GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

گزارش مالی آلفابت برای سه ماهه دوم ۲۰۲۵، نگاهی به اعداد و ارقام

گزارش مالی آلفابت برای سه ماهه دوم ۲۰۲۵، نگاهی به اعداد و ارقام

شرکت آلفابت، که شرکت مادر گوگل حساب میشه، گزارش مالی خودش رو برای سه ماهه دوم سال ۲۰۲۵ منتشر کرده. این گزارش که شامل درآمدهای شرکت از ماه آوریل تا ژوئن میشه، نشون میده که آلفابت در این دوره ۹۶.۴۲ میلیارد دلار درآمد داشته. این عدد در مقایسه با درآمد ۸۴.۷ میلیارد دلاری همین دوره در سال ۲۰۲۴، یک رشد ۱۴ درصدی رو نشون میده.

برای اینکه تصویر کامل‌تری داشته باشیم، خوبه که بدونیم سود عملیاتی شرکت توی این سه ماه ۳۱.۲۷ میلیارد دلار بوده و سود خالصش هم به ۲۸.۱۹ میلیارد دلار رسیده. این رقم برای سود خالص در مقایسه با سال قبل که ۲۳.۶۲ میلیارد دلار بود، افزایش داشته. البته اگه بخوایم با سه ماهه اول همین سال مقایسه کنیم، آلفابت در اون دوره ۹۰.۲ میلیارد دلار درآمد و ۳۴.۵۴ میلیارد دلار سود خالص ثبت کرده بود.

عملکرد بخش‌های مختلف گوگل چطور بود؟

برای اینکه بفهمیم این درآمد از کجا اومده، باید به بخش‌های مختلف شرکت نگاه کنیم:

  • جستجوی گوگل و بخش‌های دیگه: این قسمت که هسته اصلی کسب‌وکار گوگله، تونسته ۵۴.۱۹ میلیارد دلار درآمد کسب کنه. این عدد در مقایسه با ۴۸.۵۱ میلیارد دلار سال قبل، رشد داشته.
  • یوتیوب: درآمدهای تبلیغاتی یوتیوب به ۹.۷۹ میلیارد دلار رسیده که نسبت به ۸.۶۶ میلیارد دلار سال گذشته، بیشتر شده.
  • سرویس‌های ابری گوگل (Google Cloud): این بخش یک عملکرد خیلی قوی داشته و درآمدش با ۳۲ درصد رشد از ۱۰.۳۵ میلیارد دلار در سال قبل به ۱۳.۶۲ میلیارد دلار رسیده. سود عملیاتی این بخش هم بیشتر از دو برابر شده و به ۲.۸۳ میلیارد دلار رسیده. نرخ درآمد سالانه این بخش الان از مرز ۵۰ میلیارد دلار عبور کرده.
  • اشتراک‌ها، پلتفرم‌ها و دستگاه‌ها: این بخش که قبلا با اسم «سایر درآمدهای گوگل» شناخته میشد و شامل سخت‌افزارها، پلی استور و درآمدهای غیرتبلیغاتی یوتیوب میشه، تونسته ۱۱.۲۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشه. این رقم در سال گذشته ۹.۳۱ میلیارد دلار بود.
  • شبکه گوگل (Google Network): این بخش با یک کاهش خیلی کم، از ۷.۴۴ میلیارد دلار در سال قبل به ۷.۳۵ میلیارد دلار درآمد رسیده.
  • پروژه‌های جانبی (Other Bets): این بخش که شامل پروژه‌های بلندپروازانه و جدید آلفابت میشه، همچنان در حال ضرردهیه. درآمد این بخش ۳۷۳ میلیون دلار بوده اما در مقابل ۱.۲۴ میلیارد دلار ضرر کرده. این میزان ضرر از ضرر ۱.۱۲ میلیارد دلاری همین دوره در سال گذشته بیشتره.

هوش مصنوعی، موتور محرک رشد

ساندار پیچای، مدیرعامل آلفابت، گفته که هوش مصنوعی داره روی تمام قسمت‌های شرکت تاثیر مثبت میذاره و باعث رشد خوب شده. به گفته اون، جستجوی گوگل رشد دو رقمی داشته و ویژگی‌های جدیدی مثل «AI Overviews» و «AI Mode» عملکرد خوبی داشتن. حالت هوش مصنوعی یا همون AI Mode که در ماه می معرفی شد، تونسته توی آمریکا و هند به ۱۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه برسه.

پیچای همینطور به پیشرفت‌های شرکت در زمینه «هوش مصنوعی نماینده» یا agentic AI اشاره کرده که برای انجام کارهای پیچیده توسط کاربرها طراحی شده و گاهی به دخالت کمی از طرف انسان نیاز داره.
علاوه بر اینها، آلفابت چند محصول مرتبط با هوش مصنوعی دیگه هم در این دوره معرفی کرده، مثل همکاری با شرکت «واربی پارکر» برای ساخت عینک هوشمند و یک صندوق سرمایه‌گذاری برای استارتاپ‌های هوش مصنوعی. حتی شرکت OpenAI هم اعلام کرده که برای زیرساخت‌های ابری ChatGPT از گوگل کلود استفاده میکنه.

سرمایه‌گذاری سنگین برای آینده

با توجه به تقاضای بالا برای محصولات ابری، آلفابت اعلام کرده که قصد داره سرمایه‌گذاری خودش رو در سال ۲۰۲۵ به حدود ۸۵ میلیارد دلار افزایش بده. این رقم از پیش‌بینی قبلی که ۷۵ میلیارد دلار بود، بیشتره. به گفته آنات آشکنازی، مدیر مالی شرکت، این افزایش هزینه برای سرمایه‌گذاری بیشتر روی سرورها و سرعت بخشیدن به ساخت مراکز داده (دیتاسنتر) انجام میشه.

این سرمایه‌گذاری سنگین روی جریان نقد آزاد شرکت تاثیر گذاشته. هزینه‌های سرمایه‌ای در این سه ماه با ۷۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۲۲.۴۵ میلیارد دلار رسیده. همین موضوع باعث شده جریان نقد آزاد شرکت در این سه ماهه با ۶۱ درصد کاهش به ۵.۳۰ میلیارد دلار برسه. با این حال، اگه به عملکرد دوازده ماه گذشته نگاه کنیم، جریان نقد آزاد با ۱۰ درصد رشد به ۶۶.۷۳ میلیارد دلار رسیده که نشون میده توانایی شرکت در تولید پول در بلندمدت همچنان قویه.

چالش پیش رو: حکم دادگاه انحصارطلبی

با وجود این آمارها، یک موضوع مهم روی آینده آلفابت سایه انداخته. قرار هست یک قاضی فدرال در ماه آینده حکمی رو در مورد پرونده انحصارطلبی گوگل صادر کنه. وزارت دادگستری آمریکا درخواست کرده که گوگل مجبور بشه مرورگر کروم خودش رو بفروشه و تغییرات بزرگی در نحوه عملکرد جستجو روی سیستم‌عامل اندروید ایجاد کنه. گوگل هم در مقابل گفته که این درخواست‌ها یک «دستورکار مداخله‌جویانه افراطی» هست که به مردم آمریکا و رهبری فناوری این کشور آسیب میزنه.

این موضوع باعث شده بعضی از تحلیلگرها با احتیاط به سهام آلفابت نگاه کنن. برای مثال، تحلیلگران شرکت «کانتور فیتزجرالد» تا زمان مشخص شدن نتیجه این حکم، رتبه «خنثی» رو برای سهام آلفابت حفظ کردن. از طرف دیگه، «بنک آو آمریکا» قیمت هدف خودش برای این سهام رو از ۲۰۰ دلار به ۲۱۰ دلار افزایش داده، اما اشاره کرده که این حکم، سوالیه که همه دوست دارن جوابش رو بدونن ولی گوگل در حال حاضر نمیتونه به اون پاسخ بده.

وضعیت سهام آلفابت و نگاهی به رقبا

سهام آلفابت از ابتدای سال تقریبا بدون تغییر باقی مونده و در مقایسه با بقیه شرکت‌های بزرگ فناوری که به اسم «هفت شگفت‌انگیز» شناخته میشن، عملکرد ضعیف‌تری داشته. دلیل نگرانی بعضی سرمایه‌گذارها، رقابت در بازار موتورهای جستجو بوده. با این حال، بعد از انتشار این گزارش مالی، سهام شرکت در معاملات بعد از بسته شدن بازار کمی رشد کرد.

در کنار اینها، بخش خودروهای خودران آلفابت یعنی «ویمو» (Waymo) هم اعلام کرده که به زودی فعالیتش رو در نیویورک گسترش میده.
آلفابت و تسلا اولین شرکت‌ها از گروه هفت شگفت‌انگیز بودن که گزارش مالی سه ماهه دوم خودشون رو منتشر کردن. شرکت‌های متا و مایکروسافت در ۳۰ ژوییه، آمازون و اپل در ۳۱ ژوییه و انویدیا در ۲۷ آگوست گزارش‌هاشون رو منتشر میکنن.

منابع

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *