GeekAlerts

جایی برای گیک‌ها

·

بیبی گراک، ایده ایلان ماسک برای یک هوش‌مصنوعی مناسب کودکان

بیبی گراک، ایده ایلان ماسک برای یک هوش‌مصنوعی مناسب کودکان

ایلان ماسک اعلام کرده که استارتاپ هوش مصنوعی او یعنی xAI، قراره یک اپلیکیشن مخصوص محتوای کودکانه بسازه و اسمش رو هم «بیبی گراک» (Baby Grok) بذاره. این خبر در حالی اعلام میشه که هوش مصنوعی اصلی این شرکت، یعنی گراک، به خاطر حواشی مختلفی مثل تولید محتوای نامناسب و جنجال‌های سیاسی، سر و صدای زیادی به پا کرده.

ماسک این خبر رو در یک پست در شبکه اجتماعی X اعلام کرد اما جزئیات بیشتری درباره این که بیبی گراک دقیقا چطور کار میکنه یا چه فرقی با نسخه اصلی گراک داره، ارائه نکرد. با این حال، هدف از ساخت این اپ، فراهم کردن یک محیط دیجیتال امن، با محتوای مناسب سن کودکان و البته آموزشی و سرگرم‌کننده است.

چرا حالا یک نسخه مخصوص کودکان؟

این تصمیم شرکت xAI بعد از انتقادهای زیادی گرفته شده که به خاطر عملکرد نسخه اصلی گراک به وجود اومد. یکی از بزرگترین حاشیه‌ها مربوط به دستیارهای هوش مصنوعی گراک بود که برای بزرگسالان طراحی شده بودن.

  • آنی (Ani): یک آواتار انیمه‌ای با ظاهر یک زن جوان بلوند که لباس‌هایی مثل کرست مشکی، جوراب شلواری توری و چوکر توری به تن داره. این شخصیت با صدایی «شهوانی و آهسته» به درخواست‌های کاربرها جواب میده. گزارش‌هایی وجود داره که نشون میده این آواتار در جواب به گفتگوها، لباس‌های خودش رو درمیاره و این اتفاق حتی زمانی که حالت کودک (Kids Mode) اپلیکیشن فعال بوده هم رخ داده.
  • رودی (Rudi): یک پاندای قرمز با شخصیت دوگانه که گاهی یک همراه بامزه است و گاهی با پرخاشگری حرف‌های نامناسبی میزنه.
  • ولنتاین (Valentine): یک همراه مرد که از شخصیت‌های داستانی مثل کریستین گری و ادوارد کالن الهام گرفته شده؛ شخصیت‌هایی که به خاطر نمایش روابط ناسالم مورد انتقاد قرار گرفتن.

این آواتارها باعث شدن بحث‌های زیادی درباره مسئولیت‌پذیری در طراحی هوش مصنوعی شکل بگیره.

گراک چیه و چه امکاناتی داره؟

گراک یک چت‌بات هوش مصنوعیه که به عنوان رقیبی برای مدل‌هایی مثل ChatGPT، کلود، پرپلکسیتی و جمینای گوگل توسعه پیدا کرده. یکی از ویژگی‌های اصلیش، لحن کنایه‌آمیز و دسترسی مستقیم به داده‌های شبکه اجتماعی X هست.

در ابتدا، گراک فقط برای مشترکین پریمیوم پلاس X در دسترس بود، اما تا دسامبر ۲۰۲۴، یک نسخه محدود رایگان هم معرفی شد که به کاربرها اجازه میده روزانه ۱۰ سوال بپرسن. الان گراک از طریق مرورگر وب و اپلیکیشن‌های موبایل برای iOS و اندروید قابل استفاده است. پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، هم اعلام کرده که گراک به زودی در دسترس کاربران تلگرام قرار میگیره.

گوگل هم در همین مسیره

قبل از این که xAI خبر ساخت بیبی گراک رو بده، گوگل هم اعلام کرده بود که در حال کار روی یک نسخه ویژه از هوش مصنوعی خودش یعنی جمینای (Gemini) برای کودکان هست. این اپلیکیشن قراره به بچه‌ها در انجام تکالیف، جواب دادن به سوال‌ها و ساختن داستان کمک کنه.

گوگل تاکید کرده که در نسخه کودکانه جمینای هیچ تبلیغاتی نمایش داده نمیشه و داده‌های بچه‌ها هم جمع‌آوری نخواهد شد. همچنین والدین میتونن از طریق اپلیکیشن Family Link دسترسی بچه‌ها به این هوش مصنوعی رو مدیریت و غیرفعال کنن. این حرکت‌ها نشون میده که شرکت‌های بزرگ فناوری به فکر ایجاد ابزارهای تخصصی و امن برای کاربران کم‌سن‌وسال افتادن.

منابع

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *