چند سالی هست که اسم یوتیوبرهای ایرانی حسابی سر زبونها افتاده. این افراد تونستن با تولید محتوا، هم محبوبیت زیادی به دست بیارن و هم درآمدهای قابل توجهی کسب کنن. یوتیوب که بعد از گوگل، پربازدیدترین وبسایت دنیا به حساب میاد، برای خیلیها تبدیل به یک فرصت شغلی جدی شده. این پلتفرم با امتیازهایی که برای کاربرهای فعالش در نظر گرفته، باعث شده افراد زیادی با جدیت وارد این حوزه بشن و محتوای ویدیویی خودشون رو در کانالهاشون آپلود کنن و از این راه کسب درآمد داشته باشن.
فضای یوتیوب اونقدر برای ایرانیها جذاب بوده که بعضی از اونها حتی در سطح جهانی هم به عنوان یوتیوبرهای موفق شناخته میشن. شناختن این افراد و دونستن میزان درآمدشون برای خیلیها جالبه. در ایران هم یوتیوبرهای خوب کم نداریم؛ افرادی که با فعالیت منظم و محتوای متفاوت، حتی در مدت زمان کوتاه، تونستن دنبالکنندههای زیادی جذب کنن و محبوبیت زیادی به دست بیارن.
یک یوتیوبر دقیقا کی به درآمد میرسه؟ (قوانین مانیتایز شدن)
قدیمها کار در یوتیوب کمی سادهتر بود. یوتیوبرها ویدیوهاشون رو آپلود میکردن و وقتی به ده هزار بازدید (ویو) میرسیدن، میتونستن مشخصات حسابشون رو وارد کنن تا با نمایش تبلیغات در ویدیوهاشون، درآمد کسب کنن. اما این شرایط باعث شد خیلیها با انتشار محتوای بیکیفیت یا کپی، فقط برای رسیدن به اون ده هزار بازدید تلاش کنن. در نهایت مشخص میشد که ویدیوها کیفیت خوبی ندارن یا صاحب اصلی اثر از اونها شکایت کرده. این کانالها معمولا خیلی زود توسط یوتیوب بسته میشدن و این موضوع باعث نارضایتی شرکتهای تبلیغدهنده هم شده بود.
به خاطر همین سوءاستفادهها، گوگل قوانین سختگیرانهتری رو برای کسب درآمد از یوتیوب گذاشت. حالا برای اینکه یک کانال یوتیوب به درآمد برسه یا به اصطلاح «مانیتایز» بشه، دو تا شرط اصلی وجود داره:
- قانون اول: ویدیوهای شما باید در مجموع حداقل ۴,۰۰۰ ساعت در یک سال گذشته بازدید داشته باشن. این یعنی مهم نیست که شما چند ساعت ویدیو دارید، بلکه مهمه که مخاطبها در مجموع ۴,۰۰۰ ساعت از ویدیوهای شما رو تماشا کرده باشن.
- قانون دوم: کانال یوتیوب شما باید حداقل ۱۰۰۰ نفر دنبالکننده یا همون سابسکرایبر داشته باشه.
این دو قانون، اصلیترین شرایطی هستن که یوتیوب برای جلوگیری از انتشار محتوای بیکیفیت و کپی گذاشته. پس هر یوتیوبری برای شروع درآمدزایی باید اول این دو مورد رو رعایت کنه.
درآمد یوتیوبرها به چه چیزهایی بستگی داره؟
یک تصور اشتباه اینه که درآمد یک یوتیوبر فقط به تعداد دنبالکنندههاش بستگی داره. اما واقعیت اینه که درآمد به چند عامل مهم دیگه مرتبطه:
- میزان بازدید ویدیوها بر حسب ساعت: هرچقدر ویدیوهای شما بیشتر و طولانیتر دیده بشن، درآمد بیشتری هم دارن.
- موضوع ویدیو: موضوع کانال شما تاثیر مستقیمی روی نوع تبلیغات و ارزش اونها داره. برای مثال، در ویدیوهای گیمینگ، تبلیغاتی که مربوط به بازیهای کامپیوتری هستن، از نظر درآمدی خیلی باارزشتر از تبلیغات نامرتبط هستن.
- کشور بازدیدکنندهها: اینکه مخاطبهای شما از کدوم کشور ویدیو رو تماشا میکنن، خیلی مهمه. یوتیوب کشورها رو بر اساس تعداد کانالهای فعال رتبهبندی میکنه. کاربران ایرانی چون معمولا با فیلترشکن از یوتیوب استفاده میکنن، باعث میشن درآمد یوتیوبرهای ایرانی در بیشترین حالت خودش قرار بگیره. اما یه مشکلی هم وجود داره؛ به خاطر استفاده از فیلترشکن، یوتیوب ممکنه تعدادی از بازدیدها و لایکها رو غیرواقعی تشخیص بده و اونها رو حذف کنه. در مقابل، کشورهایی مثل هند که در دسته کشورهای جهان سوم قرار میگیرن، کمترین درآمد رو برای یوتیوب دارن و به همین خاطر یوتیوب ارزش خاصی برای تبلیغات در این کشورها قائل نمیشه.
موضوعات پرطرفدار و پردرآمد در یوتیوب فارسی
بر اساس جستجوهای کاربران ایرانی، چند دسته محتوا محبوبیت بیشتری دارن:
- طنز و سرگرمی: کانالهای فان و سرگرمی جزو بهترین و پردرآمدترین موضوعات هستن.
- حاشیههای افراد معروف و سلبریتیها: این نوع محتوا مخاطبهای خیلی زیادی داره.
- انواع آموزشها: از آموزشهای تخصصی و علمی گرفته تا آموزشهای روزمره.
- بازی (گیمینگ): گیمرها جزو یوتیوبرهای پرمخاطب و پردرآمد محسوب میشن.
- موسیقی: در حوزه موسیقی، رعایت قوانین کپیرایت خیلی مهمه. اگه کسی محتوای کپی منتشر کنه، یوتیوب با نظر صاحب اثر ممکنه ویدیو رو حذف یا بیصدا کنه، یا درآمد اون رو به مالک اصلی بده.
- سبک زندگی (لایف استایل) و دانستنیها.
شیوههای کسب درآمد یوتیوبرهای ایرانی
یوتیوبرهای ایرانی سه راه اصلی برای پول درآوردن دارن:
- همکاری با اسپانسر: یوتیوبر محصول یا خدماتی رو به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در ویدیوهاش تبلیغ میکنه و در ازای بازدیدی که اون ویدیو میگیره، پول دریافت میکنه.
- همکاری در فروش (Affiliate Marketing): فرد محصولی رو تبلیغ میکنه و یک لینک خرید مخصوص به خودش رو قرار میده تا مردم از طریق اون لینک خرید کنن و درصدی از فروش به یوتیوبر برسه.
- درآمد مستقیم از یوتیوب: این همون روش اصلیه که یوتیوب بر اساس میزان بازدید ویدیوها و نمایش تبلیغات، مبلغی رو به صورت مستقیم به یوتیوبر پرداخت میکنه. یوتیوب برای هر تبلیغ از چند سنت تا حتی بیشتر از ۱۲ دلار هم پرداخت میکنه. البته اگه بازدیدکننده تبلیغ رو رد کنه، پولی به یوتیوبر پرداخت نمیشه. هرچی زمان ویدیو طولانیتر باشه، تبلیغات بیشتری هم در اون قرار میگیره. همچنین یوتیوب برای فیلمهای تخصصی و علمی، مبلغ بیشتری پرداخت میکنه.
نگاهی به درآمد یوتیوبرهای معروف ایرانی (از کم به زیاد)
در ادامه، تعدادی از یوتیوبرهای معروف ایرانی رو بر اساس تخمین درآمد ماهانهشون، از کمترین به بیشترین، معرفی میکنیم. این نکته رو در نظر داشته باشید که این آمارها از منابع مختلفی مثل Social Blade جمعآوری شده، کاملا تقریبی هستن و همیشه در حال تغییرن. همچنین درآمدها به دلار هستن و ما اونها رو با فرض دلار ۹۰ هزار تومانی به تومان هم تبدیل کردیم.
۱۳. صدف بیوتی (Sadaf Beauty)
- نام واقعی: صدف مسائلی
- تعداد دنبالکننده: حدود ۱۳۱ هزار نفر تا ۱۳۶ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۱۳۸ ویدیو
- موضوع کانال: میکاپ و معرفی برندهای آرایشی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۱,۵۰۰ تا ۲,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۱۳۵ میلیون تا ۱۸۰ میلیون تومان
صدف بیوتی که با نام اصلی صدف مسائلی شناخته میشه، یکی از معروفترین اینفلوئنسرهای ایرانی در حوزه میکاپه. او متولد ۱۴ تیر ۱۳۶۷ هست و بین خانمها محبوبیت زیادی داره. صدف با برندهای آرایشی مطرح جهان همکاری میکنه و در کانال یوتیوبش به معرفی این برندها و آموزش میکاپ میپردازه. او فعالیتش رو از سال ۲۰۱۶ در یوتیوب شروع کرده و ویدیوهاش تا امروز بیشتر از ۱۲۷ میلیون بازدید داشتن.
۱۲. سپهر خلسه (Sepehr Khalse)
- نام واقعی: سپهر شهابلو
- تعداد دنبالکننده: حدود ۲۵۴ هزار نفر تا ۲۵۶ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: نامشخص
- موضوع کانال: سرگرمی و موزیک
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۵,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۴۵۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان
سپهر خلسه یکی از رپرهای معروف ایرانیه که ۳۵ سال سن داره و متولد تهرانه. او کنار خوانندگی، به عنوان یک یوتیوبر پرطرفدار هم شناخته میشه. سپهر کانال یوتیوبش رو در سال ۲۰۲۰ ایجاد کرد و ویدیوهاش تا الان بیشتر از ۴۱ میلیون بازدید داشته. محتوای کانالش بیشتر شامل ویدیوهای طنز و چالشهای دونفره با همسرش، نیلو، میشه.
۱۱. بهزاد لیتو (Behzad Leito)
- نام واقعی: بهزاد داورپناه
- تعداد دنبالکننده: حدود ۲۹۵ هزار نفر تا ۲۹۷ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۱۷۲ ویدیو
- موضوع کانال: سرگرمی و موزیک
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۵,۰۰۰ تا ۷,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۴۵۰ میلیون تا ۶۳۰ میلیون تومان
بهزاد لیتو، خواننده معروف رپ و هیپهاپ، متولد ۵ اسفند ۱۳۷۰ در اصفهانه. او با عضویت در گروه پایدار و بعدا همکاری با زدبازی به محبوبیت رسید. بهزاد علاوه بر خوانندگی، یک کانال یوتیوب سرگرمکننده هم داره و ویدیوهای طنز و چالشی با یوتیوبرها و رپرهای دیگه منتشر میکنه. ویدیوهای او با پدرش هم طرفدارهای زیادی دارن. کانال یوتیوبش بیشتر از ۳۸ میلیون بازدید داشته.
۱۰. ربکا قادری (Rebeca Ghaderi)
- نام واقعی: غزل سادات قادری
- تعداد دنبالکننده: حدود ۱۴۹ هزار نفر تا ۱۷۲ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۱۵۵ ویدیو
- موضوع کانال: سرگرمی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۷,۰۰۰ تا ۸,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۶۳۰ میلیون تا ۷۲۰ میلیون تومان
ربکا قادری که با نام اصلی غزل سادات قادری شناخته میشه، متولد ۲۷ فروردین ۱۳۷۷ هست و قبلا به صورت غیرحرفهای در زمینه مدلینگ فعالیت میکرد. او کانال یوتیوبش رو در سال ۲۰۲۰ راه اندازی کرد و تا الان ویدیوهاش بیشتر از ۲۴ میلیون بازدید داشتن.
۹. مهدی شجاری (MoboNews)
- نام واقعی: مهدی شجاری
- تعداد دنبالکننده: حدود ۲۳۳ هزار نفر تا ۲۹۴ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۷۹۰ ویدیو
- موضوع کانال: تکنولوژی و نقد و بررسی موبایل
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۶,۰۰۰ تا ۲۰,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۵۴۰ میلیون تا ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان
مهدی شجاری، مدیر کانال یوتیوب موبو نیوز، یکی از موفقترین بلاگرهای حوزه تکنولوژیه. او متولد ۱۰ بهمن ۱۳۷۳ در تهرانه و از سال ۹۳ فعالیتش رو در یوتیوب شروع کرده. کانال او به نقد و بررسی مدلهای جدید گوشیهای موبایل و اخبار جدید تکنولوژی میپردازه. مهدی شجاری با تلاش زیاد و تولید محتوای تخصصی، امروز در رویدادهای بزرگ تکنولوژی در ایران هم حضور داره. بازدید ویدیوهای کانالش به بیش از ۵۷ میلیون رسیده.
۸. سوگنگ (SoGang)
- نام واقعی: علیرضا عزازیل
- تعداد دنبالکننده: حدود ۵۳۲ هزار نفر تا ۶۲۰ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۴۷۰ ویدیو
- موضوع کانال: طنز، چالش و سرگرمی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۱۰,۰۰۰ تا ۳۱,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۹۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان
علیرضا سوگنگ متولد ۸ فروردین ۱۳۷۸ و اهل بوشهره. او کارش رو با استریم بازی کامپیوتری شروع کرد اما به خاطر شخصیت طنز، ریاکشنهای خاص و رفاقت با فرشاد سایلنت، خیلی زود در زمینه ویدیوهای سرگرمکننده به شهرت رسید. سوگنگ بعد از مدتی زندگی در اصفهان، به همراه خانوادهاش به مسقط عمان مهاجرت کرد.
۷. مدگل (Madgal)
- نام واقعی: آتوسا
- تعداد دنبالکننده: حدود ۵۲۵ هزار نفر تا ۵۹۲ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۱۸۷ ویدیو
- موضوع کانال: موضوعات ترسناک، هیجانانگیز و موسیقی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۷,۰۰۰ تا ۲۵,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۶۳۰ میلیون تا ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان
آتوسا مدگل، خواننده رپ و هیپهاپ، متولد ۷ اردیبهشت ۱۳۷۴ در تهرانه. او که مدتی در پاریس و دبی زندگی کرده، الان ساکن تورنتو کاناداست. مدگل کانالش رو با ویدیوهایی با موضوعات جالب، ترسناک و هیجانانگیز راه اندازی کرد و به عنوان «یوتیوبر ترسناک ایرانی» شناخته شد. صدای خوب و نحوه بیانش تاثیر زیادی در محبوبیت ویدیوهاش داشته.
۶. پویان ان آر (Pouyan NR)
- نام واقعی: پویان نوروزی
- تعداد دنبالکننده: حدود ۳۱۰ هزار نفر تا ۴۰۷ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۹۸۸ ویدیو
- موضوع کانال: دوربین مخفی و محتوای طنز
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۱۲,۰۰۰ تا ۳۰,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۱ میلیارد و ۸۰ میلیون تا ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان
پویان ان آر که با نام اصلی پویان نوروزی شناخته میشه، متولد ۶ تیر ۱۳۷۶ در تهرانه. او در حوزه ساخت دوربین مخفی و محتوای طنز فعالیت میکنه و ویدیوهاش بازدیدهای میلیونی دارن. پویان علاوه بر یوتیوب، در اینستاگرام هم طرفدارهای زیادی داره و از قدیمیترین یوتیوبرهای فارسیزبانه.
۵. آریا کئوکسر (Aria Keoxer)
- نام واقعی: آریا رحمتی
- تعداد دنبالکننده: حدود ۵۱۵ هزار نفر تا ۶۳۰ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۱,۵۹۳ ویدیو
- موضوع کانال: گیمینگ، طنز و سرگرمی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۱۳,۰۰۰ تا ۴۵,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۱ میلیارد و ۱۷۰ میلیون تا ۴ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان
آریا کئوکسر یکی از معروفترین و قدیمیترین یوتیوبرهای ایرانیه که به گفته خودش، یوتیوبری رو با یک پلیاستیشن ۴ و یک گوشی موبایل شروع کرده. او متولد سال ۱۳۷۵ در تهرانه و الان در ترکیه زندگی میکنه. محتوای کانال آریا ویدیوهای بازی کامپیوتری با چاشنی طنز و ریاکشنهای خاصه که هم جنبه اطلاعاتی داره و هم سرگرمکننده است.
۴. فرشاد سایلنت (Farshad Silent)
- نام واقعی: فرشاد دهقانی
- تعداد دنبالکننده: حدود ۶۷۵ هزار نفر تا ۷۷۹ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۸۳۰ ویدیو
- موضوع کانال: طنز، چالش و سرگرمی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۱۵,۰۰۰ تا ۵۰,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تا ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
فرشاد سایلنت، استریمر و یوتیوبر محبوب ایرانی، متولد آبان ۱۳۶۷ در بندرعباسه و الان در سوئد زندگی میکنه. او با تشویق آریا کئوکسر وارد یوتیوب شد و با تیکهکلامهای جالب و شخصیت طنزش به سرعت محبوب شد. فرشاد با یوتیوبرهای معروف دیگهای هم همکاری کرده و ویدیوهای چالشی و طنز زیادی ساخته.
۳. کومان (Kouman)
- نام واقعی: کوروش زراندوز و ایمان دست پاک
- تعداد دنبالکننده: حدود ۳۰۰ هزار نفر تا ۴۷۰ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۱۲۶ ویدیو
- موضوع کانال: طنز، چالش و تست خوردنیهای عجیب
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۲۲,۰۰۰ تا ۳۵,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۱ میلیارد و ۹۸۰ میلیون تا ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان
کومان یک کانال مشترک بین کوروش زراندوز (نامزد میا پلیز) و ایمان دست پاکه. این کانال که قبلا کانال شخصی کوروش بود، با ویدیوهای خاص و چالشی، به خصوص تست کردن خوردنیهای عجیب، محبوبیت زیادی پیدا کرد و جزو پرطرفدارترین کانالهای یوتیوب ایرانیه. این کانال هر جمعه قسمت جدیدی از ویدیوهاش رو منتشر میکنه.
۲. میا پلیز (Mia Plays)
- نام واقعی: کیمیا روانگر
- تعداد دنبالکننده: حدود ۴۸۰ هزار نفر تا ۶۲۷ هزار نفر
- تعداد ویدیوها: حدود ۳۵۵ ویدیو
- موضوع کانال: گیمینگ، چالش و سرگرمی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۳۰,۰۰۰ تا ۴۳,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد و ۸۷۰ میلیون تومان
میا پلیز که با نام اصلی کیمیا روانگر شناخته میشه، متولد ۱۵ آبان ۱۳۷۱ در تهرانه. او با رتبه ۲ کنکور هنر، در رشته طراحی صنعتی تحصیل کرده و اولین دختر ایرانی بود که در حوزه گیمینگ فعالیتش رو شروع کرد. بعد از مدتی، نامزدش کوروش هم به ویدیوهاش اضافه شد و با ویدیوهای چالشی و جذاب، کانالشون رنگ و بوی دیگهای گرفت. میا و کوروش الان در کانادا زندگی میکنن.
۱. پوریا پوتک (Pooria Putak)
- نام واقعی: پوریا عرب
- تعداد دنبالکننده: حدود ۸۰۹ هزار نفر تا ۱.۰۱ میلیون نفر
- تعداد ویدیوها: بیش از ۱۱۸۰ ویدیو
- موضوع کانال: طنز، چالش، موسیقی و سرگرمی
- تخمین درآمد ماهانه: حدود ۴۲,۰۰۰ تا ۹۰,۰۰۰ دلار
- درآمد تخمینی به تومان: حدود ۳ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تا ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان
پوریا پوتک، رپر نسل سوم ایرانی، متولد ۶ تیر ۱۳۷۰ در تهرانه و الان در اوکراین زندگی میکنه. او که در گذشته به عنوان خواننده زیرزمینی فعالیت میکرد، با تغییر سبک فعالیتش در یوتیوب و آپلود ویدیوهای سرگرمکننده، به سرعت محبوب شد و الان یکی از بهترین و پردرآمدترین یوتیوبرهای ایرانیه. کانال یوتیوبش تا به امروز بیش از ۴۱۹ میلیون بازدید داشته.
و چند یوتیوبر دیگر که ارزش دنبال کردن دارند
علاوه بر لیست بالا، یوتیوبرهای موفق دیگهای هم در ایران و خارج از ایران فعالیت میکنن. برای مثال:
- هومن (HoomanTV): با ۱۰.۴ میلیون دنبالکننده، بیشترین سابسکرایبر رو در بین یوتیوبرهای ایرانی داره. او از سال ۲۰۱۴ با محتوای طنز و دوربین مخفیهای خاصش شناخته شد، اما مدتیه که فعالیتی در کانالش نداره و به همین خاطر نمیشه درآمدش رو تخمین زد.
- سعید والکور (Walkover): این یوتیوبر دهه هشتادی متولد مشهده و در زمینه محتوای دارک و ترسناک فعالیت میکنه. او با وجود سن کم، تونسته حدود ۴۵۴ هزار دنبالکننده جذب کنه و درآمد ماهانهاش حدود ۲۰۳ دلار از یک ویدیو تخمین زده شده.
- اسکیل وید (Skill Vid): این کانال که توسط امیرعباس عبدلعلی اداره میشه، یکی از منابع آموزشی برای یادگیری یوتیوبری و مهارتهای مرتبط مثل فتوشاپ و پریمیره. این کانال با بیش از ۱۴۰ هزار دنبالکننده، محتوای مفیدی برای کسانی که میخوان یوتیوبر بشن تولید میکنه.
دیدگاهتان را بنویسید