GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

«اول ژاپن»

«اول ژاپن»

ایده‌های پوپولیستی یا همون عوام‌گرایانه، داره توی ژاپن طرفدار پیدا میکنه. این موج جدید بیشتر از طرف سیاستمدارهای راست‌گرایی تقویت میشه که جاهای دیگه دنیا هم علیه چیزهایی مثل «نخبه‌گرایی»، «جهانی‌سازی» و مهاجرت حرف میزنن.

با اینکه ائتلاف نخست‌وزیر شیگرو ایشیبا در انتخابات روز یکشنبه مجلس اعلا، اکثریت خودش رو از دست داد، اما حزب «سانسیتو» که با شعار «اول ژاپن» کار میکنه و فقط پنج سال از تاسیسش میگذره، تونست تعداد کرسی‌هاش رو از دو تا به ۱۵ تا برسونه.

برنامه‌های حزب سانسیتو انگار یک کپی مستقیم از جنبش‌های راست‌گرا مثل «عظمت را به آمریکا برگردانیم» یا همون ماگا (MAGA) به رهبری دونالد ترامپ، حزب «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) و حزب «اصلاح» نایجل فاراژ در بریتانیاست.

این برنامه‌ها شامل موارد زیر میشه:

  • «قوانین و محدودیت‌های سخت‌تر» برای مهاجرت و سرمایه خارجی
  • مخالفت با «جهانی‌سازی» و سیاست‌های جنسیتی «رادیکال»
  • تجدیدنظر در مورد سیاست‌های کربن‌زدایی و واکسن‌ها
  • کشاورزی بدون استفاده از آفت‌کش‌ها

سوهی کامیا، رهبر ۴۷ ساله این حزب که قبلا معلم و مدیر سوپرمارکت بوده، در روزنامه ژاپن تایمز نوشته که سانسیتو که از یوتیوب شروع به کار کرده، قراره «قدرت رو به مردم برگردونه».

داستان نیروی کار ارزان

نظرسنجی‌ها نشون میده که مهاجرت در لیست نگرانی‌های رای‌دهنده‌ها جایگاه خیلی پایینی داره و اونها خیلی بیشتر نگران تورم و اقتصاد هستن.

اما از نظر سانسیتو، ورود مهاجرها به ژاپن باعث کلی مشکل شده؛ از جرم و جنایت گرفته تا بالا رفتن قیمت ملک و رانندگی‌های خطرناک. این در حالیه که ژاپن به شدت به مهاجر نیاز داره و تعداد مهاجرانش خیلی کمتر از بقیه کشورهای توسعه‌یافته است.

کامیا در یکی از کمپین‌هاش گفت: «اینکه به عنوان توریست بیان خوبه، ولی اگه هی بگیم مهاجر نیروی کار ارزونه و اونها رو بیاریم، دستمزد ژاپنی‌ها بالا نمیره». البته اون اضافه کرد: «ما انحصارطلب نیستیم. ما هیچوقت نگفتیم خارجی‌ها رو بیرون کنید».

در همین حال، پلتفرم‌های آنلاین پر از اطلاعات نادرست شده که بعضی از اونها توسط گروه‌های راستی‌آزمایی ژاپنی و دولت رد شده. مثلن در بعضی پست‌ها به اشتباه ادعا شده بود که خارجی‌ها سالی نزدیک به ۳ میلیارد دلار قبض پزشکی پرداخت‌نشده روی دست دولت میذارن یا اینکه تعداد ساکنان چینی که از خدمات رفاهی استفاده میکنن در پنج سال دو برابر شده.

توی یکی از گردهمایی‌های انتخاباتی سانسیتو جلوی ایستگاه شیناگاوا در توکیو، جایی که اعضای حزب با تیشرت‌های نارنجی تراکت‌های «تخریب ژاپن را متوقف کنید!» پخش میکردن، یکی از رای‌دهنده‌ها به خبرگزاری فرانسه گفت که بالاخره حس میکنه یکی داره به حرف‌هاش گوش میده. این خانم که یک کارمند ۴۴ ساله آی‌تی با یک قرارداد کوتاه‌مدت و غیرمطمئن بود، گفت: «اونها چیزهایی رو به زبون آوردن که من سال‌ها بهش فکر میکردم ولی نمیتونستم بیانشون کنم». اون اضافه کرد: «وقتی خارجی‌ها میرن دانشگاه، دولت ژاپن بهشون یارانه میده، ولی وقتی ما میخواستیم بریم دانشگاه، همه کلی بدهی بالا آوردیم».

دخالت مسکو؟

بر اساس یک پست وبلاگی پربازدید از ایچیرو یاماموتو از اندیشکده «موسسه حقوق و سیستم‌های اطلاعاتی ژاپن»، گفته میشه که ربات‌های روسی مسئول «دستکاری اطلاعاتی در مقیاس بزرگ» بودن. هوش مصنوعی هم با بهتر کردن ترجمه مطالب به زبان ژاپنی، به این موضوع کمک کرده.

درک بیشتر نسبت به روسیه، موضوع دیگه‌ای هست که برای کامیا اهمیت داره، در حالی که این موضوع برای مدت‌ها بین راست‌گرایان ژاپنی پذیرفته‌شده نبود. کامیا به خبرگزاری فرانسه گفت: «تهاجم نظامی روسیه به اوکراین البته که بد بود، اما نیروهایی در ایالات متحده وجود دارن که روسیه رو به این کار وادار کردن». اون البته این موضوع رو که «طرفدار روسیه» است رد کرد.

کامیا در طول کمپین انتخاباتی خودش مجبور شد دریافت حمایت از مسکو رو رد کنه. این اتفاق بعد از اون افتاد که یکی از نامزدهای سانسیتو با رسانه دولتی روسیه مصاحبه کرد. روسیه متهم هست که از احزاب مشابه در کشورهای دیگه هم حمایت میکنه.

هدف: «صفر کردن مهاجران غیرقانونی»

مثل کشورهای دیگه، رشد سانسیتو و موفقیتش باعث شده دولت سیاست‌های مهاجرتی جدیدی اعلام کنه و بقیه احزاب هم در طول کمپین انتخاباتی وعده‌هایی بدن.

حزب حاکم LDP به رهبری ایشیبا، هدف «صفر کردن مهاجران خارجی غیرقانونی» رو اعلام کرد و گفت که دولت سیستم مدیریت مهاجرت و وضعیت اقامت رو تقویت میکنه.

هشت سازمان غیردولتی (NGO) که توسط بیش از ۱۰۰۰ گروه دیگه حمایت میشن، هفته پیش یک بیانیه مشترک صادر کردن و در مورد «گسترش سریع بیگانه‌هراسی» هشدار دادن. توی این بیانیه اومده: «این استدلال که «خارجی‌ها در اولویت قرار دارن» یک عوام‌فریبی کامل و بی‌اساسه».

هیدهیرو یاماموتو، استاد سیاست و جامعه‌شناسی در دانشگاه تسوکوبا، میگه که عوام‌گرایی تا قبل از این در ژاپن پا نگرفته بود، چون حزب LDP، بر خلاف احزاب ریشه‌دار در جاهای دیگه، یک «حزب فراگیر» باقی مونده بود. یاماموتو گفت: «حزب LDP هوای ساکنان طبقه متوسط رو به پایین در شهرها، کشاورزان در روستاها و شرکت‌های کوچیک و متوسط رو داشته».

اون با اشاره به ظهور و سقوط احزاب جدید دیگه در گذشته ژاپن، مطمئن نیست که سانسیتو دوام بیاره. یاماموتو گفت: «نمیشه فقط با یک حال و هوای موقتی بین مردم به جلب حمایت ادامه داد».

منابع

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *