زمان تقریبی مطالعه: حدود ۴۵ دقیقه
چکیدهای از چیزهایی که قراره بخونی:
- برای اینکه بتونی به صورت قانونی تو بلیز کار کنی، اول از همه به یه چیزی به اسم «مجوز کار موقت» یا «Temporary Employment Permit» احتیاج داری. بعد از گرفتن این مجوز، میتونی برای ویزای کار اقدام کنی.
- یه نکته خیلی مهم اینه که بیشتر مراحل و کاغذبازیهای گرفتن این مجوز کار رو کارفرمای تو باید انجام بده. در واقع، کارفرما اسپانسر تو میشه.
- تا وقتی که یه پیشنهاد کاری رسمی از یه شرکت ثبت شده تو بلیز نداشته باشی، نمیتونی پروسه گرفتن مجوز و ویزای کار رو شروع کنی.
- بلیز یه برنامه جالب به اسم «جایی که تعطیلات میری کار کن» یا «Work Where You Vacation» برای آدمای دورکار یا همون دیجیتال نومدها داره. با این برنامه میتونی تا شش ماه تو این کشور بمونی و برای شرکت خارجی خودت کار کنی.
- اگه یک سال به صورت قانونی تو بلیز کار و زندگی کنی، میتونی برای گرفتن اقامت دائم این کشور اقدام کنی که تو رو از تمدید سالانه مجوز کار بینیاز میکنه.
چرا شرکتهای بلیزی دنبال نیروی کار خارجی هستن؟
شاید برات سوال بشه که چرا یه کشور مثل بلیز باید نیروی کار از کشورهای دیگه استخدام کنه. دلیلش اینه که استخدام استعدادهای بینالمللی میتونه فرصتهای رشد خیلی خوبی برای شرکتهای جهانی ایجاد کنه. برای اینکه این اتفاق موفقیتآمیز باشه، کارفرماها باید تمام زیر و بمهای گرفتن ویزای کار و مجوز استخدام تو این کشور رو بدونن. خوشبختانه، بلیز یه چارچوب مشخص برای شهروندای خارجی که دنبال کار هستن داره و کارفرماها نقش اصلی رو تو این مسیر بازی میکنن.
بعضی از بخشهای اقتصادی بلیز مثل گردشگری، کشاورزی و امور مالی، گاهی با کمبود مهارتهای تخصصی روبرو میشن یا نیاز به تخصصی دارن که به راحتی تو خود کشور پیدا نمیشه. اینجا دقیقا جاییه که استخدام نیروی کار خارجی یا «expatriate» به کمکشون میاد. نزدیکی بلیز به آمریکای شمالی، انگلیسی زبان بودن جمعیتش و زیرساختهای در حال پیشرفتش، این کشور رو به یه مرکز جذاب برای استخدامهای جهانی تبدیل کرده. اما شرکتها باید حتما تمام مراحل قانونی رو دنبال کنن تا با جریمه یا مشکلات عملیاتی روبرو نشن.
سیستم ویزا و مجوز کار بلیز چجوری کار میکنه؟
بلیز به شهروندای خارجی این فرصت رو میده که از طریق سیستم مجوز استخدامش به صورت قانونی کار کنن. این سیستم هم مسیرهای موقت و هم بلندمدت رو شامل میشه. نهاد اصلی که روی پروسه ویزای کار نظارت داره، وزارت کار، دولت محلی و توسعه روستایی بلیز هست. این وزارتخونه درخواستها رو بر اساس نیازهای بازار کار کشور و صلاحیتهای فرد متقاضی ارزیابی و تایید میکنه.
کارفرماهایی که میخوان افراد غیر شهروند رو استخدام کنن، باید پروسه ویزا رو شروع کنن یا از اون پشتیبانی کنن. این کار شامل آماده کردن مدارک، ارسال اسناد و گاهی اوقات اسپانسر شدن برای درخواست میشه. با یه رویکرد درست، کارمندای خارجی میتونن هم به اقتصاد محلی کمک کنن و هم به شرکتها برای رسیدن به اهداف تجاریشون.
اقتصاد بلیز داره به طور پیوسته بهبود پیدا میکنه و نرخ بیکاری تو سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۱ درصد بوده. با این حال، برای شغلهای تخصصی تو بخشهایی مثل ساخت و ساز، آموزش و فناوری اطلاعات (IT)، اغلب کمبود نیروی محلی وجود داره. این موضوع فرصتهایی برای شرکتهای جهانی ایجاد میکنه تا استعدادهای متخصص رو به این کشور بیارن.
قانون کار بلیز اولویت رو به استخدام نیروی محلی میده، برای همین کارفرماها باید دلیل استخدام هر نیروی خارجی رو توجیه کنن. علاوه بر این، تمام قراردادهای استخدامی باید با استانداردهای کار محلی مثل ساعت کاری، مزایا و شرایط فسخ قرارداد مطابقت داشته باشن. وزارت کار ممکنه از محلهای کار بازرسی کنه تا از رعایت این قوانین مطمئن بشه.
انواع ویزاها و مجوزهای کاری که باید بشناسی
بسته به نوع و مدت زمان کار، بلیز انواع مختلفی از ویزا و مجوز رو ارائه میده. این گزینهها طوری طراحی شدن که نیازهای خاص کارمندای خارجی رو، چه برای پروژههای کوتاهمدت و چه برای استخدامهای بلندمدت، برآورده کنن. نوع ویزای مورد نیاز به عواملی مثل ماهیت شغل، سطح مهارت کارمند و مدت زمان اقامت تو کشور بستگی داره.
مجوز کار موقت (Temporary Employment Permit)
این مجوز به شهروندای خارجی اجازه میده تا برای یه مدت مشخص، که معمولا تا یک سال هست، تو بلیز کار کنن. این مجوز قابل تمدیده و بیشتر توسط متخصصهای خارجی یا کارگرای فصلی استفاده میشه. نکته مهم اینه که این مجوز به کارفرما و سمت شغلی خاصی که تو درخواست ذکر شده، گره خورده. یعنی نمیتونی با این مجوز برای یه شرکت دیگه یا تو یه شغل دیگه کار کنی. این مجوز در واقع پیشنیاز گرفتن ویزای کاره.
ویزای استخدامی (Employment Visa)
یه کارمند خارجی میتونه برای ویزای استخدامی درخواست بده اگه یکی از این شرایط رو داشته باشه:
- به طور رسمی توسط یه شرکت تو بلیز استخدام شده باشه.
- برای یه بازدید مشاورهای به بلیز سفر کرده باشه.
- نماینده فروش یه شرکت خارجی باشه.
- عضو رسانههای خارجی باشه که برای یه ماموریت کاری به بلیز اومده.
- یه متخصص فنی باشه که برای انجام کاری خاص وارد بلیز شده.
برنامه مخصوص دیجیتال نومدها: «جایی که تعطیلات میری کار کن»
بلیز یکی از کشورهایی هست که به فکر دیجیتال نومدها یا همون آدمای دورکار هم بوده. این کشور یه برنامه به اسم «Work Where You Vacation» داره. این برنامه که بیشتر یه طرح تشویق به کار از بلیزه تا یه ویزای رسمی، به استعدادهای خارجی و دیجیتال نومدها اجازه میده وارد بلیز بشن و برای کارفرمایان خارجی خودشون تا ۶ ماه کار کنن.
یکی از مزیتهای بزرگ این برنامه اینه که نیاز به گرفتن مجوز کار برای فرد و مجوز تحصیل برای فرزندانش رو برطرف میکنه. یعنی اگه بچههات همراهت باشن، میتونن تو مدارس بلیز درس بخونن. البته برای اینکه واجد شرایط این برنامه بشی، باید مدارکی ارائه بدی که نشون بده درآمد کافی داری. این حداقل درآمد برای افراد مجرد ۷۵,۰۰۰ دلار آمریکا و برای زوجها یا خانوادهها ۱۰۰,۰۰۰ دلار آمریکا در سال تعیین شده.
مسیر گرفتن اقامت دائم (Pathways to Permanent Residency)
بعد از اینکه یه شهروند خارجی حداقل برای یک سال به طور قانونی تو بلیز زندگی و کار کرده باشه، میتونه برای اقامت دائم درخواست بده. گرفتن اقامت دائم، دیگه نیاز به تمدید سالانه مجوز کار رو از بین میبره. البته این پروسه نیاز به مدارک دقیق و حضور قانونی و مستمر تو کشور داره.
در ادامه یه جدول از انواع ویزاها رو میبینی تا یه دید کلی به دست بیاری:
نوع ویزا/مجوز | توضیحات |
---|---|
ویزای کار موقت | برای کارمندای خارجی که برای یه دوره مشخص و موقت تو بلیز استخدام میشن. |
ویزای کار دائم | برای کارمندای خارجی که به صورت بلندمدت و دائمی تو بلیز استخدام میشن. |
ویزای کارگر ماهر | برای متخصصهایی که مهارتهای ویژهای دارن که تو بازار کار بلیز مورد نیازه. |
مجوز کار موقت برای داوطلبها | به شهروندای خارجی اجازه میده تا برای مدت کوتاهی به صورت داوطلبانه تو بلیز کار کنن. |
سناریوهای رایج برای استخدام تو بلیز
وقتی شرکتی میخواد یه نیروی کار تو بلیز استخدام کنه، معمولا بسته به نوع شغل، مدت زمان و الزامات قانونی، یکی از سه مسیر زیر رو انتخاب میکنه:
سناریو ۱: اسپانسر شدن برای یه کارمند خارجی از طریق مجوز کار یا ویزا
این رایجترین مسیر برای شرکتهاییه که میخوان استعدادهای خارجی رو به صورت تمام وقت تو بلیز استخدام کنن. برای اسپانسر شدن، کارفرما (یا یه شرکت واسطه مثل Employer of Record) باید یه شخصیت حقوقی ثبت شده تو کشور داشته باشه و یه پیشنهاد کاری مطابق با قوانین محلی صادر کنه.
نکات کلیدی برای کارفرما:
- حتما باید اسپانسرشیپ وجود داشته باشه. فریلنسرها یا پیمانکارها نمیتونن تحت این ویزا درخواست بدن.
- کارمند باید تو محل کار تایید شده باقی بمونه، مگر اینکه اجازه جابجایی یا تغییر کارفرما رو داشته باشه.
- زمان پردازش درخواست متغیره (حدود ۳۰ تا ۶۰ روز)، که به سفارت یا کنسولگری بستگی داره.
این روش برای شغلهای بلندمدت با حضور فیزیکی یا ترکیبی (هیبریدی) تو بلیز بهترین گزینه است.
سناریو ۲: استخدام یه پیمانکار (Contractor) خارجی تو بلیز
متخصصهای مستقلی که تو بلیز هستن، میتونن به صورت قانونی با مشتریهای بینالمللی کار کنن بدون اینکه نیاز به اسپانسرشیپ کارفرما داشته باشن. اما باید حتما قوانین محلی مربوط به ثبت مالیات و گزارشدهی رو رعایت کنن. شرکتهایی مثل Playroll راهکارهایی برای مدیریت پیمانکارها ارائه میدن که شامل موارد زیر میشه:
- تنظیم قراردادهای پیمانکاری مطابق با قوانین محلی.
- اتوماتیک کردن صدور فاکتور و پرداختهای بینالمللی به دلار بلیز (BZD) یا دلار آمریکا (USD).
- کاهش ریسکهای مربوط به ایجاد شعبه دائمی و طبقهبندی نادرست پیمانکار.
این روش برای فریلنسرها، مشاورها یا نقشهای پروژهای بهترین گزینه است، به خصوص اگه اون فرد از قبل تو بلیز زندگی میکنه.
سناریو ۳: انتقال یه کارمند فعلی به بلیز
اگه شرکتی بخواد یکی از اعضای تیم فعلیش رو به بلیز منتقل کنه، باز هم باید همون پروسه ویزا و تنظیم حقوق و دستمزد رو طی کنه. حتی اگه اون کارمند جای دیگهای برای شما کار میکنه، برای رعایت قوانین، به یه کارفرمای ثبت شده محلی (Employer of Record) نیاز هست. شرکتهای EOR مثل Playroll تمام مراحل محلی رو انجام میدن، از جمله:
- اسپانسرشیپ مجوز کار و کاغذبازیهای مهاجرتی.
- ثبتنام تو سازمانهای محلی و سیستمهای حقوق و دستمزد.
- ثبتنام تو طرحهای مزایای اجباری و قانونی.
این روش برای انتقالهای داخلی، شرکتهای دورکار که میخوان به آمریکای مرکزی گسترش پیدا کنن، یا به عنوان گزینهای برای حفظ استعدادها در برنامههای جابجایی جهانی، مناسبه.
راهنمای قدم به قدم برای گرفتن مجوز کار
پروسه درخواست ویزای کار تو بلیز چند مرحله داره. افراد ممکنه اول لازم باشه بسته به ملیتشون با ویزای توریستی وارد کشور بشن. وقتی تو بلیز هستن، مرحله بعدی درخواست برای مجوز کار موقت (Temporary Employment Permit) از طریق وزارت کاره. این کار شامل پر کردن فرمهای لازم و ارسال تمام مدارک مورد نیازه. متقاضیها باید هزینههای مربوط به پردازش و صدور مجوز رو هم پرداخت کنن. بعد از ارسال، درخواست بررسی میشه و تصمیمگیری معمولا طی چند هفته انجام میشه.
اینجا مراحل به صورت دقیقتر و قدم به قدم توضیح داده شده:
- قدم اول: ارسال درخواست به وزارت کار
کارفرما باید درخواست مجوز کار رو به نمایندگی از کارمند به یکی از دفاتر وزارت کار (Labour Department) تو کشور ارائه بده. اگه خوداشتغال هستی، خودت باید این کار رو انجام بدی. این درخواست شامل فرم تکمیل شده و مدارک پشتیبان مثل پیشنهاد کاری و مدارک تحصیلی میشه. - قدم دوم: اطلاع از وضعیت درخواست
ظرف ۳۰ روز، وزارت کار با شما تماس میگیره و وضعیت درخواستتون رو بهتون اطلاع میده. اگه درخواست تایید بشه، باید به دفتر وزارت کار بری و یه نسخه از نامه تاییدیه (approval letter) رو بگیری. اگه درخواست رد بشه، باز هم باید به دفتر وزارت کار بری، نامه رد درخواست رو بگیری و بعد به اداره مهاجرت مراجعه کنی تا وضعیت قانونی خودت رو بهروز کنی. - قدم سوم: مراجعه به اداره مهاجرت
با نامه تاییدیه باید به اداره مهاجرت (Immigration Office) بری تا مجوزت پردازش بشه. اونجا بهت میگن که چقدر باید برای مجوز کار موقت هزینه پرداخت کنی. این هزینه باید تو همون اداره مهاجرت پرداخت بشه. - قدم چهارم: گرفتن نامه مالیاتی
اداره مهاجرت بهت میگه که به نزدیکترین دفتر خدمات مالیاتی بلیز (Belize Tax Service) بری و یه نامه مالیات بر درآمد (Income Tax Letter) درخواست کنی. - قدم پنجم: صدور مجوز
حالا باید پاسپورت معتبر، رسید پرداخت هزینه و نامه مالیاتی رو به اداره مهاجرت ارائه بدی. به محض تایید پرداخت، مجوز فورا صادر میشه. - قدم ششم: گرفتن کارت تامین اجتماعی
بعد از گرفتن مجوز، باید به دفتر تامین اجتماعی (Social Security Office) بری و برای گرفتن کارتت اقدام کنی. - قدم هفتم: درخواست برای ویزای کار
وقتی مجوز کار تایید شد، حالا کارمند میتونه تو نزدیکترین کنسولگری بلیز به محل زندگیش برای ویزای کار درخواست بده. اگه کارفرما خودش تو بلیز باشه، میتونه به نمایندگی از کارمند تو دفتر مرکزی بلموپان (Belmopan Headquarters Office) برای ویزا اقدام کنه.
مدارک مورد نیاز – چی باید آماده کنی؟
برای گرفتن مجوز کار، هم متقاضی و هم کارفرمای اسپانسر باید یه سری مدارک رو آماده و ارسال کنن. وزارت کار مهارتهای متقاضی خارجی رو ارزیابی میکنه تا ببینه آیا برای اون شغل ضروریه و آیا نیروی مشابهی تو بازار کار محلی وجود نداره. تحصیلات، سابقه کاری قبلی و تسلط به زبان میتونه روی تایید درخواست تاثیر بذاره.
نکته خیلی مهم اینه که تمام مدارک باید به زبان انگلیسی باشن یا ترجمه رسمی انگلیسی همراهشون باشه.
مدارکی که کارفرما باید از طرف کارمند ارائه بده:
- پاسپورت معتبر: باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشه. باید تمام صفحات پاسپورت اسکن شده و به صورت یه فایل فشرده (zip) آپلود بشه.
- گواهی عدم سوءپیشینه: این گواهی باید از کشور محل اقامت متقاضی گرفته بشه و جدید باشه (معمولا نباید بیشتر از ۶ ماه از تاریخ صدورش گذشته باشه).
- گواهی پزشکی: این گواهی باید از یه دکتر تو بلیز گرفته بشه.
- مدارک تحصیلی و حرفهای: شامل دیپلمها، گواهینامهها و رزومه (CV).
- مجوز فعالیت در بلیز: برای بعضی شغلها مثل دکتر، پرستار، معلم، مهندس و غیره، داشتن این مجوز الزامیه.
مدارکی که خود کارفرما باید آماده کنه:
- فرم درخواست تکمیل شده.
- نامه پوششی شرکت (Company Cover Letter): نامهای که توش درخواست و شرایط توضیح داده شده.
- نامه قصد استخدام (Letter of intent to employ): نامهای که نشون میده شرکت قصد داره این فرد رو استخدام کنه.
- مدارک ثبت شرکت: شامل گواهی ثبت، مجوز تجاری (اگه تو شهر فعالیت میکنه) و اساسنامه شرکت.
- اثبات اینکه شغل توسط نیروی محلی پر نشده: این یکی از مهمترین بخشهاست. کارفرما باید ثابت کنه که برای پیدا کردن نیروی محلی تلاش کرده. معمولا این کار با ارائه سه آگهی شغلی که تو روزنامهها یا سایتهای محلی برای حداقل سه هفته منتشر شده، انجام میشه.
- توصیهنامهها: کارفرما باید به نمایندگی از کارمند آینده، توصیهنامه هم ارائه بده.
- چارت سازمانی.
- شرح وظایف شغلی (Job Description).
- طرح تجاری (Business Plan): برای کسب و کارهای جدید.
- صورتحساب بانک محلی.
- گواهی مالیات بر درآمد (شماره شناسایی مالیاتی).
هزینهها چقدره و چقدر طول میکشه؟
هزینهها بسته به نوع شغل و مدت زمان مجوز متغیره. بیشتر مجوزهای کار موقت بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار آمریکا هزینه دارن. زمان پردازش هم معمولا بین چهار تا شش هفته طول میکشه، هرچند تو بعضی منابع دیگه این زمان بین ۱۰ تا ۳۰ روز یا حتی ۲ تا ۴ هفته هم ذکر شده. بهتره که کارفرماها از قبل برنامهریزی کنن تا برای تاخیرهای احتمالی، به خصوص تو فصلهای شلوغ، آماده باشن.
جدول هزینههای مجوز کار موقت (Temporary Employment Permit)
مجوزهای کار موقت برای دورههای مختلفی صادر میشن: یک هفته یا کمتر، یک فصل زراعی، یا یک سال. هزینهها به دلار بلیز (BZD) هستن و میتونن تغییر کنن. (تقریبا هر ۱ دلار آمریکا معادل ۲ دلار بلیز است).
نوع کارگر | هزینه (به دلار بلیز) | اعتبار |
---|---|---|
کارگرای حرفهای (دارندگان مدرک دانشگاهی) | ۳۰۰۰ | یک سال |
کارگرای فنی | ۳۰۰۰ | یک سال |
کارگرای عمومی/مزرعه (صنایع موز، شکر، مرکبات) | ۱۵۰۰ | یک سال |
کارگرای فصلی کشاورزی | ۱۵۰ | یک فصل |
کارگرای عمومی (بقیه صنایع) | ۷۵۰ | یک سال |
افراد خوداشتغال | ۳۰۰۰ | یک سال |
افراد خوداشتغال (بخش کشاورزی) | ۲۰۰۰ | یک سال |
هنرمندان (گروههای ۲ تا ۵ نفره) | ۱۰۰۰ | یک هفته یا کمتر |
هنرمندان (گروههای ۶ نفره یا بیشتر) | ۱۵۰۰ | یک هفته یا کمتر |
هنرمندان (انفرادی) | ۶۰۰ | یک هفته یا کمتر |
کارکنان مذهبی، فرهنگی، آموزشی و داوطلب | ۲۰۰ | یک سال |
تاجران واردات/صادرات | ۱۵۰۰ | یک سال |
دستفروشها | ۱۰۰۰ | یک سال |
پیشخدمتها و خدمه منزل | ۱۰۰۰ | یک سال |
جدول هزینههای ویزای کار (Employment Visa)
هزینه ویزا به نوعش (یکبار ورود یا چندبار ورود) و ملیت کارمند بستگی داره. برای ایرانیها، هزینه در دسته «بقیه ملیتها» قرار میگیره.
ویزای یکبار ورود (Single Entry):
ملیت | هزینه (به دلار آمریکا) |
---|---|
بقیه ملیتها (شامل ایران) | ۱۰۰ |
ویزای چندبار ورود (Multiple Entry):
ملیت | هزینه (به دلار آمریکا) |
---|---|
بقیه ملیتها (شامل ایران) | ۱۴۹ |
توجه: این هزینهها ممکنه با تغییر نرخ برابری دلار بلیز به دلار آمریکا تغییر کنن.
نقش کارفرما و سازمانهای دولتی
همونطور که گفته شد، کارفرما نقش خیلی مهمی تو این پروسه داره. در حالی که افراد میتونن خودشون برای مجوزشون درخواست بدن، اغلب این کارفرماها هستن که پروسه رو شروع و پشتیبانی میکنن. اسپانسرشیپ شامل انجام کاغذبازیها، ارائه مدارک پشتیبان و پرداخت هزینههای لازمه.
- نقش وزارت کار (Labour Department): این وزارتخونه مرجع اصلی نظارت بر مجوزهای کاره. اونها نیازهای بازار کار رو ارزیابی میکنن، درخواستها رو تایید یا رد میکنن و بازرسیهای دورهای انجام میدن. کارفرماها باید همیشه از بهروزرسانیهای خطمشیها که میتونن با شرایط بازار کار تغییر کنن، مطلع باشن.
- نقش کارفرما در رعایت قوانین: کارفرماها باید مجوزها رو قبل از انقضا تمدید کنن و مطمئن بشن که کارمندها خارج از نقشهای تایید شدهشون کار نمیکنن. عدم رعایت این قوانین میتونه منجر به جریمه، اخراج کارمند از کشور، یا لغو امتیازات استخدامی شرکت بشه.
برای شرکتهایی که به طور منظم استعدادهای خارجی رو استخدام میکنن، استفاده از وکیل یا یه شریک جابجایی جهانی (global mobility partner) میتونه به سادهسازی تدارکات مهاجرتی کمک کنه.
قوانین کار و نکات تکمیلی که باید بدونی
وقتی تو بلیز کار میکنی، باید با قوانین کار این کشور آشنا باشی.
عنوان | توضیحات |
---|---|
ساعت کاری قانونی | ۴۵ ساعت در هفته. |
اضافه کاری | اگه بیشتر از ۹ ساعت در روز (طبق قانون کار) یا ۴۵ ساعت در هفته کار کنی، باید ۱.۵ برابر نرخ عادی حقوق بگیری. کار کردن در ساعات اضافهکاری اجباری نیست. |
تعطیلات رسمی با حقوق | ۱۳ روز تعطیل رسمی در بلیز وجود داره. کار در روز کریسمس، جمعه خوب (Good Friday) و دوشنبه عید پاک (Easter Monday) با دو برابر نرخ عادی پرداخت میشه. بقیه تعطیلات رسمی با ۱.۵ برابر نرخ عادی پرداخت میشن. |
مرخصی استعلاجی | بعد از ۶۰ روز کار، حق ۱۶ روز مرخصی استعلاجی با حقوق کامل در سال رو داری. برای این کار باید گواهی پزشکی ارائه بدی. |
مرخصی زایمان | کارمندای خانم حق ۱۴ هفته مرخصی زایمان با حقوق کامل رو دارن. |
مرخصی سالانه | هر کارمند در پایان هر سال حق حداقل دو هفته کاری مرخصی سالانه رو داره. |
دوره آزمایشی و فسخ قرارداد | دو هفته اول هر استخدامی دوره آزمایشی محسوب میشه و هر یک از طرفین میتونن بدون اطلاع قبلی قرارداد رو فسخ کنن. بعد از اون، بسته به سابقه کار، دورههای اطلاعرسانی برای فسخ قرارداد از یک هفته تا هشت هفته متغیره. |
ویزای آمریکا از طریق بلیز؟ برنامه H-2A و H-2B
یه خبر جالب اینه که وزارت امنیت داخلی آمریکا (DHS) با مشورت وزارت امور خارجه، در تاریخ ۸ نوامبر ۲۰۲۴، بلیز رو به فهرست کشورهای واجد شرایط برای شرکت در برنامههای ویزای H-2A و H-2B اضافه کرد.
- این ویزاها چی هستن؟ این برنامهها به کارفرماهای آمریکایی اجازه میدن تا اتباع خارجی رو برای پر کردن مشاغل موقت کشاورزی (H-2A) و غیرکشاورزی (H-2B) به ایالات متحده بیارن.
- این یعنی چی؟ یعنی شهروندای بلیز (و افرادی که شهروندی بلیز رو به دست میارن) میتونن برای این نوع ویزاهای کاری آمریکا اقدام کنن. این یه مسیر مهاجرتی مستقیم به بلیز نیست، اما یه فرصت بالقوه برای کساییه که در آینده شهروند بلیز میشن.
این یک تصمیم سالانه است و اعتبار این دوره از ۸ نوامبر ۲۰۲۴ تا ۷ نوامبر ۲۰۲۵ خواهد بود.
مسیر اقامت دائم و شهروندی بلیز
برای کسایی که میخوان بلیز رو خونه خودشون کنن، مسیرهایی برای اقامت طولانیمدت وجود داره.
- اقامت دائم (Permanent Residence): این اقامت برای افرادی صادر میشه که قصد دارن برای مدت طولانی تو بلیز بمونن. برای واجد شرایط بودن، متقاضی باید حداقل یک سال به طور مداوم تو بلیز زندگی کرده باشه و تو اون یک سال، بیشتر از ۱۴ روز از کشور خارج نشده باشه.
- اقامت موقت (Temporary Residence): این اقامت برای یک سال صادر میشه و برای افرادیه که شرایط اقامت دائم رو ندارن اما تو کشور سرمایهگذاری کردن یا در حال سرمایهگذاری به مبلغ حداقل ۵۰۰,۰۰۰ دلار بلیز (حدود ۲۵۰,۰۰۰ دلار آمریکا) هستن.
- شهروندی (Citizenship): بعد از ۵ سال زندگی در بلیز با اقامت دائم، میتونی برای شهروندی بلیز درخواست بدی. خبر خوب اینه که بلیز تابعیت دوگانه رو مجاز میدونه، پس میتونی شهروندی اصلی خودت رو هم حفظ کنی.
شرکتهای واسطه (EOR) چی هستن و چه کمکی میکنن؟
فرض کن یه شرکت میخواد تو رو تو بلیز استخدام کنه اما هیچ دفتر یا شعبهای تو اون کشور نداره. راه انداختن یه شرکت جدید تو یه کشور خارجی خیلی زمانبر و پرهزینه است. اینجاست که شرکتهای Employer of Record یا EOR وارد میشن.
یه EOR یه سازمان شخص ثالثه که به شرکتها کمک میکنه کارمندای بینالمللی رو بدون نیاز به راهاندازی یه نهاد محلی استخدام کنن. در واقع، EOR به صورت قانونی کارمند رو استخدام میکنه و تمام مسئولیتهای مربوط به موارد زیر رو به عهده میگیره:
- رعایت قوانین استخدامی محلی
- پرداخت حقوق و دستمزد (Payroll)
- ثبت و پرداخت مالیات
- تنظیم قراردادهای کاری
- مدیریت مزایای کارمندان
این به شرکتها اجازه میده تا با ریسک و هزینههای سربار کمتر، در سطح جهانی گسترش پیدا کنن. شرکتهایی مثل Velocity Global و Skuad این خدمات رو ارائه میدن. اونها کل پروسه رو از ابتدا تا انتها، از آمادهسازی مدارک مهاجرتی و استخدام گرفته تا مزایا و رعایت قوانین محلی، مدیریت میکنن. اینطوری شرکتها میتونن مطمئن بشن که کارمنداشون به سرعت و به صورت قانونی آماده به کار میشن.
تفاوت EOR و PEO چیه؟
شاید اسم PEO (Professional Employer Organization) رو هم شنیده باشی. این دوتا با هم فرق دارن. یه EOR کارفرمای قانونی کارمندای شما میشه و تمام مسئولیتها و تعهدات تیم راه دور شما رو به عهده میگیره. اما یه PEO به عنوان کارفرمای مشترک عمل میکنه و مسئولیتها رو با شما تقسیم میکنه، ولی برای استفاده از PEO، سازمان شما باید تو اون کشور ثبت شده باشه.
سلب مسئولیت: این اطلاعات به منزله مشاوره حقوقی یا مالیاتی نیست و فقط برای اهداف اطلاعاتی عمومی ارائه شده. هدف این سند صرفا ارائه اطلاعات کلی و اولیه برای استفاده شخصیه. به این اطلاعات به عنوان جایگزینی برای مشاوره حقوقی، مالی، مالیاتی یا حسابداری از یه متخصص واجد شرایط اتکا نکن. محتوای این راهنما «همانطور که هست» ارائه شده و هیچ تضمینی مبنی بر بدون خطا بودن محتوا وجود نداره.
منابع
- [۱] Extraction Failed
- [۲] Extraction Failed
- [۳] Extraction Failed
- [۴] Extraction Failed
- [۵] Extraction Failed
- [۶] ow to Obtain a Work Visa in Belize 2025 | Velocity Global
- [۷] Belize Work Permits & Visas Process for Employers in 2025
- [۸] Belize Work Visa: Application Steps & Key Requirements
- [۹] Belize – Official Immigration Website
- [۱۰] Work Permits & Visas in Belize
- [۱۱] Technical Difficulties
- [۱۲] DHS Announces Countries Eligible for H-2A and H-2B Visa Programs | USCIS
- [۱۳] Work Permit – Belize
- [۱۴] Visa Types – Belize
- [۱۵] Technical Difficulties
- [۱۶] [no-title]
- [۱۷] Employer of Record (EOR) in Belize | Updated for 2025 | Skuad
- [۱۸] Reddit – The heart of the internet
- [۱۹] [no-title]
- [۲۰] Technical Difficulties
- [۲۱] Technical Difficulties
- [۲۲] Consulate of Canada to Belize, in Belize City
دیدگاهتان را بنویسید