GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

راهنمای جامع اخذ مجوز کار و اقامت در سوئد

مدت زمان تخمینی مطالعه: حدود ۲۵ دقیقه

چکیده نکات کلیدی که قراره بخونی:

  • اگه شهروند ایران یا هر کشور غیراروپایی دیگه‌ای هستی، برای کار کردن توی سوئد حتما به مجوز کار (Work Permit) نیاز داری.
  • معمولا این کارفرمای سوئدیه که باید فرایند درخواست مجوز کار رو برای تو شروع کنه.
  • حقوقی که بهت پیشنهاد میشه باید با استانداردهای سوئد بخونه و بیمه‌های مختلفی مثل درمانی، عمر و بازنشستگی رو هم پوشش بده.
  • فرایند گرفتن مجوز کار میتونه چند ماه طول بکشه، پس باید صبور باشی.
  • سوئد قوانین سفت و سختی برای کار کردن افراد خارجی داره و اگه این قوانین رو رعایت نکنی، هم خودت و هم شرکتت با جریمه‌های سنگین و مشکلات قانونی روبرو میشین.
  • ویزای توریستی شنگن به هیچ وجه برای کار کردن نیست و استفاده از اون برای کار، غیرقانونیه.
  • با داشتن مجوز کار، میتونی برای همسر و بچه‌های زیر ۲۱ سالت هم درخواست ویزای همراه بدی.

چرا اجازه کار و رعایت قوانین مهاجرتی در سوئد اینقدر مهمه؟

شاید یه شرکت به کارمندش بگه که میتونه موقعیت شغلیش رو به یه کشور دیگه مثل سوئد منتقل کنه و از اونجا به کارش ادامه بده. این یه فرصت عالی به نظر میرسه، اما یه سری فرایندها و مدارک محلی وجود داره که باید بهشون رسیدگی بشه، مخصوصا اگه اون کارمند شهروند سوئد نباشه، یا اگه اون شرکت توی سوئد شعبه یا شخصیت حقوقی ثبت شده‌ای نداشته باشه. حتی اگه اون کارمند یه «دیجیتال نومد» یا کوچ‌نشین دیجیتال باشه، باز هم قوانین خاصی وجود داره.

مهم نیست شرایط چیه، شرکت باید مطمئن بشه که تمام قوانین کار و مالیات رو رعایت میکنه. اگه این اتفاق نیفته، شرکت میتونه دچار مشکلات قانونی بشه و مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین برای عدم رعایت قوانین بشه. مدیریت کردن مسائلی مثل بررسی مجوز کار، گرفتن ویزا و کارهای کاغذی مربوط به جابجایی کارمند، میتونه ترسناک به نظر بیاد. اما با پیدا کردن یه شریک یا سازمان مناسب، میشه این کارها رو به طور موثر و قانونی انجام داد.

سوئد به تازگی قوانین سختگیرانه‌ای رو برای مبارزه با کار غیرقانونی توسط افراد خارجی توی این کشور معرفی کرده. اگه شرکتی این قوانین رو رعایت نکنه، آژانس‌های مربوطه در سوئد حق دارن علیه اون شرکت اقدام قانونی کنن. این اقدامات میتونه از جریمه نقدی و مجازات گرفته تا بستن کامل فعالیت‌های اون شرکت در سوئد باشه. این موضوع نشون میده که رعایت کامل قوانین مهاجرتی سوئد چقدر ضروریه.

چه کسانی به مجوز کار در سوئد نیاز دارن؟

به طور کلی، اگه شخصی شهروند سوئد نباشه، باید یه مجوز کار یا ویزای معتبر و دارای تاریخ داشته باشه تا بتونه برای اهداف کاری به این کشور مهاجرت کنه. البته این قانون چندتا استثنا هم داره.

  • شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا (EU/EEA) و سوئیس: این افراد برای کار کردن تو سوئد به مجوز کار نیازی ندارن. اون‌ها حق دارن برای پیدا کردن کار به سوئد بیان و به محض ورود میتونن شروع به کار کنن. فقط اگه قصد دارن بیشتر از سه ماه بمونن، باید خودشون رو در آژانس مالیاتی سوئد ثبت کنن. خانواده اون‌ها هم میتونن بهشون ملحق بشن.
  • شهروندان کشورهای نوردیک (دانمارک، فنلاند، ایسلند و نروژ): این افراد هم برای زندگی و کار در سوئد کاملا آزادن و نیازی به ثبت‌نام در آژانس مهاجرت ندارن.
  • شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا (مثل ایران): این افراد برای کار کردن در سوئد حتما باید مجوز کار بگیرن. این مجوز باید قبل از ورود به سوئد صادر شده باشه.
  • دارندگان اقامت دائم سوئد: کسانی که اقامت دائم سوئد رو دارن، برای کار کردن در این کشور نیازی به مجوز کار ندارن.
  • پناهجویان: پناهجویانی که کارت AT-UND دارن (یعنی از داشتن مجوز کار معاف هستن)، میتونن در حین بررسی پرونده پناهندگیشون در سوئد کار کنن.

یه نکته خیلی مهم در مورد ویزای شنگن: ویزای شنگن یه مجوز سفره که به شهروندان منطقه شنگن اجازه میده برای تفریح یا سفر آزادانه رفت و آمد کنن. این ویزا به هیچ وجه برای مسائل کاری نیست. اگه دولت سوئد متوجه بشه کارمندی با ویزای شنگن در حال کاره، هم اون کارمند و هم شرکتی که استخدامش کرده با اقدام قانونی مواجه میشن.

انواع ویزاها و مجوزهای کاری سوئد

سوئد مثل خیلی از کشورهای دیگه، انواع مختلفی از ویزاهای بلندمدت و مجوزهای کاری داره که بسته به هدف و مدت زمان سفر، دسته‌بندی میشن. در ادامه با رایج‌ترین‌هاشون آشنا میشیم.

مجوز کار با حمایت کارفرما (Employer-Sponsored Work Permit)

این رایج‌ترین نوع مجوز کاره که اگه یه کارمند غیراروپایی از یه کارفرمای سوئدی پیشنهاد شغلی دریافت کرده باشه، باید براش اقدام کنه. با این مجوز، فرد میتونه به صورت قانونی بیشتر از سه ماه در سوئد زندگی و کار کنه. همونطور که از اسمش پیداست، کارفرما باید این ویزا رو حمایت مالی (اسپانسر) کنه.

کارت آبی اتحادیه اروپا (EU Blue Card)

این یه نوع مجوز کار و اقامت ترکیبیه که برای کارگران بسیار ماهر و متخصص غیراروپایی طراحی شده. برای گرفتن این کارت، فرد باید شرایط خاصی داشته باشه، مثلا تحصیلات دانشگاهی بالا یا پنج سال سابقه کار حرفه‌ای مرتبط. حقوق پیشنهادی هم باید از یه حداقل مشخصی (۱.۵ برابر میانگین حقوق در سوئد) بیشتر باشه. این کارت به دارنده اجازه میده حداقل به مدت ۲۴ ماه در یک کشور عضو اتحادیه اروپا مثل سوئد کار و زندگی کنه.

انتقال درون شرکتی (Intra-Company Transfer – ICT)

اگه شرکتی که توش کار میکنی خارج از اتحادیه اروپا باشه (مثلا در آمریکا یا هر جای دیگه) و در سوئد هم شعبه داشته باشه، کارمندی که قراره منتقل بشه میتونه برای مجوز ICT اقدام کنه. این مجوز برای مدیران، متخصصان یا کارآموزانیه که برای بیشتر از ۹۰ روز به شعبه سوئد منتقل میشن. در این حالت، این کارفرماست که باید فرایند درخواست رو از طریق هیئت مهاجرت سوئد یا سفارت و کنسولگری محلی شروع کنه. این مجوز برای مدیران و متخصصان تا سه سال و برای کارآموزان تا یک سال اعتبار داره.

ویزای خوداشتغالی (Self-Employment Visa)

فریلنسرها، کارآفرینان و افرادی که برای خودشون کار میکنن و قصد دارن بیشتر از سه ماه در سوئد زندگی و کار کنن، میتونن برای این ویزا درخواست بدن. این ویزا مثل یه مجوز اقامت هم عمل میکنه، اما باید قبل از اینکه فرد به صورت فیزیکی به سوئد نقل مکان کنه، صادر بشه. برای گرفتن این ویزا باید نشون بدی که تجربه قابل توجهی در صنعت خودت داری، تجربه اداره کسب و کار شخصی داری، به زبان سوئدی یا انگلیسی مسلطی و یه شبکه مشتری یا بیزینس پلن قوی در سوئد داری.

ویزای تعطیلات کاری (Working Holiday Visa)

این گزینه برای شهروندان برخی کشورها مثل استرالیا، کانادا، هنگ کنگ، ژاپن، نیوزلند و کره جنوبی که بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن دارن، مناسبه. با این ویزا میتونن تا یک سال در سوئد زندگی و به طور موقت کار کنن. متاسفانه این ویزا برای شهروندان ایرانی در دسترس نیست.

ویزای تجاری (Business Visa)

اگه یه فرد غیراروپایی بخواد برای یه سفر کاری موقت یا شرکت در کنفرانس به سوئد بره، باید برای ویزای تجاری اقدام کنه. این ویزا معمولا برای ۹۰ روز اعتبار داره. در این مدت، فرد اجازه داره در جلسات شرکت کنه، با مشتریان ملاقات کنه یا قراردادها رو مذاکره کنه، اما اجازه کار عملی و دست به آچار شدن رو نداره.

شرایط اصلی برای گرفتن ویزای کار در سوئد

آژانس مهاجرت سوئد اخیرا قوانین سختگیرانه‌تری رو برای مهاجرت کاری اعمال کرده تا استعدادهای برتر خارجی رو جذب کنه و همزمان با کار غیرقانونی مبارزه کنه. این چارچوب قانونی جدید، کارفرما رو در مرکز فرایند درخواست ویزا قرار میده. این یعنی شرکت‌ها مسئول فراهم کردن مجوز کار برای کارمندانشون هستن. در ادامه، شرایط اصلی برای کارفرما و کارمند رو بررسی میکنیم.

شرایط برای کارفرما

یک کارفرما در سوئد قبل از اینکه بتونه یک نیروی کار غیراروپایی رو استخدام کنه، باید یه سری شرایط رو رعایت کنه:

  1. آگهی کردن موقعیت شغلی: کارفرما باید موقعیت شغلی مورد نظر رو حداقل به مدت ۱۰ روز در بانک اطلاعات شغلی خدمات استخدامی عمومی سوئد و همچنین در سطح اتحادیه اروپا/منطقه اقتصادی اروپا (EU/EEA) و سوئیس آگهی کنه. این کار برای اینه که مطمئن بشن نیروی کار مناسبی در داخل این مناطق وجود نداره.
  2. آماده کردن پیشنهاد شغلی: کارفرما باید یه پیشنهاد شغلی رسمی و کتبی آماده کنه. این پیشنهاد باید شامل جزئیاتی مثل حقوق، شرایط کاری، بیمه و مدت زمان قرارداد باشه.
  3. رعایت شرایط استخدامی: شرایط کاری و حقوق پیشنهادی باید مطابق با قراردادهای دسته‌جمعی سوئدی (Collective Agreements) یا حداقل معادل استانداردهای رایج در اون شغل یا صنعت باشه. به طور مشخص، حقوق ماهانه قبل از کسر مالیات باید حداقل ۱۳۰۰۰ کرون سوئد باشه. همچنین طبق قوانین جدید، حقوق باید حداقل ۸۰ درصد میانگین حقوق در سوئد باشه. این میانگین توسط اداره آمار سوئد (SCB) به روز میشه و در حال حاضر (از ۱۷ ژوئن ۲۰۲۵) ۳۷۱۰۰ کرون هست، یعنی حداقل حقوق برای دریافت مجوز کار باید ماهانه ۲۹۶۸۰ کرون باشه.
  4. فراهم کردن بیمه: کارفرما موظفه برای کارمندش بیمه‌های سلامت، عمر، حوادث شغلی و بازنشستگی رو فراهم کنه.
  5. گرفتن نظر از اتحادیه کارگری: کارفرما باید پیشنهاد شغلی رو برای اتحادیه کارگری مربوط به اون شغل بفرسته تا نظرشون رو در مورد شرایط استخدامی اعلام کنن.
  6. اطلاع‌رسانی به آژانس مالیاتی: کارفرما باید استخدام کارمند خارجی رو به آژانس مالیاتی سوئد (Skatteverket) اطلاع بده.

شرایط برای کارمند

کارمند هم برای اینکه واجد شرایط دریافت مجوز کار باشه، باید این موارد رو داشته باشه:

  1. پاسپورت معتبر: باید یه پاسپورت معتبر داشته باشی که تاریخ انقضاش از مدت زمان قرارداد کاریت بیشتر باشه.
  2. قرارداد استخدامی معتبر: باید یه قرارداد استخدامی معتبر و امضا شده از طرف هر دو طرف (کارمند و کارفرما) داشته باشی.
  3. شرایط شغلی مناسب: همونطور که گفته شد، شرایط کاری و حقوقی که بهت پیشنهاد شده باید با استانداردهای سوئد همخونی داشته باشه.
  4. توانایی تامین مخارج: علاوه بر حقوق، باید بتونی نشون بدی که درآمدت برای پوشش هزینه‌های زندگی خودت و اعضای خانواده‌ات کافیه. این «الزام نگهداری» (Maintenance Requirement) شامل هزینه‌های مسکن و یه مبلغ استاندارد برای بقیه مخارج زندگی میشه. برای سال ۲۰۲۵، مبلغی که بعد از پرداخت اجاره باید برات باقی بمونه به این صورته:
    • برای یک بزرگسال مجرد: ۶۱۸۶ کرون
    • برای زوجین: ۱۰۲۱۹ کرون
    • برای هر بچه ۰ تا ۶ ساله: ۳۳۰۶ کرون
    • برای هر بچه ۷ تا ۱۰ ساله: ۳۹۶۷ کرون
    • برای هر بچه ۱۱ تا ۱۴ ساله: ۴۶۲۹ کرون
    • برای هر بچه ۱۵ سال به بالا: ۵۲۹۰ کرون

مراحل درخواست ویزای کار سوئد چطوریه؟

بیشتر افرادی که میخوان برای ویزای کار سوئد اقدام کنن، این کار رو به صورت آنلاین انجام میدن. این روش سریع‌تر و راحت‌تره. فرایند کلی به این صورته:

برای کارفرما:

  1. شروع فرایند: کارفرما با ارائه اطلاعاتی در مورد شغل، فرایند درخواست مجوز کار رو شروع میکنه.
  2. ایجاد پیشنهاد شغلی: کارفرما یه پیشنهاد شغلی رسمی ایجاد میکنه و نظر اتحادیه کارگری مربوطه رو هم میگیره.
  3. شروع درخواست آنلاین: کارفرما درخواست رو در پورتال آژانس مهاجرت سوئد شروع میکنه و اطلاعات کارمند (اسم، تاریخ تولد، شهروندی، تحصیلات و ایمیل) رو وارد میکنه.

برای کارمند:

  1. دریافت ایمیل: بعد از اینکه کارفرما بخش خودش رو انجام داد، کارمند یه ایمیل از طرف آژانس مهاجرت دریافت میکنه که حاوی دستورالعمل‌های ادامه فراینده.
  2. تکمیل فرم درخواست: کارمند باید فرم درخواست مربوطه رو پر کنه. اگه قراره خانواده‌اش هم همراهش باشن، باید درخواست مجوز برای اون‌ها رو هم همزمان ثبت کنه.
  3. ضمیمه کردن مدارک: در این مرحله باید مدارک لازم رو ضمیمه کنی. این مدارک معمولا شامل این مواردن:
    • کپی از تمام صفحات پاسپورت که اطلاعات شخصی، عکس، امضا، شماره پاسپورت و تاریخ اعتبار رو نشون میده.
    • قرارداد استخدامی.
    • نظر اتحادیه کارگری.
  4. پرداخت هزینه: باید هزینه درخواست ویزا رو پرداخت کنی. این هزینه رو میشه با ویزا کارت یا مسترکارت پرداخت کرد.
  5. تایید و ارسال: بعد از پرداخت، باید جزئیات درخواست رو بررسی و تایید کنی تا برای آژانس مهاجرت سوئد ارسال بشه.
  6. انتظار برای تصمیم: آژانس مهاجرت درخواست رو بررسی میکنه و تصمیمش رو اعلام میکنه. این فرایند میتونه بسته به صنعت و کامل بودن مدارک، متفاوت باشه.
  7. مراجعه به سفارت و انگشت‌نگاری: اگه درخواستت برای بیشتر از سه ماه تایید بشه، باید برای گرفتن کارت اقامت (Residence Permit Card) به سفارت یا کنسولگری سوئد بری تا عکس و اثر انگشتت ثبت بشه. این کارت مدرک فیزیکی اجازه اقامت تو در سوئده.

اگه کسی نتونه آنلاین درخواست بده، میتونه فرم کاغذی (شماره ۱۴۹۰۱۱) رو پر کنه و به نزدیک‌ترین سفارت یا کنسولگری سوئد تحویل بده.

زمان‌بندی و هزینه‌های ویزای کار

زمان پردازش:

زمان پردازش درخواست ویزای کار سوئد به عوامل مختلفی بستگی داره؛ مثلا اینکه درخواست آنلاین بوده یا حضوری، مدارک کامل بوده یا نه، و اینکه در چه صنعتی کار میکنی.

  • از می ۲۰۲۳، سوئد یک سیستم جدید چهار دسته‌ای رو برای بررسی درخواست‌ها معرفی کرده:
    • دسته A: برای مشاغل خیلی تخصصی که به تحصیلات عالی نیاز دارن. زمان پردازش برای این دسته حدود ۳۰ روزه.
    • دسته B: برای مشاغل خاص مثل کارگران فصلی، کارت آبی اتحادیه اروپا و انتقال درون شرکتی. زمان پردازش برای این‌ها معمولا ۹۰ روزه.
    • دسته C: برای مشاغلی که به تحصیلات عالی نیاز ندارن.
    • دسته D: برای صنایع پرریسک مثل نظافت، ساخت و ساز و هتل‌داری که نیاز به بررسی بیشتر دارن.
  • به طور کلی، اگه مدارک کامل باشن، زمان پردازش برای یه ویزای کار معمولی میتونه بین یک تا سه ماه طول بکشه. اما برای برخی صنایع خاص مثل خدمات، این زمان میتونه تا ۱۳ ماه هم برسه.

هزینه‌ها:

هزینه درخواست ویزا بسته به نوعش متفاوته. در جدول زیر بعضی از این هزینه‌ها رو میبینی (ممکنه این ارقام تغییر کنن):

نوع ویزا/مجوزهزینه (به کرون سوئد)هزینه (به دلار آمریکا)
مجوز کار عمومی (Work Permit)SEK 2,200حدود $۲۲۷
کارت آبی اتحادیه اروپا (EU Blue Card)SEK 2,000حدود $۲۲۷
انتقال درون شرکتی (ICT)SEK 2,000حدود $۲۲۷
ویزای خوداشتغالیSEK 2,000حدود $۱۹۰
ویزای تعطیلات کاریحدود $۱۷۰
مجوز کار فصلیSEK 2,000
تمدید مجوز کارSEK 2,200
هزینه برای اعضای خانواده (بزرگسال)حدود $۱۴۵
هزینه برای اعضای خانواده (کودک)حدود $۷۵

داستان دیجیتال نومدها (Digital Nomads) در سوئد

در حال حاضر، سوئد هیچ ویزای مشخصی برای کوچ‌نشین‌های دیجیتال یا همون دیجیتال نومدها نداره. با این حال، خیلی‌ها هنوز سوئد رو برای کار ریموت انتخاب میکنن و با ویزای توریستی یا در دوره‌های اقامت کوتاه که نیازی به مجوز کار نداره، اونجا کار میکنن. انجام این کار غیرقانونیه و اگه مشخص بشه کسی بدون مجوز کار مناسب در سوئد در حال کسب و کاره، با ریسک‌های قانونی مواجه میشه.

این قانون البته برای شهروندان اتحادیه اروپا یا منطقه شنگن صدق نمیکنه. اون‌ها میتونن آزادانه در سوئد کار کنن، فقط اگه بیشتر از سه ماه بمونن باید خودشون رو در ادارات مربوطه ثبت کنن.

راه حل قانونی برای دیجیتال نومدهای غیراروپایی چیه؟

در نبود ویزای مخصوص دیجیتال نومد، بهترین گزینه برای این افراد که میخوان برای مدت مشخصی در سوئد زندگی و کار کنن، ویزای خوداشتغالی (Self-employment visa) هست. با این ویزا میتونن به صورت قانونی کسب و کار خودشون رو در سوئد اداره کنن.

نقش شرکت‌های «کارفرمای رسمی» یا EOR چیه؟

حتی اگه یه کارمند واجد شرایط کار در سوئد باشه، شرکتی که میخواد اون رو استخدام کنه هم باید بتونه به صورت قانونی در سوئد بهش حقوق بده. این یعنی یا باید یه شخصیت حقوقی محلی (Local Entity) در سوئد ثبت کنه، یا از خدمات یه «کارفرمای رسمی» (Employer of Record – EOR) استفاده کنه.

  • ثبت شرکت محلی: اگه یه شرکت برنامه‌های بزرگی برای توسعه در سوئد داره و میخواد به طور انحصاری از اونجا نیرو استخدام کنه، شاید ثبت یه شرکت محلی منطقی باشه. اما این کار معمولا یه فرایند گرون و زمان‌بره که میتونه هفته‌ها یا حتی ماه‌ها طول بکشه.
  • استفاده از EOR: یه راه ساده‌تر، استفاده از یه شرکت EOR معتبره. شرکت‌هایی مثل Remote، Skuad، Playroll، Multiplier یا Velocity Global به عنوان کارفرمای قانونی از طرف شرکت اصلی شما عمل میکنن. اون‌ها کارمند شما رو در سوئد استخدام میکنن و تمام مسئولیت‌های قانونی مثل مدیریت حقوق و دستمزد، مالیات، بیمه و رعایت قوانین کار رو به عهده میگیرن. این کار به شرکت شما اجازه میده بدون دردسرهای ثبت شرکت، به سرعت نیروی کار بین‌المللی استخدام کنه.

تمدید مجوز کار و گرفتن اقامت دائم

مجوزهای کار در سوئد معمولا برای حداکثر دو سال در هر نوبت صادر میشن. اگه بعد از تموم شدن اعتبار مجوزت بخوای به کار در سوئد ادامه بدی، باید برای تمدیدش اقدام کنی. اگه قبل از انقضای مجوز فعلیت برای تمدید اقدام کنی، میتونی در حین انتظار برای جواب، به کارت ادامه بدی.

برای گرفتن اقامت دائم سوئد، باید به طور کلی به مدت چهار سال در یک دوره هفت ساله با مجوز کار در سوئد زندگی و کار کرده باشی. علاوه بر این، باید شرایط تمدید مجوز رو داشته باشی، بتونی از نظر مالی خودت رو تامین کنی و زندگی منظمی در سوئد داشته باشی (یعنی سابقه کیفری موثری نداشته باشی).

ویزای جستجوی کار بعد از تحصیل

اگه یه دانشجوی غیراروپایی در مقاطع تحصیلات عالی در سوئد باشی، میتونی بعد از تموم شدن درست، برای یه مجوز اقامت برای جستجوی کار یا راه‌اندازی کسب و کار اقدام کنی. این مجوز بهت اجازه میده تا ۱۲ ماه در سوئد بمونی و دنبال کار بگردی یا ایده‌های تجاری خودت رو بررسی کنی. البته حتی با داشتن این ویزا، وقتی شغلی پیدا کردی، کارفرما همچنان باید فرایند گرفتن مجوز کار رو برات طی کنه. اما این ویزا به کارفرماها نشون میده که تو به صورت قانونی در سوئد حضور داری و این میتونه فرایند استخدام رو راحت‌تر کنه.

اطلاعات تکمیلی و نکات مهم

  • اگر شرکتی که براش کار میکنی ورشکست بشه چی؟ اگه شرکتی که باهاش مجوز کار داری ورشکست بشه، تو سه ماه فرصت داری تا یه شغل جدید پیدا کنی تا بتونی در سوئد بمونی.
  • تغییر شغل: در ۲۴ ماه اول، مجوز کار تو محدود به همون کارفرما و همون شغلیه که در تصمیم آژانس مهاجرت ذکر شده. اگه بخوای در این مدت کارفرما یا شغلت رو عوض کنی، باید برای یه مجوز کار جدید درخواست بدی. بعد از ۲۴ ماه، اگه مجوز کارت تمدید شده باشه، میتونی کارفرما رو عوض کنی بدون اینکه نیاز به مجوز جدید داشته باشی، به شرطی که در همون حوزه شغلی کار کنی.
  • کار از راه دور (Remote Work): قوانین کار سوئد برای کار از راه دور همون قوانینیه که برای کار در محل کار اعمال میشه. اگه یه کارمند خارجی برای یه شرکت خارجی از داخل سوئد کار کنه و با بازار کار سوئد تعاملی نداشته باشه، معمولا نیازی به مجوز کار نداره اما باید اجازه اقامت در سوئد رو داشته باشه (مثلا با ویزای توریستی ۹۰ روزه برای غیراروپایی‌ها). اما این کار ریسک ایجاد «شعبه دائمی» (Permanent Establishment) برای شرکت خارجی رو به همراه داره که میتونه منجر به تعهدات مالیاتی بشه.
  • نداشتن مدرک تحصیلی: اگرچه داشتن مدرک دانشگاهی برای بعضی ویزاها مثل کارت آبی اتحادیه اروپا الزامیه، اما برای گرفتن مجوز کار معمولی، تجربه کاری مرتبط و مهارت بالا میتونه جایگزین مدرک بشه. اگه مهارت‌های شما مورد تقاضای بازار کار بین‌المللی باشه، شانس پیدا کردن شغل و گرفتن ویزا بدون مدرک هم وجود داره، هرچند ممکنه سخت‌تر باشه.

منابع

  • [۱] Work permits and visas in Sweden: an employer’s guide
  • [۲] A Complete Guide to Sweden Work Permits with EOR in 2025
  • [۳] Obtaining a work permit in Sweden | sweden.se
  • [۴] Work permit or residence permit to work in Sweden – Swedish Migration Agency
  • [۵] Sweden Work Permits & Visas Process for Employers in 2025
  • [۶] Legal Work Visas & Authorization in Sweden: 2025 Guide | Velocity Global
  • [۷] Apply for a work permit in Sweden – Swedish Migration Agency
  • [۸] Corporate Immigration Laws and Regulations Report 2025 Sweden
  • [۹] Reddit – The heart of the internet
  • [۱۰] Sweden work visa | VisaHQ US
  • [۱۱] Reddit – The heart of the internet
  • [۱۲] U.S. Embassy Stockholm, Sweden – STK
  • [۱۳] Reddit – The heart of the internet
  • [۱۴] Sweden Work Visa: Eligibility, Process & More | G-P
  • [۱۵] How to apply for a work permit – Sweden Abroad
  • [۱۶] Sweden Work Visa – Eligibility and Requirements
  • [۱۷] Travel to Sweden for work – GOV.UK
  • [۱۸] Employer of Record (EOR) Sweden | Updated for 2025 | Skuad
  • [۱۹] Guide to temporary entry into Sweden under CETA
  • [۲۰] Working remotly from Sweden? Check our cross-border FAQ’s first!
  • [۲۱] Right to work – Do you already check employees’ work permits? | Blog…
  • [۲۲] First Impressions and Analyses: Sweden’s New Four-Category System | Fragomen, Del Rey, Bernsen & Loewy LLP
  • [۲۳] Work permits – Your Europe
  • [۲۴] Work permit solutions for employers in Sweden – Intertalents

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *