GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

مهاجرت کاری به نیکاراگوئه: راهنمای جامع ویزا و قوانین

زمان تقریبی مطالعه: حدود ۴۵ دقیقه

در این مقاله، قراره با هم یک نگاه جامع و خودمونی به قوانین و شرایط مهاجرت کاری به کشور نیکاراگوئه بندازیم. سعی کردیم همه چیز رو ساده و قابل فهم توضیح بدیم. موضوعاتی که قراره در موردشون صحبت کنیم این‌ها هستن:

  • انواع ویزاهای کاری: با هم می‌بینیم که برای کار کردن در نیکاراگوئه چه نوع ویزاهایی وجود داره، از ویزای کار موقت گرفته تا اقامت دائم.
  • مراحل درخواست ویزا: قدم به قدم توضیح می‌دیم که برای گرفتن ویزای کار باید چه کارهایی انجام بدی و چه مدارکی آماده کنی.
  • هزینه‌ها و زمان: می‌فهمیم که گرفتن ویزا چقدر هزینه داره و معمولا چقدر طول می‌کشه تا جوابت بیاد.
  • حقوق تو به عنوان کارمند: یک بخش کامل رو اختصاص دادیم به قوانین کار در نیکاراگوئه. از ساعت کاری و حقوق اضافه کاری گرفته تا مرخصی‌ها، عیدی (که بهش میگن حقوق سیزدهم) و شرایط فسخ قرارداد.
  • کار به صورت پیمانکاری یا دورکاری: گزینه‌های مختلف همکاری با شرکت‌های نیکاراگوئه، مثل کارمندی تمام وقت، پیمانکاری یا حتی انتقال از یک شعبه دیگه شرکت رو بررسی می‌کنیم.
  • برنامه‌های مهاجرتی خاص: نگاهی به برنامه‌های مهاجرتی خاصی که شهروندان نیکاراگوئه درگیرش بودن، مثل برنامه «وضعیت حفاظت شده موقت» یا TPS و برنامه «بشردوستانه پارول» یا CHNV در آمریکا می‌اندازیم تا یک تصویر کامل‌تر داشته باشی. این بخش‌ها اطلاعات زیادی در مورد اتفاقات اخیر و چالش‌های قانونی دارن.
  • مراحل مصاحبه ویزای مهاجرتی آمریکا در سفارت ماناگوآ: اگر کسی در پروسه مهاجرت به آمریکا باشه و مصاحبه‌اش در نیکاراگوئه باشه، مراحل دقیق قبل و بعد از مصاحبه رو توضیح دادیم.

خلاصه که سعی کردیم هر اطلاعاتی که توی متن‌های اولیه بوده رو پوشش بدیم تا هیچ سوالی بی‌جواب نمونه.

شروع کار: چرا نیکاراگوئه و اهمیت ویزای کار

بعضی از شرکت‌های بین‌المللی برای گسترش کارشون به آمریکای مرکزی نگاه می‌کنن و نیکاراگوئه یکی از این کشورهاست. این کشور یک بازار کار پویا و در حال رشد داره و به خاطر همین، فرصت‌های شغلی جدیدی در اون ایجاد میشه. بخش‌های کلیدی اقتصاد این کشور کشاورزی، معدن و تولیده، اما جدیدا در زمینه‌هایی مثل انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگری و مناطق آزاد تجاری هم فعال شده.

اما نکته خیلی مهم اینه که اگه بخوای به عنوان یک فرد خارجی در نیکاراگوئه کار کنی، فقط داشتن یک پیشنهاد شغلی کافی نیست. باید حتما ویزا و مجوز کار قانونی داشته باشی. این مدارک به تو اجازه میدن که به صورت قانونی در این کشور زندگی و کار کنی. اگه بدون این مجوزها کار کنی، ممکنه با مشکلات جدی مثل جریمه نقدی، اخراج از کشور (دیپورت) یا حتی خراب شدن اعتبار و سابقه‌ات روبرو بشی.

داشتن مجوز کار فقط برای شرکت مهم نیست، برای خود تو هم مهمه. این مجوزها از حق و حقوقت به عنوان یک کارمند محافظت می‌کنن. با داشتن مجوز کار، به خدمات تامین اجتماعی، خدمات درمانی و تمام حقوقی که قانون کار نیکاراگوئه برای کارمندها در نظر گرفته دسترسی خواهی داشت.

سیستم مهاجرتی نیکاراگوئه توسط یک قانون کلی به اسم «قانون کل مهاجرت و اتباع خارجی» (قانون شماره ۷۶۱) اداره میشه. این قانون مشخص می‌کنه که چه نوع ویزاهایی وجود داره و چه کسانی می‌تونن برای کار کردن در این کشور مجوز بگیرن. نهادهای اصلی که باهاشون سر و کار داری، وزارت کشور نیکاراگوئه و اداره کل مهاجرت و امور خارجه هستن. معمولا شرکتی که تو رو استخدام می‌کنه، به عنوان حامی یا «اسپانسر» تو، مسئولیت پیگیری کارهای ویزات رو به عهده می‌گیره.

انواع روش‌های قانونی برای کار در نیکاراگوئه

برای کار کردن در نیکاراگوئه، چند راه و چند نوع ویزا وجود داره که بسته به شرایطت و مدت زمانی که می‌خوای اونجا بمونی، می‌تونی یکی رو انتخاب کنی. خیلی مهمه که با این گزینه‌ها آشنا باشی تا بتونی بهترین تصمیم رو بگیری.

نوع ویزا/اقامتتوضیحات
مجوز کار (Work Permit)این مجوز معمولا تا یک سال اعتبار داره. برای کسایی مناسبه که می‌خوان برای مدت مشخصی در نیکاراگوئه کار کنن. برای گرفتنش حتما باید یک شرکت اسپانسر تو بشه و مدارکی که نشون میده صلاحیت اون کار رو داری ارائه بدی.
ویزای اقامت موقت (Temporary Residence Visa)این ویزا هم برای یک سال صادر میشه و قابل تمدیده. برای کساییه که قصد دارن برای مدت طولانی‌تری در نیکاراگوئه کار کنن. لازمه اصلیش داشتن یک پیشنهاد شغلی رسمیه و مدارک بیشتری هم می‌خواد.
ویزای اقامت دائم (Permanent Residence Visa)این ویزا پنج سال اعتبار داره و برای کساییه که چند سال (معمولا حداقل سه سال) با اقامت موقت در نیکاراگوئه زندگی کردن و حالا می‌خوان برای همیشه اونجا بمونن و کار کنن.

شهروندان بعضی کشورها برای سفر توریستی به نیکاراگوئه نیازی به ویزا ندارن، اما این برای کار کردن صدق نمی‌کنه. بعضی از مهاجرها که قصد دارن برای مدت کوتاهی در نیکاراگوئه کار کنن، به عنوان توریست وارد کشور میشن ولی برای کار کردن حتما باید «مجوز کار» بگیرن. اما اگه برنامه بلندمدت داری، راه درستش درخواست برای «ویزای اقامت» هست.

دو نوع اصلی ویزای اقامت وجود داره:

  1. ویزای اقامت موقت: که اولش یک ساله صادر میشه.
  2. ویزای اقامت دائم: که پنج ساله است و بعد از چند سال زندگی با ویزای موقت می‌تونی براش اقدام کنی.

پس به طور خلاصه، اگه می‌خوای کمتر از یک سال کار کنی، به «مجوز کار» نیاز داری. اگه می‌خوای برای مدت طولانی در یک شرکت کار کنی، باید «مجوز اقامت موقت» هم بگیری.

ویزای مخصوص دورکارها یا دیجیتال نومدها چطور؟

تا امروز، نیکاراگوئه یک ویزای مشخص و مخصوص برای «دیجیتال نومدها» یا همون دورکارها نداره. اما اگه کسی بخواد از راه دور و از داخل نیکاراگوئه برای یک شرکت خارجی کار کنه، چند تا راه داره:

  • ویزای توریستی: خیلی از افراد می‌تونن با ویزای توریستی وارد نیکاراگوئه بشن که معمولا ۹۰ روز اعتبار داره. این ویزا برای اقامت‌های کوتاه مدت خوبه اما به تو اجازه کار رسمی در یک شرکت نیکاراگوئه‌ای رو نمیده. می‌تونی این ویزا رو تمدید کنی، اما برای این کار معمولا باید از کشور خارج بشی و دوباره برگردی.
  • ویزای اقامت موقت: برای موندن طولانی‌تر، بهترین گزینه همون ویزای اقامت موقته که یک سال اعتبار داره و قابل تمدیده. این ویزا مراحل درخواست رسمی داره و مدارکی مثل پاسپورت معتبر، اثبات تمکن مالی و گواهی عدم سوء‌پیشینه می‌خواد.

نکته مهم اینه که حتی با داشتن این ویزاها، اگه بخوای برای یک شرکت داخل نیکاراگوئه کار کنی، باز هم به مجوز کار نیاز داری. دیجیتال نومدها که برای مشتری‌ها یا شرکت‌های خارج از نیکاراگوئه کار می‌کنن، باید حواسشون باشه که قوانین محلی و شرایط ویزاشون رو نقض نکنن.

مراحل گرفتن ویزا و مجوز کار

پروسه گرفتن مجوز کار در نیکاراگوئه چند مرحله مشخص داره که معمولا شرکتی که تو رو استخدام کرده باید پیش ببره.

قدم اول: توجیه کارفرما
قبل از اینکه اصلا پروسه درخواست شروع بشه، شرکت کارفرمای تو باید یک نامه به وزارت کار نیکاراگوئه بفرسته. توی این نامه باید توضیح بده که چرا به یک نیروی کار خارجی نیاز داره و چرا هیچ فرد نیکاراگوئه‌ای واجد شرایطی برای این موقعیت شغلی پیدا نشده. این کار برای اینه که اولویت استخدام با نیروهای محلی باشه.

قدم دوم: آماده کردن مدارک
حالا نوبت تو و کارفرماست که تمام مدارک لازم رو جمع‌آوری کنید. این مدارک خیلی مهمن و نقص در اون‌ها می‌تونه کل پروسه رو عقب بندازه.

لیست مدارک مورد نیاز برای مجوز کار و اقامت موقت:

  • فرم درخواست تکمیل شده: باید فرم رسمی درخواست ویزا رو با دقت و به طور کامل پر کنی.
  • پاسپورت معتبر: پاسپورتت باید حداقل شش ماه بیشتر از مدتی که قصد داری در نیکاراگوئه بمونی اعتبار داشته باشه.
  • دو قطعه عکس پاسپورتی.
  • نامه اسپانسرشیپ از کارفرما: یک نامه رسمی از شرکت نیکاراگوئه‌ای که پیشنهاد شغلی، جزئیات موقعیت، حقوق و دلیل استخدام یک فرد خارجی به جای یک فرد محلی رو توضیح میده.
  • اثبات صلاحیت‌های شغلی: مدارکی مثل دانشنامه تحصیلی، گواهینامه‌های تخصصی و سوابق کاری مرتبط که نشون بده تو برای این شغل مناسب هستی.
  • گواهی عدم سوء‌پیشینه: باید از پلیس کشور خودت و هر کشوری که در پنج سال گذشته در اون زندگی کردی، یک گواهی عدم سوء‌پیشینه بگیری.
  • گواهی پزشکی: یک گواهی سلامت که تایید کنه بیماری‌های واگیردار نداری و برای کار کردن آمادگی جسمی داری.
  • اثبات تمکن مالی: مدارکی مثل صورتحساب بانکی که نشون بده می‌تونی در طول اقامتت در نیکاراگوئه از پس هزینه‌های خودت بربیای.
  • اصل و کپی شناسنامه.
  • تعهدنامه محضری: کارمند باید یک تعهد محضری بده که تضمین می‌کنه بعد از پایان قرارداد کاری، به کشور خودش برمی‌گرده.

نکته مهم: همه مدارکی که به زبانی غیر از اسپانیایی هستن، معمولا باید ترجمه رسمی بشن و گاهی نیاز به تاییدیه «آپوستیل» یا قانونی‌سازی دارن.

قدم سوم: ارسال درخواست
بعد از اینکه همه مدارک آماده شد، باید بسته کامل درخواست رو به مقامات مهاجرت نیکاراگوئه یا کنسولگری نیکاراگوئه در کشور محل اقامتت تحویل بدی.

قدم چهارم: پرداخت هزینه‌ها
باید هزینه‌های مربوط به پردازش ویزا رو پرداخت کنی. این هزینه‌ها بسته به نوع ویزا و ملیت تو می‌تونه متفاوت باشه.

قدم پنجم: انتظار برای بررسی
درخواستت توسط مقامات مهاجرت بررسی میشه. این مرحله می‌تونه بین ۲ تا ۴ هفته و در موارد پیچیده‌تر حتی تا چند ماه طول بکشه.

قدم ششم: تایید و صدور ویزا
بعد از تایید، ویزا یا مجوز کارت صادر میشه و به تو اجازه کار قانونی در نیکاراگوئه رو میده.

هزینه‌ها و زمان پردازش چقدره؟

یکی از سوال‌های همیشگی در مورد مهاجرت، هزینه‌ها و زمان‌بندی‌هاست. در مورد نیکاراگوئه، این موارد می‌تونن خیلی متغیر باشن.

زمان پردازش:
زمان پردازش ویزا و مجوز کار به چند عامل بستگی داره: نوع مجوز، ملیت درخواست‌دهنده و کامل بودن پرونده.

  • بعضی منابع میگن پردازش می‌تونه بین ۲ تا ۴ هفته طول بکشه.
  • منابع دیگه اشاره می‌کنن که این زمان می‌تونه از ۲ هفته تا ۳ ماه متغیر باشه، که بستگی به سفارت یا کنسولگری داره.
  • یک گزارش دیگه هم میگه که درخواست اقامت موقت همراه با مجوز کار که در خود اداره مهاجرت نیکاراگوئه (Dirección de Migración y Extranjería) ثبت میشه، ممکنه حدود ۶ تا ۷ ماه طول بکشه.

پس باید خودت رو برای هر زمانی آماده کنی و بهتره که فرآیند درخواست رو خیلی زودتر از تاریخ شروع به کارت شروع کنی. این زمان‌ها فقط تخمینی هستن و عواملی مثل حجم کاری اداره مهاجرت، دقیق بودن مدارک و نیاز به بررسی‌های بیشتر می‌تونن روی اون تاثیر بذارن.

هزینه‌ها:
هزینه‌های ویزا هم متغیره. این هزینه‌ها بر اساس نوع ویزا و ملیت شما تعیین میشه.

نوع ویزاهزینه درخواست (تخمینی)
مجوز کار (Work Permit)بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلار آمریکا
ویزای اقامت موقتمتغیر، باید از کنسولگری محلی استعلام بشه
ویزای اقامت دائممتغیر، باید از کنسولگری محلی استعلام بشه

این‌ها فقط هزینه‌های اصلی درخواست هستن. ممکنه هزینه‌های جانبی دیگه‌ای مثل ترجمه مدارک، تاییدیه‌های قانونی یا کمک گرفتن از وکیل مهاجرت هم داشته باشی.

تمدید مجوز کار:
مجوزهای کار در نیکاراگوئه معمولا برای یک سال صادر میشن. اگه بخوای بعد از یک سال به کارت ادامه بدی، باید قبل از اینکه مجوز فعلیت منقضی بشه، برای تمدیدش اقدام کنی. فرآیند تمدید هم شبیه درخواست اولیه است و شامل ارائه درخواست جدید، به‌روزرسانی مدارک و پرداخت هزینه‌های مربوطه میشه.

حقوق تو به عنوان یک کارمند در نیکاراگوئه

قانون کار نیکاراگوئه خیلی حامی کارمندهاست و دونستن این قوانین برای هر کسی که می‌خواد اونجا کار کنه، ضروریه. این قوانین شامل ساعت کاری، اضافه کاری، مرخصی‌ها و خیلی موارد دیگه میشه.

ساعت کاری و اضافه کاری:

  • ساعت کاری استاندارد (شیفت روز): حداکثر ۴۸ ساعت در هفته، که معمولا به صورت ۸ ساعت در روز تقسیم میشه.
  • ساعت کاری استاندارد (شیفت شب): حداکثر ۴۵ ساعت در هفته، یعنی ۷.۵ ساعت در روز.
  • استراحت: کارمندها حق دارن در طول روز کاری یک استراحت ۳۰ دقیقه‌ای با حقوق داشته باشن که معمولا بعد از چهار ساعت کار مداوم داده میشه. همچنین در هفته باید حداقل ۲۴ ساعت استراحت بدون وقفه داشته باشن که معمولا روز یکشنبه است.
  • اضافه کاری: هر کاری بیشتر از ساعت استاندارد، اضافه کاری حساب میشه. حقوق اضافه کاری ۲۰۰ درصد (یعنی دو برابر) حقوق عادی ساعتیه.
  • محدودیت اضافه کاری: اضافه کاری نمی‌تونه بیشتر از ۳ ساعت در روز و ۹ ساعت در هفته باشه.

حقوق و دستمزد:

  • حداقل دستمزد: حداقل دستمزد در نیکاراگوئه بستگی به صنعتی که در اون کار می‌کنی داره. این عدد به طور مرتب توسط دولت به‌روزرسانی میشه. برای مثال، در یک دوره، حداقل دستمزد ماهانه برای بخش کشاورزی حدود ۵,۱۹۶.۳۴ کوردوبا (واحد پول نیکاراگوئه) و برای بخش‌هایی مثل ساخت و ساز و مالی حدود ۱۱,۶۲۸.۹۵ کوردوبا بوده.
  • حقوق سیزدهم (13th Salary): این یکی از مزایای خیلی مهمه. شرکت‌ها موظف هستن که هر سال تا اواسط ماه دسامبر، معادل یک ماه حقوق کامل اضافه به کارمندهاشون پرداخت کنن.
  • پرداخت حقوق: حقوق حتما باید به پول رایج نیکاراگوئه (کوردوبا) پرداخت بشه.

قرارداد کاری:

  • زبان قرارداد: قرارداد کاری حتما باید به زبان مادری کارمند نوشته بشه تا کاملا شفاف باشه.
  • دوره آزمایشی: دوره آزمایشی در قراردادها نمی‌تونه بیشتر از ۳۰ روز باشه. در این مدت، هر دو طرف (کارمند و کارفرما) می‌تونن بدون دلیل خاصی قرارداد رو فسخ کنن.

مرخصی‌ها:

  • مرخصی سالانه: کارمندها در هر سال حق ۳۰ روز مرخصی با حقوق دارن. این مرخصی به ازای هر ماه کار، ۲.۲۵ روز جمع میشه. در واقع، بعد از هر شش ماه کار، ۱۵ روز مرخصی بهت تعلق می‌گیره. مرخصی استفاده نشده از بین نمیره و به سال بعد منتقل میشه.
  • مرخصی استعلاجی: در صورت بیماری، کارمندها می‌تونن تا ۲۶ هفته از مرخصی استعلاجی استفاده کنن. از روز چهارم بیماری، سازمان تامین اجتماعی ۶۰ درصد حقوق رو پرداخت می‌کنه. سه روز اول معمولا بدون حقوقه، مگه اینکه شرکت خودش پرداخت اون رو قبول کرده باشه. اگه بیماری به خاطر کار باشه یا نیاز به بستری شدن در بیمارستان باشه، اون سه روز انتظار حذف میشه.
  • مرخصی زایمان: خانم‌ها ۱۲ هفته مرخصی زایمان با حقوق دارن (۴ هفته قبل از زایمان و ۸ هفته بعد). اگه چندقلو به دنیا بیارن، این مدت به ۱۴ هفته (۴ هفته قبل و ۱۰ هفته بعد) افزایش پیدا می‌کنه. در طول این مدت، کارفرما ۴۰ درصد حقوق و سازمان تامین اجتماعی ۶۰ درصد حقوق رو پرداخت می‌کنه، یعنی در نهایت حقوق کامل دریافت میشه.
  • مرخصی تولد فرزند (برای پدران): پدرها می‌تونن ۵ روز کاری بعد از تولد فرزندشون مرخصی با حقوق بگیرن.
  • تعطیلات رسمی: در نیکاراگوئه ۱۱ روز تعطیل رسمی در سال وجود داره که کارمندها در این روزها تعطیل هستن و حقوقشون رو هم می‌گیرن.

مالیات و کسورات:

  • سهم کارمند: کارمندها حدود ۷ درصد از حقوق ماهانه‌شون رو برای موسسه تامین اجتماعی نیکاراگوئه (INSS) پرداخت می‌کنن. این پول صرف بازنشستگی، بیمه درمانی و مزایای اجتماعی دیگه میشه.
  • سهم کارفرما: کارفرماها هم سهم قابل توجهی دارن. اون‌ها باید حدود ۲۴.۵ درصد بیشتر از حقوق ناخالص کارمند برای مواردی مثل بازنشستگی و بیمه درمانی پرداخت کنن. علاوه بر این، باید ۲ درصد از حقوق کارمند رو به موسسه ملی فناوری (INATEC) بدن که صرف برنامه‌های آموزش فنی و حرفه‌ای میشه.
  • مالیات بر درآمد: کارمندها باید مالیات بر درآمد هم پرداخت کنن که به صورت تصاعدیه و از ۱۰ تا ۳۰ درصد بر اساس میزان درآمد متغیره. کارفرما وظیفه داره این مالیات رو از حقوق کم کنه و به اداره مالیات بده.

پایان همکاری و فسخ قرارداد:

قانون کار نیکاراگوئه خیلی از کارمندها در برابر اخراج ناعادلانه محافظت می‌کنه.

  • فسخ با دلیل موجه (Just Cause): کارفرما می‌تونه کارمند رو به دلایل جدی مثل عملکرد ضعیف مکرر، دزدی، خشونت در محیط کار یا غیبت غیرموجه اخراج کنه. در این حالت، بار اثبات دلیل موجه به عهده کارفرماست.
  • فسخ بدون دلیل موجه (Without Just Cause): اگه کارفرما دلیل موجهی برای اخراج نداشته باشه، باید به کارمند «حق سنوات» یا Severance Pay پرداخت کنه.
    • مهلت اطلاع‌رسانی (Notice Period): کارفرما باید ۱۵ روز قبل از فسخ قرارداد به کارمند اطلاع بده. اگه این کار رو نکنه، باید معادل ۱۵ روز حقوق اضافه به کارمند پرداخت کنه.
    • محاسبه حق سنوات: میزان حق سنوات بر اساس سابقه کار کارمند محاسبه میشه:
      • ۱ تا ۵ سال سابقه: ۱ ماه حقوق
      • ۵ تا ۱۰ سال سابقه: ۲ ماه حقوق
      • ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه: ۳ ماه حقوق
      • ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه: ۴ ماه حقوق
      • بیشتر از ۲۰ سال سابقه: ۵ ماه حقوق

مدل‌های مختلف استخدام: از کارمندی تا پیمانکاری

وقتی یک شرکت می‌خواد یک نیروی خارجی در نیکاراگوئه استخدام کنه، معمولا سه تا راه اصلی داره که بسته به نوع کار، مدت زمان و شرایط قانونی انتخاب میشن.

۱. اسپانسر شدن برای یک کارمند خارجی (رایج‌ترین راه)

این معمول‌ترین روش برای شرکت‌هایی هست که می‌خوان یک نیروی خارجی تمام‌وقت در نیکاراگوئه داشته باشن. در این روش، شرکت (یا یک شرکت واسطه مثل «کارفرمای ثبت شده» یا EOR) باید در نیکاراگوئه به صورت قانونی ثبت شده باشه و یک پیشنهاد کار مطابق با قوانین محلی به تو بده.

  • نکات کلیدی:
    • اسپانسرشیپ ضروریه. یعنی اگه تو به صورت آزادکار (freelancer) یا پیمانکار باشی، نمی‌تونی از این طریق ویزا بگیری.
    • کارمند باید در محل کاری که تایید شده کار کنه، مگه اینکه برای جابجایی یا تغییر کارفرما مجوز بگیره.
  • این روش برای چه کسانی بهتره؟ برای شغل‌های بلندمدت که نیاز به حضور فیزیکی در دفتر یا به صورت ترکیبی (hybrid) در نیکاراگوئه دارن.

۲. استخدام یک پیمانکار خارجی

اگه به عنوان یک متخصص مستقل یا پیمانکار (contractor) کار می‌کنی، می‌تونی به صورت قانونی با مشتری‌های بین‌المللی کار کنی بدون اینکه نیاز به اسپانسر داشته باشی. اما مسئولیت خودته که در سیستم مالیاتی محلی ثبت‌نام کنی و مالیاتت رو گزارش بدی.

  • شرکت‌هایی مثل Playroll راهکارهایی برای «مدیریت پیمانکاران» ارائه میدن که به شرکت‌ها کمک می‌کنه:
    • قراردادهای پیمانکاری مطابق با قوانین محلی تنظیم کنن.
    • پرداخت‌های بین‌المللی به پیمانکارها رو به صورت خودکار و به دلار یا کوردوبا انجام بدن.
  • این روش برای چه کسانی بهتره؟ برای فریلنسرها، مشاوران یا کسانی که روی پروژه‌های مشخص کار می‌کنن، به خصوص اگه از قبل در نیکاراگوئه زندگی می‌کنن.

۳. انتقال یک کارمند فعلی به نیکاراگوئه

اگه از قبل در یک شرکت بین‌المللی کار می‌کنی و شرکت تصمیم می‌گیره تو رو به شعبه نیکاراگوئه منتقل کنه، باز هم باید همون مراحل ویزا و راه‌اندازی سیستم حقوقی رو طی کنی. حتی اگه کارمند همون شرکت باشی، برای رعایت قوانین، به یک «کارفرمای ثبت شده» محلی نیاز داری.

نقش «کارفرمای ثبت شده» یا EOR چیست؟

یک مفهوم مهم که در استخدام‌های بین‌المللی مطرح میشه، Employer of Record یا EOR هست. EOR یک شرکت ثالثه که به صورت قانونی کارمندها رو از طرف یک شرکت دیگه استخدام می‌کنه. این کار به شرکت‌ها اجازه میده که بدون نیاز به تاسیس یک شعبه یا نهاد قانونی در نیکاراگوئه، نیروی کار استخدام کنن.

  • یک EOR چه کارهایی انجام میده؟
    • تمام مراحل محلی مثل اسپانسرشیپ ویزا و کارهای مهاجرتی رو انجام میده.
    • ثبت‌نام در ادارات محلی و سیستم‌های حقوق و دستمزد رو انجام میده.
    • ثبت‌نام کارمند در طرح‌های مزایای اجباری مثل بیمه و بازنشستگی رو پیگیری می‌کنه.
    • کارهای مربوط به حقوق، مالیات و مزایا رو مدیریت می‌کنه.

شرکت‌هایی مثل Playroll و Velocity Global این خدمات رو ارائه میدن و به کسب‌وکارها کمک می‌کنن که ریسک‌های قانونی رو کم کنن و روی رشدشون تمرکز کنن، نه درگیری با کاغذبازی‌های اداری.

برنامه‌های مهاجرتی خاص آمریکا برای نیکاراگوئه‌ای‌ها

علاوه بر کار در خود نیکاراگوئه، یک سری برنامه‌های مهاجرتی خاص وجود داشته که شهروندان نیکاراگوئه رو درگیر می‌کرده، به خصوص در رابطه با ایالات متحده آمریکا. آشنایی با این برنامه‌ها می‌تونه تصویر کامل‌تری از وضعیت مهاجرتی این افراد به ما بده.

۱. وضعیت حفاظت شده موقت (Temporary Protected Status – TPS)

این یک برنامه در آمریکاست که به شهروندان کشورهایی که دچار بحران‌های جدی مثل جنگ داخلی یا فجایع طبیعی شدن، اجازه میده به طور موقت در آمریکا بمونن و کار کنن. نیکاراگوئه یکی از کشورهایی بود که برای این برنامه تعیین شده بود.

اطلاعات کلیدی برنامه TPS برای نیکاراگوئه:

موردجزئیات
ادامه برنامه TPS تا:۸ سپتامبر ۲۰۲۵
تمدید خودکار مجوز کار (EAD) تا:۸ سپتامبر ۲۰۲۵
شرط اقامت مداوم در آمریکا از:۳۰ دسامبر ۱۹۹۸
شرط حضور فیزیکی مداوم در آمریکا از:۵ ژانویه ۱۹۹۹
تاریخ تعیین TPS برای نیکاراگوئه:۵ ژانویه ۱۹۹۹

این یعنی افرادی که تحت این برنامه بودن، مجوز کارشون (EAD) که با کدهای «A-12» یا «C-19» مشخص میشه، به طور خودکار تا ۸ سپتامبر ۲۰۲۵ تمدید شده. در جدول زیر می‌تونید ببینید که تاریخ انقضاهای مختلف چطور تمدید شدن:

تاریخ انقضای قبلی EADتاریخ اعتبار جدید
Jan. 5, 2018Sept. 8, 2025
Jan. 5, 2019Sept. 8, 2025
April 2, 2019Sept. 8, 2025
Jan. 2, 2020Sept. 8, 2025
Jan. 4, 2021Sept. 8, 2025
Oct. 4, 2021Sept. 8, 2025
Dec. 31, 2022Sept. 8, 2025
June 30, 2024Sept. 8, 2025
July 5, 2025Sept. 8, 2025

نکته مهم در مورد پناهندگی: داشتن TPS یک «شرایط فوق‌العاده» محسوب میشه و مهلت یک ساله‌ای که برای درخواست پناهندگی بعد از ورود به آمریکا وجود داره رو متوقف می‌کنه. به زبان ساده، تا وقتی کسی TPS داره، «ساعت» برای درخواست پناهندگیش کار نمی‌کنه.

۲. برنامه پارول بشردوستانه (CHNV Parole Program)

این یک برنامه دیگه بود که توسط دولت بایدن برای شهروندان کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا (CHNV) ایجاد شد. این برنامه به افراد واجد شرایط از این چهار کشور اجازه می‌داد که به صورت موقت (تا دو سال) و قانونی وارد آمریکا بشن و مجوز کار بگیرن. هدفش مدیریت جریان مهاجرت و فراهم کردن یک مسیر امن بود.

  • آمار و ارقام: این برنامه به حدود ۵۳۲,۰۰۰ نفر کمک کرد که از این تعداد ۹۳,۱۰۰ نفر از نیکاراگوئه بودن. تا اواخر سال ۲۰۲۴، در مجموع ۱۱۰,۲۴۰ کوبایی، ۲۱۱,۰۴۰ هائیتیایی، ۹۳,۰۸۰ نیکاراگوئه‌ای و ۱۱۷,۳۲۰ ونزوئلایی از طریق این برنامه وارد آمریکا شده بودند.

لغو برنامه CHNV و چالش‌های قانونی آن:

این برنامه با چالش‌های زیادی روبرو شد و در نهایت دولت ترامپ تصمیم به لغو آن گرفت. این اتفاقات زنجیره‌ای، سرنوشت صدها هزار نفر رو تحت تاثیر قرار داد.

  • ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵: دولت ترامپ با یک فرمان اجرایی، دستور توقف برنامه‌های پارول از جمله CHNV رو صادر کرد.
  • ۲۵ مارس ۲۰۲۵: وزارت امنیت داخلی (DHS) به طور رسمی اعلام کرد که این برنامه از تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۲۵ لغو خواهد شد و مجوز کار افرادی که تحت این برنامه هستن هم باطل میشه. مجوز کار این افراد با کد C11 مشخص می‌شد.
  • ۱۰ و ۱۴ آوریل ۲۰۲۵: یک قاضی فدرال به نام ایندیرا تالوانی (Indira Talwani) در بوستون، به طور موقت دستور دولت برای لغو برنامه رو متوقف کرد. این حکم که بهش میگن «دستور توقف» یا Stay Order، به طور موقت از باطل شدن وضعیت قانونی و مجوز کار این افراد جلوگیری کرد. قاضی تالوانی گفت که لغو یکباره وضعیت این افراد بدون بررسی موردی، می‌تونه آسیب جبران‌ناپذیری به اون‌ها بزنه.
  • ۳۰ می ۲۰۲۵: دیوان عالی آمریکا این دستور توقف رو لغو کرد و به دولت اجازه داد که برنامه لغو رو ادامه بده.
  • ۱۲ ژوئن ۲۰۲۵: وزارت امنیت داخلی (DHS) شروع به ارسال ایمیل‌های لغو وضعیت به حدود ۵۳۰,۰۰۰ نفر از اعضای برنامه CHNV کرد و به اون‌ها اطلاع داد که وضعیت پارول و مجوز کارشون فورا باطل شده.
  • ۲۰ ژوئن ۲۰۲۵: اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا (USCIS) به کارفرماهایی که از سیستم E-Verify (سیستم تایید الکترونیکی صلاحیت کار) استفاده می‌کنن، اطلاع داد که باید گزارشی به نام «گزارش تغییر وضعیت» بگیرن تا کارمندانی که مجوز کارشون باطل شده رو شناسایی کنن.

تکلیف کارفرماها و کارمندان چه شد؟

این اتفاقات کارفرماها رو با چالش بزرگی روبرو کرد. اون‌ها باید کارمندهای تحت تاثیر این برنامه رو شناسایی می‌کردن و وضعیت کاریشون رو دوباره بررسی می‌کردن. به کارفرماها گفته شد که:

  1. کارمندهای impacted رو شناسایی کنن (کسانی که کارت EAD با کد C11 دارن).
  2. با اون‌ها صحبت کنن و ببینن آیا مسیر قانونی دیگه‌ای برای کار کردن دارن یا نه (مثلا ممکنه برای پناهندگی اقدام کرده باشن و یک مجوز کار دیگه با کد C08 داشته باشن).
  3. اگه کارمند مدرک معتبر دیگه‌ای برای کار کردن نداشت، کارفرما نمی‌تونست به استخدام اون ادامه بده و باید به همکاری پایان می‌داد.

این اتفاقات نشون میده که قوانین مهاجرت چقدر می‌تونن پیچیده و در حال تغییر باشن و یک شبه سرنوشت شغلی و زندگی خیلی‌ها رو عوض کنن. افرادی مثل هکتور ای. چیچونی، شانون آر. استیونسون، ملیسا آزالیون کنی، آنا ال. اسکالی و جاناتان سی. اِگرت از وکلای مهاجرتی بودن که در مورد این تحولات به شرکت‌ها و کارفرماها مشاوره می‌دادن.

مراحل ویزای مهاجرتی آمریکا در سفارت ماناگوآ، نیکاراگوئه

این بخش برای کسانی است که از قبل برای ویزای مهاجرتی آمریکا اقدام کرده‌اند و قرار است مصاحبه خود را در سفارت آمریکا در شهر ماناگوآ، پایتخت نیکاراگوئه، انجام دهند. این فرآیند مراحل دقیقی دارد که باید مو به مو دنبال شوند.

توجه: اولین قرار ملاقات شما یک «پیش‌نمایش» یا prescreening است. اگر تمام مدارک لازم را همراه نداشته باشید، باید یک قرار ملاقات دوم برای مصاحبه ویزا تنظیم کنید. اما اگر همه مدارک کامل باشد، ممکن است مستقیما به مصاحبه با افسر کنسولی بروید.

مرحله ۱: ثبت‌نام آنلاین قرار ملاقات

قبل از تاریخ مصاحبه، باید قرار ملاقات خود را به صورت آنلاین در سایت DHL ثبت کنید. این کار رایگان است و اطلاعات لازم برای بازگرداندن پاسپورت شما پس از مصاحبه را فراهم می‌کند. برای راهنمایی می‌توانید با شماره‌های ۵۰۵-۷۵۱۷-۸۱۷۳ (در نیکاراگوئه) یا ۷۰۳-۹۸۸-۳۶۰۳ (در آمریکا) تماس بگیرید.

مرحله ۲: انجام معاینات پزشکی

به محض دریافت تاریخ مصاحبه، باید برای معاینات پزشکی در نیکاراگوئه وقت بگیرید. این معاینات باید حتما توسط پزشکان مورد تایید سفارت آمریکا انجام شود.

پزشکان تایید شده در ماناگوآ:

  • CLINICA PLAZA ESPANA
    • دکتر گیلبرتو مارتینز (Dr. Gilberto Martinez)
    • تلفن: (۵۰۵) ۲۲۶۶ ۷۲۸۴ / (۵۰۵) ۲۲۶۶ ۷۴۴۷
    • ایمیل: gilfrancm@gmail.com
  • CLINICA ESPARZA
    • دکتر رولاندو اسپارزا (Dr. Rolando Esparza)
    • تلفن: (۵۰۵) ۲۲۵۲ ۵۸۴۸ / (۵۰۵) ۲۲۷۷ ۰۲۰۹
    • ایمیل: esparza@cablenet.com.ni
  • HOSPITAL METROPOLITANO
    • دکتر ماتیلده ریس (Dr. Matilde Reyes)
    • تلفن: (۵۰۵) ۲۲۵۵ ۶۹۰۰
    • ایمیل: dramreyes@gmail.com

نکات مهم معاینات پزشکی:

  • هزینه معاینات پزشکی بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ دلار آمریکا متغیر است و باید مستقیما به پزشک پرداخت شود.
  • معاینات شامل بررسی سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی، عکس قفسه سینه (X-ray)، آزمایش سوزاک و آزمایش خون (برای افراد ۱۵ سال به بالا) است.
  • قانون مهاجرت آمریکا تزریق واکسن‌های خاصی را الزامی می‌داند.
  • پس از اتمام معاینات، پزشک نتایج را در یک پاکت مهر و موم شده به شما می‌دهد یا مستقیما برای سفارت ارسال می‌کند. هرگز این پاکت را باز نکنید.
  • گزارش پزشکی شما باید در زمان ورودتان به آمریکا به عنوان مهاجر، کمتر از شش ماه اعتبار داشته باشد.

مرحله ۳: آماده کردن و آوردن مدارک لازم

بسیار مهم است که تمام مدارک اصلی مورد نیاز را به قرار ملاقات خود بیاورید.

چک‌لیست مدارک اصلی:

  • پاسپورت معتبر با حداقل ۶۰ روز اعتبار بیشتر از تاریخ انقضای ویزا.
  • دو قطعه عکس رنگی جدید.
  • شناسنامه اصلی و یک کپی.
  • اصل گواهی ازدواج (در صورت تاهل) و یک کپی.
  • اصل گواهی طلاق یا فوت همسر (در صورت ازدواج قبلی) و یک کپی.
  • اصل گواهی عدم سوءپیشینه از کشور محل سکونت فعلی و هر کشوری که بعد از ۱۶ سالگی بیش از یک سال در آن بوده‌اید.
  • نتایج معاینات پزشکی در پاکت مهر و موم شده.
  • مدارکی که نشان‌دهنده حمایت مالی از شما هستند.

مدارک اضافی برای موارد خاص:

  • متقاضیان ویزای مبتنی بر کار: کپی گواهی کار (Labor Certification) از وزارت کار آمریکا.
  • افرادی که سابقه کیفری دارند: تمام سوابق دستگیری و دادگاه، حتی اگر تبرئه شده باشید.
  • افرادی که سابقه خدمت سربازی دارند: سوابق نظامی و یک کپی.
  • افرادی که فرزندخوانده هستند: مدارک فرزندخواندگی یا حضانت.
  • افرادی که قبلا از آمریکا اخراج شده‌اند: تمام اطلاعاتی که تاریخ خروج شما از آمریکا و حکم اخراج را نشان می‌دهد.

مرحله ۴: روز مصاحبه و پس از آن

  • مقررات امنیتی: از آوردن وسایل غیرضروری به سفارت خودداری کنید. وکلا اجازه ورود به اتاق انتظار را ندارند.
  • پرداخت هزینه‌ها: اگر هزینه‌ای باقی مانده، باید در روز مصاحبه به دلار آمریکا یا معادل آن به پول محلی پرداخت کنید. این هزینه‌ها غیرقابل استرداد هستند.
  • تصمیم افسر کنسولی: افسر کنسولی تنها پس از بررسی درخواست و مصاحبه با شما تصمیم‌گیری می‌کند. هیچ تضمینی برای دریافت ویزا وجود ندارد. تا زمانی که ویزای خود را دریافت نکرده‌اید، از فروش اموال، استعفا از کار یا خرید بلیط غیرقابل استرداد خودداری کنید.
  • در صورت تایید ویزا: پاسپورت شما در سفارت باقی می‌ماند تا ویزا در آن چاپ شود و طی دو هفته آینده از طریق پیک به شما تحویل داده می‌شود. یک بسته مهاجرتی مهر و موم شده نیز به شما داده می‌شود که نباید آن را باز کنید و باید هنگام ورود به آمریکا به ماموران مهاجرت تحویل دهید.
  • هزینه مهاجرت USCIS: قبل از سفر به آمریکا، باید «هزینه مهاجرت» را به اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا (USCIS) پرداخت کنید. این هزینه برای پردازش وضعیت اقامت شما و چاپ کارت اقامت دائم (گرین کارت) است.
  • دریافت گرین کارت: کارت اقامت دائم شما (فرم I-551) به آدرسی که در فرم درخواست ویزا نوشته‌اید، پست می‌شود. این سند بسیار مهمی است که اجازه اقامت شما در آمریکا را تایید می‌کند.

محافظت از خود در برابر کلاهبرداری‌های مهاجرتی

در فرآیند مهاجرت، همیشه افرادی هستند که ممکن است سعی کنند از شما سوءاستفاده کنند. آنها ادعا می‌کنند که می‌توانند فرم‌های TPS یا ویزا را برای شما پر کنند و برای این کار پول زیادی از شما می‌گیرند.

  • مشاوره قانونی معتبر: برای اطمینان از دریافت مشاوره قانونی دقیق و معتبر، حتما به منابع رسمی مراجعه کنید. لیستی از نمایندگان معتبر و ارائه‌دهندگان خدمات حقوقی رایگان یا کم‌هزینه در وب‌سایت USCIS در صفحه «پیدا کردن مشاوره حقوقی» موجود است.
  • چه کسی می‌تواند مشاوره حقوقی بدهد؟ یادتان باشد که فقط یک وکیل یا یک نماینده معتبر که برای یک سازمان شناخته شده توسط وزارت دادگستری (DOJ) کار می‌کند، می‌تواند به شما مشاوره حقوقی در امور مهاجرت بدهد.
  • برای جلوگیری از قربانی شدن در کلاهبرداری‌های مهاجرتی، به صفحه «اجتناب از کلاهبرداری‌ها» (Avoid Scams) در سایت USCIS سر بزنید تا اطلاعات و منابع لازم را پیدا کنید.

فرم‌ها و ابزارهای مفید

در طول فرآیند درخواست ویزا و مجوز کار، ممکن است با فرم‌های مختلفی سر و کار داشته باشید. در اینجا لیستی از مهم‌ترین فرم‌ها که در منابع به آنها اشاره شده، آمده است:

  • Form I-821: درخواست برای وضعیت حفاظت شده موقت (TPS).
  • Form I-765: درخواست برای مجوز کار (EAD).
  • Form I-131: درخواست برای مدارک سفر.
  • Form I-912: درخواست برای معافیت از پرداخت هزینه.
  • Form I-601: درخواست برای چشم‌پوشی از دلایل غیرقابل پذیرش بودن (Waiver).
  • Form I-9: فرم تایید صلاحیت استخدام که کارفرماها در آمریکا باید برای همه کارمندان پر کنند.

منابع

  • [۱] Just a moment…
  • [۲] Just a moment…
  • [۳] Temporary Protected Status Designated Country: Nicaragua | USCIS
  • [۴] Nicaragua Work Permits & Visas Process for Employers in 2025
  • [۵] Work Visas in Nicaragua: Employer’s Guide | Velocity Global
  • [۶] Work Permits & Visas in Nicaragua
  • [۷] Uganda Work Visa Process for Employers| Velocity Global
  • [۸] Immigration Officials Terminate Parole Program for Cuba, Haiti, Nicaragua, and Venezuela: 5 Essential Steps for Employers | Fisher Phillips
  • [۹] Employer Impact: DHS Announces Termination of Parole Program for Nationals of Cuba, Haiti, Nicaragua, and Venezuela | Burr & Forman LLP
  • [۱۰] Technical Difficulties
  • [۱۱] Hire Remote Workers in Nicaragua: A Clear Guide – Biz Latin Hub
  • [۱۲] U.S. Embassy Managua, Nicaragua – MNG
  • [۱۳] Cambodia Work Visa Process for Employers 2025 | Velocity Global
  • [۱۴] Step-by-Step Guide for Montenegro Work Visas | Velocity Global
  • [۱۵] Work Visa Requirements Nicaragua & Work Permits | G-P
  • [۱۶] Federal Judge Issues Stay Order Temporarily Halting the Termination of Cuban Haiti Nicaragua Venezuela (CHNV) Humanitarian Parole – Greenspoon Marder LLP
  • [۱۷] Office of the Embassy of Canada to Nicaragua, in Managua
  • [۱۸] Nicaragua Hiring Guide | Employer of Record
  • [۱۹] Update on E-Verify Issuing Notices of Termination for the CHNV Parole Program | Littler
  • [۲۰] Home | E-Verify
  • [۲۱] Setting the Record Straight on CHNV – Refugees International
  • [۲۲] drbimmigration.com/termination-of-parole-for-nationals-of-cuba-haiti-nicaragua-and-venezuela/

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *