- زمان مطالعه: حدود ۱۸ دقیقه
- چکیده مطالب کلیدی:
- کنگو-کینشاسا کجاست؟ دومین کشور بزرگ آفریقا، پر از جنگلهای بارانی، کوه، آتشفشان و حیات وحش متنوع مثل گوریل و شامپانزه.
- شرایط کار چطوره؟ فرصتهای شغلی توی بخش معدن (کبالت، مس، الماس و طلا)، مالی، فناوری و کارهای بشردوستانه با سازمان ملل زیاده.
- امنیت چه خبر؟ با اینکه جنگ داخلی تموم شده، کشور هنوز درگیر ناامنی سیاسی و اقتصادیه، به خصوص تو استانهای شرقی. امنیت، حتی تو پایتخت یعنی کینشاسا، موضوع مهمیه.
- مدارک لازم برای کار چیه؟ برای کار کردن به مجوز کار احتیاج داری که معمولا کارفرما کارهاش رو انجام میده. علاوه بر اون به ویزای کاری و گواهی واکسن تب زرد هم نیاز داری.
- زندگی روزمره چجوریه؟ فرهنگ مردم ترکیبی از ۲۰۰ گروه قومی مختلفه. هزینه زندگی به خاطر زیرساخت ضعیف حمل و نقل و کمبود مواد غذایی، بالاست. حمل و نقل عمومی مناسب نیست و بیشتر مهاجرها ماشین و راننده شخصی دارن.
آشنایی اولیه با جمهوری دموکراتیک کنگو
جمهوری دموکراتیک کنگو، که با اسمهای دیگهای مثل «DRC» یا «کنگو-کینشاسا» هم شناخته میشه، یه کشور پهناور تو مرکز آفریقاست. وقتی اسم این کشور میاد، شاید اولین چیزهایی که به ذهن میرسه گوریلها، شامپانزهها و جنگلهای بارانی سرسبز کنگو باشه که بعد از آمازون، دومین جنگل بارانی بزرگ دنیاست. اما کسایی که به اینجا میان، خیلی زود متوجه میشن که زندگی تو این کشور چیزهای خیلی بیشتری برای عرضه داره.
کنگو دومین کشور بزرگ قاره آفریقاست و مساحتش از مجموع مساحت کشورهای فرانسه، آلمان، نروژ، اسپانیا و سوئد بیشتره. یه نگاه ساده به نقشه نمیتونه تنوع محیطی، منابع طبیعی و فرهنگهای مختلف این کشور رو نشون بده. تنوع زیستی کنگو شامل جنگلها، دشتهای ساوانا، کوهستانها، آتشفشانها و منطقه دریاچههای بزرگ آفریقا تو شرق کشور میشه. جمعیت این کشور به بیش از ۱۰۹ میلیون نفر میرسه و پایتختش شهر کینشاساست.
با این حال، یکی از نگرانیهای اصلی برای خارجیهایی که به کنگو نقل مکان میکنن، مسئله امنیته. با اینکه جنگ داخلی این کشور تو سال ۲۰۰۳ تموم شده، کنگو هنوز با ناامنی سیاسی و اقتصادی دست و پنجه نرم میکنه. تاریخ پر فراز و نشیب و وجود بیشتر از ۲۵۰ گروه قومی مختلف، متاسفانه این کشور رو برای دههها در مرکز درگیریهای قومی منطقه دریاچههای بزرگ قرار داده. درگیری و خشونت تو استانهای شرقی رایجه و وقتی تو کینشاسا زندگی میکنی، نباید مسئله امنیت رو سرسری بگیری.
کار و اقتصاد در کنگو
جمهوری دموکراتیک کنگو به خاطر ثروت معدنی خودش معروفه؛ از کبالت و مس گرفته تا الماس و طلا. بخش معدن بزرگترین جاذبه اقتصادی کشور برای سرمایهگذارهای خارجیه. بازار کار در حال رشد این کشور به مهاجرها اجازه میده تا تو بخشهای مختلفی از مالی گرفته تا فناوری، کار پیدا کنن. سازمان ملل هم حضور پررنگی برای حفظ صلح تو مناطق درگیر داره و کارهای کمکهای بشردوستانه یکی دیگه از بخشهای کلیدیه که مهاجرها تو اون مشغول به کار میشن.
مدارک لازم برای کار در کنگو
به عنوان یه مهاجر، برای کار کردن تو کنگو به مجوز کار احتیاج داری. فرایند درخواست مجوز کار معمولا توسط کارفرما تسهیل میشه. کارفرما باید ثابت کنه که به یه کارمند خارجی نیاز داره. علاوه بر این، برای ورود به کنگو به ویزای مسافرتی کاری و گواهی واکسیناسیون تب زرد هم احتیاج داری.
با اینکه شایعاتی در مورد راهاندازی سیستم ویزای الکترونیکی وجود داره، هنوز باید برای ویزای توریستی (یا کاری) از نزدیکترین سفارت کنگو اقدام کنی. خوشبختانه نیازی نیست حتمن حضوری به سفارت بری و میتونی درخواستت رو براشون پست کنی. برای این کار به مدارک زیر احتیاج داری:
- یک فرم درخواست ویزا.
- یک قطعه عکس پاسپورتی (۵ در ۵ سانتیمتر) که تو ۶ ماه گذشته گرفته شده باشه.
- پرداخت هزینه به حساب سفارت جمهوری دموکراتیک کنگو.
- دعوتنامه از طرف شرکتی که قراره اونجا کار کنی.
- یک کپی از کارت واکسن تب زرد.
- کپی برنامه سفر هوایی (نیازی نیست بلیط قطعی باشه).
- کپی از صفحه اطلاعات پاسپورتت.
- پاسپورت معتبر و امضا شده با حداقل دو صفحه خالی کنار هم و حداقل شش ماه اعتبار.
- یک پاکت پستی پیشپرداخت برای بازگرداندن پاسپورتت.
صدور ویزا حدود سه هفته طول میکشه و به تایید وزارت امور خارجه تو کینشاسا بستگی داره. هزینه ویزای یکبار ورود ۳۰ روزه از ۱۰۰ دلار شروع میشه.
فرهنگ و زندگی روزمره
کنگو از نظر فرهنگی خیلی غنیه و خیلی از تازهواردها اینجا احساس راحتی میکنن. بیشتر از ۲۰۰ گروه قومی، موزاییک فرهنگی پرجنب و جوش این کشور رو تشکیل میدن. با اینکه مردم محلی معمولا با تازهواردها رفتار دوستانهای دارن، ممکنه به خاطر تاریخ کشور و تجربهای که با قدرتهای خارجی داشتن، به خارجیها بدبین باشن.
خانواده نقش خیلی مهمی تو جامعه کنگو داره و خیلی رایجه که زن و مرد نقشهای سنتی خودشون رو تو مدیریت خونه داشته باشن. فرهنگ محیط کار تو کنگو سلسله مراتبیه، که این موضوع ممکنه برای کسایی که از جوامع برابرتر میان، چالشبرانگیز باشه. یعنی توی محیط کار، رئیس و مدیر جایگاه خیلی بالایی دارن و تصمیمگیریها بیشتر از بالا به پایینه.
پیدا کردن محل اقامت
بیشتر مهاجرها به کینشاسا یا لوبومباشی، مرکز استان مسخیز «هوت-کاتانگا» در جنوب، نقل مکان میکنن. گزینههای اقامتی تو این شهرها از نظر کیفیت خیلی با هم فرق دارن. اقامتگاههایی که استانداردهای غربی رو دارن، معمولا به شکل هتل، مجتمعهای مسکونی حفاظتشده و خانههای ویلایی لوکس هستن.
خوشبختانه، بیشتر مهاجرها کارفرماشون هزینه اقامتشون رو تامین میکنه، برای همین مجبور نیستن این فرایند رو به تنهایی طی کنن. اگه مجبوری خودت تو کنگو دنبال خونه بگردی، استفاده از پلتفرمهایی مثل Airbnb سادهترین راه برای پیدا کردن خونهست، به خصوص اگه برای مدت کوتاهی تو کشور هستی. در غیر این صورت، بهترین راه اینه که با یه مشاور املاک قرارداد ببندی.
هزینه زندگی: بالاتر از چیزی که فکر میکنی
با توجه به زیرساختهای ضعیف حمل و نقل و ناامنی غذایی بالا، هزینه زندگی تو کنگو میتونه به شکل غیرمنتظرهای بالا باشه. خیلی از کالاها و خدمات اساسی که شاید تو کشور خودت بهشون عادت کرده باشی، اینجا یا کمیاب هستن یا با قیمت خیلی بالایی عرضه میشن. به خصوص محصولات وارداتی به خاطر چالشهای لجستیکی و در دسترس بودن محدود، گرون هستن.
سیستم کلی بهداشت و درمان وضعیت خوبی نداره و بهت توصیه میشه که برای هزینه بیمه درمانی، که شامل تخلیه هوایی اضطراری و بازگشت به کشور هم میشه، بودجهای در نظر بگیری.
زندگی با خانواده و فرزندان
با توجه به موانع متعدد امنیتی و زیرساختی، مهاجرهایی که قصد دارن به جمهوری دموکراتیک کنگو نقل مکان کنن، باید گزینههاشون رو با دقت بررسی کنن، به خصوص اگه با خانواده میان.
کینشاسا پایتخت کشور و توسعهیافتهترین شهره. به عنوان یه مرکز اقتصادی، خدمات و امکانات متعددی رو ارائه میده. کینشاسا چندین مرکز درمانی با استانداردهای غربی و تعداد کمی مدرسه بینالمللی داره. با این حال، استاندارد زیرساختها تو کل کشور پایینه. ارائه خدمات اساسی تو بیشتر شهرها، از جمله برق و آب، اگه اصلا وجود داشته باشه، اغلب با اختلال همراهه.
پیدا کردن مدرسه
سیستم آموزش عمومی کنگو بودجه و نیروی انسانی کافی نداره. مدارس محلی معمولا گزینه مناسبی نیستن، در حالی که مدارس بینالمللی از نظر تعداد و ظرفیت محدود هستن. والدین مهاجر باید مطمئن بشن که خیلی زودتر برای ثبت نام اقدام میکنن تا بتونن برای بچههاشون جا رزرو کنن.
بیشتر مدارس بینالمللی تو کنگو برنامههای درسی آمریکایی، بریتانیایی یا «بکالوریا بینالمللی» (IB) رو ارائه میدن. این مدارس به شهریههای گرونشون معروفن، برای همین توصیه میشه که به عنوان بخشی از قرارداد مهاجرتت، در مورد کمکهزینه تحصیلی مذاکره کنی. با اینکه مدارس بینالمللی گرون هستن، به بچهها این فرصت رو میدن که یه برنامه درسی آشنا رو ادامه بدن و با بچههای مهاجر دیگهای که شاید تجربههای مشابهی دارن، آشنا بشن.
حمل و نقل و رفت و آمد
رفت و آمد تو کنگو بدون ماشین و راننده چالشبرانگیز خواهد بود، چون سیستم حمل و نقل عمومی کشور تا حد زیادی برای بیشتر مهاجرها نامناسبه. رانندگی کردن تو این کشور اوایل توصیه نمیشه چون وضعیت جادهها تو بعضی از مناطق کشور از بد تا خطرناک متغیره. برای همین بیشتر کارفرماهای مهاجرها، به کارمندهاشون یه ماشین و راننده میدن تا بهشون تو رفت و آمد کمک کنن.
آب و هوا
کنگو آب و هوای استوایی داره. از اونجایی که کشور روی خط استوا قرار گرفته، مناطق شمالی و جنوبیش فصلهای متضادی دارن. از آوریل تا اکتبر، شمال فصل خشک و جنوب فصل بارانی رو تجربه میکنه. با این وجود، کنگو در تمام طول سال مرطوبه (رطوبت متوسط ۸۰ درصد) و شرایط هوا گرم و شرجیه.
نگاهی گذرا به اطلاعات کلیدی کنگو
برای اینکه یه دید کلی و سریع نسبت به این کشور پیدا کنی، این اطلاعات میتونه مفید باشه:
ویژگی | توضیحات |
---|---|
جمعیت | بیشتر از ۱۰۹ میلیون نفر |
پایتخت | کینشاسا |
کشورهای همسایه | جمهوری آفریقای مرکزی، سودان جنوبی، اوگاندا، رواندا، بوروندی، تانزانیا، زامبیا، آنگولا و جمهوری کنگو |
سیستم سیاسی | جمهوری نیمهریاستی متمرکز |
دین اصلی | مسیحیت |
زبانهای اصلی | فرانسوی (رسمی)، کیکنگو، لینگالا، سواحیلی و تشیلوبا هم به رسمیت شناخته شدن |
اختلاف ساعت | GMT+1 و GMT+2 |
واحد پول | فرانک کنگو (CDF). دلار آمریکا هم به طور گسترده استفاده میشه. دستگاههای خودپرداز و کارتخوان تو شهرهای بزرگ هست، اما مناطق روستایی به ندرت این امکانات رو دارن. |
برق | ۲۲۰ ولت، ۵۰ هرتز. از پریزهای دو یا سه شاخه گرد استفاده میشه. |
کد تلفن بینالمللی | ۲۴۳+ |
دامنه اینترنت | .cd |
شمارههای اضطراری | خدمات اورژانس به شدت محدوده. به مهاجرها توصیه میشه تو مواقع اضطراری از خدمات امنیتی خصوصی و بیمارستانهای خصوصی استفاده کنن. |
حمل و نقل و رانندگی | رانندگی در سمت راست جاده انجام میشه. حمل و نقل عمومی محدوده و به طور کلی برای مهاجرها مناسب نیست. زیرساخت جادهای به خصوص تو مناطق روستایی، توسعه نیافتهست. |
تجربه یک مهاجر
تجربه یه مهاجر اسپانیایی به اسم «لورا» که در مورد زندگی تو کنگو مصاحبه کرده، میتونه جالب باشه. اون میگه:
«یه جامعه بزرگ از مهاجرها تو کینشاسا وجود داره که از سراسر دنیا اومدن و برای سازمان ملل، یونیسف و بقیه سازمانهای غیردولتی و همچنین تو صنعت مخابرات، بانکها و بخش مسکن کار میکنن. همچنین کنگوییهای تحصیلکرده زیادی هستن که خیلی دوستانهان!»
تجربه یه مهاجر تو پایتخت، با بقیه نقاط کشور خیلی فرق میکنه. با وجود سختیها، بیشتر تازهواردها از یه محیط دوستانه خبر میدن. با ذهن باز، اراده و احتیاط در مورد امنیت، میشه از نقل مکان و زندگی تو کنگو استقبال کرد.
منابع
- [۱] Extraction Failed
- [۲] Extraction Failed
- [۳] Extraction Failed
- [۴] Documents for foreigners | M.W. Consultoria para Migrações
- [۵] Moving to and living in the DRC | Expat Arrivals
- [۶] Italian Residence Permit – Soland
- [۷] Best DRC Tours and Travel (Congo-Kinshasa) for 2025 and 2026
- [۸] Workplace Accreditations to #MakeWorkBetter | Investors in People
- [۹] How to Become a US Commercial Airline Pilot in 2025 | USA
- [۱۰] Subclass 500 Student Visa | Study in Australia | Yarra Wise Migration
- [۱۱] IndiGo Cadet Pilot Program | International Students
- [۱۲] Technical Difficulties
- [۱۳] World Refugee Survey 2008 – Sudan | Refworld
- [۱۴] World Refugee Survey 2008 – Rwanda | Refworld
- [۱۵] How to obtain French nationality? | Service-Public.fr
- [۱۶] Alejandro Mayorkas, Architect of DACA, Tapped to be DHS Secretary
- [۱۷] [no-title]
- [۱۸] Give – Sola Media
- [۱۹] STAFFING: HELPING PEOPLE AND BUSINESSES SUCCEED
- [۲۰] Sublime Education & Global Resources
دیدگاهتان را بنویسید