همکاری با یک «کارفرمای ثبت شده» (EOR) هست که بعدا بیشتر در موردش توضیح میدیم.
اینجا مراحل کلی رو برات آوردیم:
مرحله ۱: کارفرما درخواست آنلاین ویزا رو ثبت میکنه.
قبل از اینکه شما به سنگاپور سفر کنی، کارفرما باید از طریق پورتال آنلاین وزارت نیروی انسانی (MOM) به اسم EP eService درخواست ویزا رو ثبت کنه. تو این مرحله، کارفرما باید پروفایل تجاری به روز شرکتش که تو سازمان حسابداری و نظارتی سنگاپور (ACRA) ثبت شده رو ارائه بده و هزینه بررسی درخواست رو پرداخت کنه. این هزینه بسته به نوع ویزا بین ۳۵ تا ۱۰۵ دلار سنگاپور متغیره.
مرحله ۲: دریافت نامه موافقت اولیه (IPA).
اگه درخواست تایید بشه، معمولا طی ۳ هفته (برای بعضی ویزاها مثل EP و S Pass حدود ۱۰ روز کاری) یه نامه به اسم In-Principle Approval (IPA) برای کارفرما صادر میشه. این نامه یعنی دولت سنگاپور به صورت اصولی با ورود شما موافقت کرده.
مرحله ۳: سفر به سنگاپور با نامه IPA.
بعد از اینکه کارفرما نامه IPA رو برات فرستاد، شما فرصت داری به سنگاپور سفر کنی. این فرصت برای ویزای EP شش ماه و برای ویزای S Pass شصت روزه.
مرحله ۴: کارفرما برای صدور نهایی ویزا درخواست میده.
شما باید حتما داخل سنگاپور باشی تا کارفرما بتونه مرحله نهایی یعنی درخواست برای صدور ویزا رو انجام بده. تو این مرحله هم کارفرما باید هزینه صدور ویزا رو پرداخت کنه که بسته به نوع ویزا از ۳۵ تا ۲۲۵ دلار سنگاپور متغیره.
مرحله ۵: دریافت نامه اعلان صدور (Notification Letter).
اگه همه چیز خوب پیش بره، کارفرما یه نامه تاییدیه به اسم Notification Letter دریافت میکنه. این نامه خیلی مهمه چون به شما اجازه میده کارت رو شروع کنی و تا زمانی که کارت اصلی ویزات آماده بشه، از کشور خارج و دوباره وارد بشی. تو این نامه همچنین نوشته شده که آیا نیازی هست برای انگشتنگاری و گرفتن عکس به مراکز خدمات وزارت نیروی انسانی (MOM Services Centre) مراجعه کنی یا نه.
مرحله ۶: ثبتنام در مرکز خدمات و دریافت کارت ویزا.
اگه لازم باشه، باید ظرف دو هفته بعد از دریافت نامه اعلان، به مرکز خدمات بری و مراحل انگشتنگاری رو انجام بدی. کارت ویزای شما که همون مجوز کار رسمی شماست، حدود چهار روز کاری بعد از این مرحله آماده میشه و به آدرسی که کارفرما داده ارسال میشه.
یه راه سادهتر: استفاده از کارفرمای ثبت شده (EOR)
استخدام نیروی خارجی تو سنگاپور میتونه پیچیده باشه، مخصوصا اگه شرکت شما تو سنگاپور دفتر ثبتشده نداشته باشه. اینجا یه راهکار خیلی خوب به اسم Employer of Record (EOR) وجود داره.
EOR چیه؟
یه شرکت EOR یه سازمان واسطه است که به صورت قانونی کارفرمای نیروی کار شما تو یه کشور دیگه میشه. یعنی شما نیروی مورد نظرت رو پیدا میکنی، اما این شرکت EOR هست که اون شخص رو به اسم خودش استخدام میکنه، حقوقش رو میده، مالیاتش رو رد میکنه و تمام کارهای قانونی و اداری مربوط به استخدامش رو انجام میده.
یه EOR چطوری میتونه کمک کنه؟
- مسئولیتهای قانونی رو به عهده میگیره: از درخواست ویزا و مجوز کار گرفته تا رعایت قوانین کار و مهاجرت سنگاپور، همه رو EOR انجام میده.
- ریسک رو کم میکنه: با استفاده از تخصص EOR، ریسک جریمه شدن به خاطر عدم رعایت قوانین یا طبقهبندی اشتباه کارمند (مثلا استخدام فریلنسر به جای کارمند تمام وقت) خیلی کم میشه.
- پروسه رو سریعتر میکنه: EORها چون تخصصشون همینه، میتونن پروسه استخدام و آنبوردینگ نیروهای بینالمللی رو خیلی سریعتر پیش ببرن.
- خیالت رو راحت میکنه: شما میتونی روی رشد کسب و کارت تمرکز کنی و درگیر کارهای اداری و پیچیدگیهای قانونی نشی.
هزینه EOR چقدره؟
هزینه خدمات EOR تو سنگاپور بسته به شرکت و خدمات مورد نیاز متفاوته. به طور کلی، این هزینه میتونه بین ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار آمریکا برای هر کارمند در ماه باشه. بعضی شرکتها هم درصدی از حقوق کارمند (معمولا بین ۵ تا ۱۵ درصد) رو به عنوان کارمزد میگیرن.
ریسکهای استفاده از EOR چیه؟
البته استفاده از EOR میتونه ریسکهایی هم داشته باشه. مثلا:
- کنترل کمتر: شما کنترل مستقیم کمتری روی فرآیندهای استخدامی داری.
- وابستگی به شرکت EOR: اگه یه EOR بیتجربه یا غیرقابل اعتماد انتخاب کنی، ممکنه با مشکلاتی مثل تاخیر در پرداخت حقوق یا اشتباهات قانونی مواجه بشی.
- امنیت اطلاعات: شما اطلاعات حساس کارمندانت رو با یه شرکت دیگه به اشتراک میذاری، پس باید از امنیت دادهها مطمئن باشی.
برای کم کردن این ریسکها، باید تو انتخاب شرکت EOR خیلی تحقیق کنی و شرکتی رو انتخاب کنی که سابقه خوب و شفافیت بالایی داشته باشه.
از ویزای کار تا اقامت دائم سنگاپور
خیلیها که با ویزای کاری به سنگاپور میان، به فکر موندن طولانیمدت و گرفتن اقامت دائم (Permanent Residency یا PR) هستن. ویزای کاری یه مجوز موقته، اما اقامت دائم به شما حقوق خیلی بیشتری میده.
مزایای اقامت دائم (PR) چیه؟
- آزادی شغلی: میتونی بدون نیاز به تمدید ویزا یا وابستگی به کارفرما، شغلت رو عوض کنی.
- صندوق پسانداز مرکزی (CPF): به یه طرح پسانداز اجباری به اسم CPF وصل میشی که هم برای بازنشستگی به دردت میخوره و هم برای خرید خونه و خدمات درمانی بهت کمک میکنه.
- خرید مسکن: میتونی خونههای دولتی (HDB) که قیمت مناسبتری دارن بخری.
- خدمات درمانی و تحصیلی با یارانه: هزینههای درمانی و تحصیل برای خودت و فرزندانت کمتر میشه.
- ویزای بلندمدت برای والدین: میتونی برای پدر و مادرت ویزای بلندمدت بگیری.
- مسیر شهروندی: بعد از دو سال داشتن اقامت دائم، میتونی برای شهروندی سنگاپور اقدام کنی.
چطوری میشه اقامت دائم گرفت؟
برای درخواست PR، معمولا باید یکی از شرایط زیر رو داشته باشی:
- دارنده ویزای Employment Pass یا S Pass باشی و حداقل مدتی (مثلا ۶ ماه) در سنگاپور کار کرده باشی. (معمولا میگن بعد از دو سال کار شانس بیشتری داری).
- همسر یک شهروند یا مقیم دائم سنگاپور باشی.
- فرزند مجرد زیر ۲۱ سال یک شهروند یا مقیم دائم سنگاپور باشی.
- سرمایهگذار خارجی باشی.
درخواست PR از طریق پورتال آنلاین اداره مهاجرت و بازرسی سنگاپور (ICA) انجام میشه و پروسهش ممکنه ۶ ماه تا یک سال طول بکشه. باید کلی مدارک شخصی، تحصیلی و کاری آماده کنی.
هزینههای اقامت دائم:
- هزینه درخواست: ۱۰۰ دلار سنگاپور
- هزینه مجوز ورود (بعد از تایید): ۲۰ دلار سنگاپور
نکته فوقالعاده مهم: خدمت سربازی
این بخش رو خیلی با دقت بخون. طبق قانون سنگاپور، همه شهروندان مرد و دارندگان اقامت دائم نسل دوم باید خدمت سربازی اجباری رو انجام بدن. یعنی اگه شما اقامت دائم بگیری و پسر داشته باشی، پسرت وقتی به سن ۱۸ سالگی برسه، باید دو سال خدمت سربازی تمام وقت بره. این قانون برای کسایی که از طریق سرمایهگذاری یا به عنوان متخصص (نسل اول) اقامت میگیرن، معافیت داره، اما برای فرزندانشون اعمال میشه. پس حتما این موضوع رو تو تصمیمگیریت لحاظ کن.
بردن خانواده به سنگاپور
اگه ویزای کاری سنگاپور رو بگیری، تحت شرایطی میتونی خانوادهات رو هم با خودت ببری.
Dependant’s Pass (DP)
این ویزا برای اعضای درجه یک خانواده شماست.
- چه کسانی میتونن DP بگیرن؟ همسر قانونی و فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال شما (شامل فرزندخواندههای قانونی).
- کدوم ویزاها این امکان رو دارن؟ دارندگان ویزای Employment Pass، S Pass و ONE Pass.
- شرط اصلی: حقوق ماهانه ثابت شما به عنوان دارنده ویزای اصلی، باید حداقل ۶۰۰۰ دلار سنگاپور باشه.
Long-Term Visit Pass (LTVP)
اگه اعضای خانوادهتون شرایط DP رو نداشته باشن، ممکنه بتونن برای این ویزا اقدام کنن.
- چه کسانی میتونن LTVP بگیرن؟ والدین، همسری که به صورت قانونی ثبت نشده (Common-law spouse)، فرزندان معلول مجرد بالای ۲۱ سال، و فرزندان ناتنی مجرد زیر ۲۱ سال.
- شرط حقوق ۶۰۰۰ دلاری اینجا هم پابرجاست.
نکته مهم: دارندگان Work Permit (WP) نمیتونن برای خانوادهشون درخواست ویزای همراه بدن.
نکات تکمیلی مهم
تمدید ویزای کاری
ویزاهای کاری باید قبل از تموم شدن اعتبارشون تمدید بشن. معمولا ۸ هفته قبل از انقضای ویزا، وزارت نیروی انسانی (MOM) یه نامه یادآوری برای کارفرما میفرسته. برای تمدید باید گذرنامهتون اعتبار کافی داشته باشه، بیمه درمانی تمدید بشه و آدرس محل سکونت بهروز باشه.
برنامه آشنایی با محیط (Settling-in Programme – SIP)
این یه برنامه آموزشی یک روزه و اجباری برای کارگرهاییه که برای اولین بار با ویزای کاری تو بخشهای ساخت و ساز، کشتیسازی یا فرآوری به سنگاپور میان. هدف این برنامه آشنا کردن کارگرها با حقوقشون، قوانین ایمنی کار و هنجارهای اجتماعی سنگاپوره.
ویزای دیجیتال نومد (Digital Nomad Visa)
سنگاپور به طور مشخص ویزایی به اسم «دیجیتال نومد» نداره. اگه میخوای به صورت ریموت برای شرکتی خارج از سنگاپور کار کنی، میتونی از ویزاهای توریستی کوتاهمدت استفاده کنی، اما یادت باشه که با ویزای توریستی اجازه کار رسمی نداری. گزینههای بهتر، همون ویزاهای کاری مثل EP یا EntrePass هستن.
فریلنسری (Freelancing)
شما نمیتونی به عنوان یه فریلنسر به سنگاپور مهاجرت کنی و ویزا بگیری. کار فریلنسری فقط برای کسایی ممکنه که اقامت دائم سنگاپور رو دارن.
سوالات متداول
اگه درخواست ویزای کاریم رد بشه چی کار کنم؟
اگه درخواست ویزای EP یا S Pass شما رد بشه، ۳ ماه فرصت داری که درخواست تجدید نظر (Appeal) بدی. برای Work Permit، باید به نامهای که برات میاد نگاه کنی تا ببینی چقدر فرصت داری. میتونی دلایل رد شدن رو بررسی کنی، مدارک لازم رو برای رفع اونها آماده کنی و دوباره درخواست بدی.
چقدر طول میکشه تا ویزای کاری سنگاپور آماده بشه؟
زمان بررسی درخواستها متفاوته:
- Employment Pass (EP) و S Pass: معمولا حدود ۱۰ روز کاری تا ۳ هفته.
- Work Permit: معمولا حدود ۱ هفته.
- EntrePass: معمولا حدود ۸ هفته.
اگه مدارک ناقص باشه یا نیاز به اطلاعات بیشتری باشه، این زمان میتونه طولانیتر بشه.
آیا برای گرفتن ویزای کاری سنگاپور به معاینه پزشکی نیاز هست؟
بله، برای بعضی از ویزاها، مخصوصا S Pass و Work Permit، متقاضی باید بعد از ورود به سنگاپور معاینات پزشکی انجام بده تا سلامت اون تایید بشه.
آیا داشتن پیشنهاد کاری قبل از درخواست ویزا الزامیه؟
بله، برای اکثر ویزاهای کاری سنگاپور مثل EP و S Pass، اولین و مهمترین قدم اینه که از یک شرکت ثبتشده در سنگاپور پیشنهاد کاری داشته باشی. در واقع این کارفرماست که باید برای شما درخواست ویزا بده.
منابع
- [۱] Work Permits and Visas in Singapore: A Quick Guide for Employers – People Managing People
- [۲] The H-1B Visa, Explained – Boundless
- [۳] Singapore Work Visas: Complete Guide for Global Employers
- [۴] Work passes
- [۵] Temporary Worker Visas
- [۶] How to get Visas and Work Permits for Singapore | InterNations
- [۷] Temporary (Nonimmigrant) Workers | USCIS
- [۸] How to Get a Work Visa in Singapore: A Comprehensive Guide | NES Fircroft
- [۹] Labor Condition Application (LCA) Specialty Occupations with the H-1B, H-1B1 and E-3 Programs | Flag.dol.gov
- [۱۰] Singapore Work Permits and Visas: A Global Employer Guide – Omni HR
- [۱۱] 9 FAM 402.10 (U) TEMPORARY WORKERS AND TRAINEES – H VISAS
- [۱۲] Employment Law Guide – Workers in Professional and Specialty Occupations (H-1B, H-1B1, and E-3 Visas)
- [۱۳] Work Permit & Visa Guide For Singapore in 2024 | Statrys
- [۱۴] Singapore Working Visa Guide | 3 Ways for Professionals to Get Work Visa in Singapore
- [۱۵] Singapore Work Permits & Visas Process for Employers in 2025
- [۱۶] H-1B; H-1B1 and E-3 Specialty (Professional) Workers
- [۱۷] H-1B1 Program | U.S. Department of Labor
- [۱۸] Reddit – The heart of the internet
- [۱۹] Singapore work visa | VisaHQ Netherlands
- [۲۰] visahq.com/singapore-work-visa-permit/
دیدگاهتان را بنویسید